Kritik mot FHM: De borde ställa krav på testning

0
119

Folkhälsomyndigheten får kritik från flera håll för att inte reagera tillräckligt kraftfullt mot den nya omikronvarianten av coronaviruset som sprider ny oro, skriver Expressen. Andreas Wladis, professor i katastrofmedicin vid Linköpings universitet, säger att han skulle vilja se ett krav på att alla som reser in från länder i södra Afrika testas för att så mycket information som möjligt ska samlas in. – Sen kan det visa sig att det inte blev något av det, men då är heller ingen skada skedd, säger Wladis. Tidigare statsepidemiolog Annika Linde säger att hon hade ställt krav på testning om hon haft tjänsten i dag. Under söndagen gick FHM ut med en rekommendation om att personer som reser till Sverige från ett antal länder i södra Afrika bör testa sig efter ankomst till Sverige.