Online kurs som vil hjelpe deg å lære dynamikken i indisk grunnlov

0
146

Nettkurset har 15 konseptuelle videoer og den første videoforelesningen skal være tilgjengelig ved registrering. (Representativt bilde/fil)

Den 26. november 1949 vedtok den grunnlovgivende forsamlingen Indias grunnlov, og den trådte i kraft 26. januar 1950. Syttito år senere har Indias grunnlov lagt til flere endringer, seksjoner og artikler.

For å spre bevisstheten om ulike mandater i grunnloven, vektlegger fortsatt flere organer som gjennomfører konkurransedyktige eksamener emnet høyt.

Pensum til UPSC Civil Service, SSC-CGL, NDA og andre slike eksamener dekker intenst den indiske grunnloven i alle stadier av testen. De siste årene har den foreløpige UPSC-eksamenen hatt minst 7-8 spørsmål om grunnloven, mens emnet stort sett er dekket i GS II-pensumet. Dette gjør lesing og forståelse av den indiske grunnloven til en forutsetning for å kvalifisere eksamen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les |UPSC CSE: AIR 17 Sarthak Agrawals steg-for-steg-strategi for essayoppgave

Mens grunnloven er selvforklarende, forvirrer charterspråket ofte aspiranter. Ulike plattformer arrangerer nettbaserte workshops samt kurs om nøkkeltrekk ved den indiske grunnloven, som kan være en god måte å forstå den på på en enkel og sjargongfri måte.

Kurs om den indiske grunnloven. – Lovdepartementet & Justice, NALSAR Hyderabad

Avdelingen for juridiske saker, lovdepartementet & Justice, i samarbeid med NALSAR University of Law, Hyderabad, har lansert et nettkurs om den indiske grunnloven som vil være tilgjengelig på nettstedet legalaffairs.nalsar.ac.in. Påmelding til dette kurset er gratis. Men for de som ønsker å få et takknemlighetsbevis eller fortjenestebevis, vil en symbolsk avgift på Rs 100 bli belastet, i henhold til en offisiell uttalelse. Nettkurset har 15 konseptuelle videoer og den første videoforelesningen skal være tilgjengelig ved registrering.

Constitution of India – Udemy

Udemy, en nettbasert læringsplattform, tilbyr et “Constitution of India”-kurs. Kurset fremhever nøkkeltrekk ved den indiske grunnloven og tar sikte på å gi generell bevissthet om den indiske grunnloven. Noen av emnene leses som en podcast for å gi elevene følelsen av lydbøker.

Indisk politikk og grunnlov – Udemy 

Tilsvarende dekker et annet program, “Indian Polity and Constitution”-kurset ved Udemy det detaljerte konseptet av konstitusjonelle rammeverk, regjeringssystem, konstitusjonelle og ikke-konstitusjonelle organer osv. Programmet er spesielt utviklet for konkurransedyktige eksamensaspiranter. Kurset er delt inn i 51 forelesninger som strekker seg over ca. tre timer. Deltakerne får et sertifikat ved fullført kurs.

Les |UPSC Civil Services-eksamen: Her er en fagmessig bokliste for prelimer, hovedrett

Forfatningsrett på 90 minutter – Udemy

Hvis du har lite tid og trenger en rask oppsummering av det konstitusjonelle rammeverket, er “Forfatningsrett på 90 minutter” kurset for deg. Kurset kan være nyttig for jusstudenter så vel som studenter som velger valgfri jus ved UPSC Civil Service eksamen. Dette kurset vil gi deg et “fugleperspektiv” oversikt over hele emnet.

The Constitution of India (Del 1) – Finology learning

Finology learning tilbyr et omfattende kurs for å forstå utformingen og implementeringen av viktige bestemmelser i grunnloven. Kurset tilbyr 20 moduler som dekker 60+ emner. Modulene gis gjennom videoforelesninger og omfattende notater, og et sertifikat gis til studentene ved fullført kurs.

Les også |UPSC CSE: Velg økonomi som valgfritt bare hvis du har interesse for emnet, sier AIR 17 Sarthak Agrawal

Fundamental Rights in the Indian Constitution – Min lov

Dette kurset gir en detaljert forståelse av hva grunnleggende rettigheter betyr, deres formål i grunnloven og hvordan Indias høyesterett har tolket dem.

I tillegg til enhetsvise praksisøvelser, tilbyr dette kurset en Course Completion Test (CCT). For å kvalifisere for CCT, må en elev fullføre mer enn 90 prosent av kurset. CCT gjennomføres online for å gi maksimal fleksibilitet til eleven. Basert på resultatene av CCT, vil en elev bli gitt et sertifikat, som er anerkjent av ulike arbeidsgivere i den juridiske industrien.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd