Skolflickor bojkottar könsneutrala toaletter

0
59

Publicerad 28 november 2021 kl 12.38

Utrikes. Införandet av könsneutrala toaletter på skolor i Skottland har inte direkt blivit någon succé, rapporterar RT.

Gilla artikeln på Facebook

När skotska skolmyndigheter ville vara “progressiva” och anpassa skolornas toaletter för ett påstått tredje kön blev resultatet inte det man hoppats på.

Från en av skolorna rapporteras det nu att de könsneutrala toaletterna bojkottas helt och hållet av samtliga skolans flickor, som konsekvent vägrar att besöka dem. Detta sedan toaletterna drabbats av misskötsel och vandalism av skolans pojkar.

Bland annat har pojkar viftat med mensprodukter framför flickorna och även urinerat i avfallsbehållarna för bindor och tamponger. Detta har upplevts som mycket obehaglig och jobbig för flickorna och har lett till att flickorna har gått hela dagar på skolan utan att besöka toaletterna alls.

Situationen beskrivs som ohållbar och får nu till och med feminister att reagera.

– Jag skulle vilja veta vem som kräver könsneutrala toaletter, för det är inte föräldrarna. Jag misstänker att det handlar om någon form av HBTQ-certifiering, säger den skotska feministiska aktivisten Marion Calder till The Times.