Sør-Afrika sier at reiseforbud over ny variant er uberettiget

0
121

Folk samles utenfor en bank mens de venter på å ta ut penger, i Harare, Zimbabwe, fredag ​​26. november 2021. . (AP)

Sør-Afrika sa fredag ​​at å pålegge reisebegrensninger på det på grunn av en nylig identifisert Covid-19-variant var uberettiget, etter et britisk forbud mot fly fra sør-afrikanske land som andre har fulgt.

Helseminister Joe Phaahla fortalte en mediebriefing at Sør-Afrika opptrådte med åpenhet og at reiseforbud var i strid med normene og standardene til Verdens helseorganisasjon (WHO), som holdt et hastemøte om varianten.

Forskere har så langt bare oppdaget B.1.1.529-varianten i relativt lite antall, hovedsakelig i Sør-Afrika, men også i Botswana, Hong Kong og Israel, men de er bekymret over det høye antallet mutasjoner som kan gjøre den vaksineresistent og mer. overførbar.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Utenriksdepartementet sa at Sør-Afrika ville snakke med Storbritannia for å prøve å få det til å revurdere forbudet, og president Cyril Ramaphosa vil sammenkalle et rådgivende råd på søndag for å vurdere bevis på varianten.

“Vårt umiddelbar bekymring er skaden som denne beslutningen vil påføre både reiselivsnæringene og bedriftene i begge land,” Utenriksminister Naledi Pandor sa i en uttalelse.

Rand-valutaen falt så mye som 2 prosent mot dollaren, og sørafrikanske gjestfrihetsaksjer falt, da investorene var nervøse.

Storbritannia sa at varianten var den mest betydningsfulle som er funnet hittil etter å ha forbudt flyvninger fra Sør-Afrika, Botswana, Lesotho, Eswatini, Zimbabwe og Namibia. EU-stater har også blitt enige om å stanse reiser til Sør-Afrika etter oppdagelsen av en ny Covid-19-variant, sa EUs presidentskap fredag.

Men Salim Abdool Karim, en av Sør-Afrika' 8217;s beste epidemiologer sa om den nye varianten at det var “viktig å håndtere den globalt,” påpeker at Delta-varianten hadde spredt seg til 53 land innen tre uker etter at den ble identifisert.

“Så det hjelper egentlig ikke å stenge grenser… Vi må finne løsninger på denne varianten sammen. Og en del av det er å ikke overreagere,” sa han til Reuters i et intervju, og karakteriserte det britiske reiseforbudet som en “panikkreaksjon” det var forståelig.

Les også |Ny Sør-Afrika Covid-variant utløser varsel i India

WHO skulle fredag ​​avgjøre om varianten skulle utpekes som “bekymrende,” en etikett bare gitt til fire varianter til dags dato. Men det kan ta uker før forskere fullt ut forstår virkningen av variantens mutasjoner.

VAKSINEFOKUS

Forskere uttrykte frustrasjon over reisen forbud, og sier at fokus bør være på å få flere personer vaksinert på steder som har slitt med å få tilgang til tilstrekkelige skudd.

“Det er derfor vi snakket om risikoen for vaksineapartheid. Dette viruset kan utvikle seg i fravær av tilstrekkelige nivåer av vaksinasjon. Det er opprørende at dette skal skje for å få frem poenget,” Richard Lessells, en Sør-Afrika-basert infeksjonsekspert involvert i å oppdage varianter, fortalte Reuters.

I Sør-Afrika er om lag 35 prosent av voksne fullvaksinert, høyere enn i de fleste andre afrikanske nasjoner, men halvparten av regjeringens mål ved utgangen av året. Mens kontinentet i utgangspunktet slet med å få tilstrekkelige doser, har noen land, inkludert Sør-Afrika nå for mye lager, med vaksinenøling og apati som bremser inokulasjonskampanjen.

Sør-Afrika har vært det landet som er hardest rammet i Afrika når det gjelder totalt rapporterte tilfeller av covid-19 og dødsfall, med nesten 3 millioner infeksjoner og mer enn 89 000 dødsfall siden starten av pandemien. Den hadde hatt en pause etter en alvorlig tredje bølge av infeksjoner, inntil forrige uke da nye infeksjoner begynte å ta seg opp.

Torsdag rapporterte den 2465 nye tilfeller, nesten det dobbelte av dagen før. Nummer. Selv om landets institutt for smittsomme sykdommer ikke koblet gjenoppblomstringen til B.1.1.529-varianten, mistenker ledende lokale forskere at det er årsaken.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.