Ik heb een van Meow Wolf's meeslepende kunsttentoonstellingen bezocht, en dat zou jij ook moeten doen?

0
58
Suzanne Humphries

< p>Het is één ding om door een kunsttentoonstelling te lopen en naar suggestieve kunstwerken te staren. Het is iets heel anders om in een kunsttentoonstelling te zijn, letterlijk ondergedompeld in de kunst. Dat is de ervaring die Meow Wolf biedt. Ik heb onlangs de locatie in Denver bezocht tijdens een reis, en het was buitengewoon cool.

Als je in de buurt van een van de tentoonstellingen aan de westkust van Meow Wolf woont, of als je in de toekomst een roadtrip in de buurt van een roadtrip plant, raad ik je ten zeerste aan om wat kaartjes te kopen. Het is leuk voor het hele gezin en je kunt er gemakkelijk uren doorbrengen met het verkennen en bekijken van alle dingen binnen de muren.

Voordat je verder gaat, moet je er rekening mee houden dat mijn artikel details en afbeeldingen van deze locatie bevat, wat een spoiler zou kunnen zijn als je van plan bent daarheen te gaan. Het leukste is om deze dingen voor het eerst te zien, dus zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb!

Inhoudsopgave

Wat is Meow Wolf?
De look
De ervaring
Laatste gedachten

Wat is Meow Wolf?

De mensen die Meow Wolf bouwden, een informeel doe-het-zelf-collectief van Santa Fe-artiesten die zichzelf beschreven als kunstenaars met eerdere en huidige levens als grafisch ontwerpers, technologen, schrijvers, fabrikanten, schilders, beeldhouwers, muzikanten, leiders van rattenbendes , en winkeldieven kwamen voor het eerst op het idee in 2008. De missie van het bedrijf is om creativiteit te inspireren door middel van kunst, verkenning en spel, zodat verbeelding de wereld zal transformeren. #8221;

De groep werkte 10 jaar om hun eigen deur naar de kunstwereld te vinden. Ze begonnen met het bergen van allerlei voorwerpen uit afvalcontainers, en geen van de kunstenaars kreeg enige vergoeding. Onderweg werkten ze zelfs samen met George RR Martin (ja, die George RR Martin) om de ruimte te kopen voor hun eerste permanente tentoonstelling in Santa Fe, dat vroeger een bowlingbaan was.

Video afspelen

Nu heeft het team samen drie “meeslepende en interactieve ervaringen ontwikkeld die het publiek van alle leeftijden meevoeren naar fantastische gebieden van verhaal en verkenning,” met locaties in Sante Fe, Las Vegas en recentelijk Denver. Die locatie, genaamd Convergence Station, is degene die ik onlangs heb bezocht, en ik heb alleen maar goede dingen te zeggen over de meeslepende en enorm leuke maximalistische omgeving.

Het team achter Meow Wolf heeft inderdaad een welverdiende plek in de kunstwereld opgeëist, en hun succesvolle uitbreiding naar drie locaties (en even unieke ervaringen) is het bewijs in de pudding. Verreweg het beste van Meow Wolf is dat het totaal uniek is. Het is niet zoals een kunstmuseum, en het is niet zoals Burning Man of een videogame of iets anders in de hele wereld. Je loopt letterlijk door een portaal naar wat aanvoelt als een andere wereld of dimensie, en wauw, is het geestverruimend!

Eigenlijk, als Meow Wolf ergens op lijkt, is het een droom. Een verkenning van het snijvlak van sci-fi en fantasie. Een bijna psychedelische hersenkrakende reis. Het ene moment betreed je een kosmische lift en het andere moment ben je een cyberpunk-steegje of een ijskasteel of een moeras binnengestapt, elk met duizend beelden en geluiden die om je aandacht strijden en je uitnodigen om te komen verkennen . Al met al was de ervaring bijna niet te bevatten & #8212;Meow Wolf is gewoon iets dat je zelf moet ervaren. Foto's en video's en zelfs dit artikel kan het geen recht doen. Vertrouw me maar op deze.

The Look

De vier verdiepingen tellende tentoonstelling van Convergence Station is een gedurfde, oogverblindende en unieke ervaring. Er was een enorm team van 300 creatievelingen (waaronder meer dan 100 inwoners van Colorado) nodig om de meer dan 70 unieke installaties, portalen en kamers in vier unieke werelden te bouwen. Het resultaat? Een ontzagwekkend liminaal dromenland dat erin slaagt een cyberpunk acid-trip post-apocalyptisch autokerkhof, onderwaterspeeltuin, Alice in Wonderland en buitenaardse interplanetaire schurkenhoofdkwartier te combineren.

Suzanne Humphries

< p>En dat is geweldig, want “interplanetair” is precies de sfeer waar het Meow Wolf-team hier naar op zoek was, vandaar de naam Convergence Station, het is in wezen een treinstation tussen unieke afmetingen. Wanneer je voor het eerst door de deur loopt, heb je de mogelijkheid om je bezoek te beginnen bij een van de verschillende installaties. Hoewel elke bezoeker uiteindelijk op dezelfde plaats begint, zijn er veel verschillende bestemmingen en hoekjes en gaatjes om te verkennen, die geen van alle als parallel aan elkaar kunnen worden beschreven.

Elk nieuw gebied dat je binnenloopt, geeft je hetzelfde gevoel dat je krijgt als je van de ene rare kamer in een levendige droom naar de andere gaat. Het is zintuiglijke intensiteit. Duizenden nieuwe geluiden en kleuren en texturen overweldigen je geest, maar op de best mogelijke manier. Het nodigt je uit om binnen te komen en uren te besteden aan het overlopen van elk klein detail.

En wauw, is er ooit veel om naar te kijken.

De Ervaring

Mij ​​werd een buitenaardse ervaring beloofd die mijn innerlijke kind zou verrukken en Meow Wolf leverde. Toen ik het gebouw binnenstapte, was ik enthousiast om te zien dat het er letterlijk uitzag als een kosmisch metrostation. Ik nam even de tijd om omhoog te kijken naar de prachtige koepel (hierboven gefotografeerd) in de hal en de vibes te voelen, toen ging ik op pad voor mijn eerste interdimensionale avontuur.

De metropool C Street is de eerste “wereld” Ik kwam binnen. Ik weet niet hoe Meow Wolf wist dat ik altijd al door een neon cyberpunk steegje wilde lopen, maar ik leefde de droom. De wereld was gevuld met metaal en neonreclames die leidden naar een verscheidenheid aan kleinere bestemmingen, zoals een kleine stompe bioscoop, een merkwaardige keuken, een winkelpui met een raadselachtige winkelier, een vuilnisbank, een gang met piepende computers en wijzerplaten en radars , een rinkelende nooit eindigende percussieve symfonie, en nog zoveel meer. Er waren zoveel dingen om naar te kijken en in te zitten en naar te luisteren en op te klimmen en aan te raken.

1 van 5
Suzanne Humphries
Suzanne Humphries
Suzanne Humphries
Suzanne Humphries
Suzanne Humphries

Het is gemakkelijk om het gevoel te hebben dat je hier op een filmset zit, of in een videogame, of je kinderdroom waarmaakt van een zelfgekozen avonturenboek, met alle deuren en kamers en zo . Je kunt je ogen uitkijken bij alle winkels en voertuigen en games en sculpturen en geheime gangen. Duizenden details om naar te kijken, miljoenen knoppen om in te drukken en een leven lang onderzoek. De beste delen van deze wereld waren de bioscoop met acht zitplaatsen in de bus die onbeschrijfelijke esoterische video's speelden die gewoon bizar geweldig waren.

Nou, dat en alle deuren die naar verborgen kamers leidden. Er waren zo. Veel. Deuren.

Toen ik daar eenmaal genoeg had, besloot ik naar de moeraswereld van Numina te gaan, wat uiteindelijk mijn favoriet van de vier werelden werd. Ik ben nog steeds op zoek naar de juiste woorden om deze plek te beschrijven, en ben nog steeds verblind door de vibraties van onderwaterkwallen, zeeschelpen. Het is een enorm grotachtig gebied vol (nep, uiteraard) "woon" materiaal zoals mos, bloemen, paddenstoelen, kwallen en andere onkenbare wezens. Ik zag zelfs Meow Wolf-castleden verkleed als kleine moerasboswezens die hier en daar zouden neerstrijken, wat een leuk gebaar was.

1 van 5
Suzanne Humphries
Suzanne Humphries
Suzanne Humphries
Suzanne Humphries
Suzanne Humphries

Mijn favoriete gebieden in Numina waren de kronkelige gang (waar ik lang niet voldoende gecoördineerd was om doorheen te lopen) en de geheime kamer onder het ruimteschip, waar je de glazen bol in het midden kon draaien om de kleur en effecten van de kamer, van gedurfd magenta tot sereen zeeschuimgroen.

Ik vond toen mijn weg door een ander portaal om Eemia te bezoeken. Met zijn enorme caleidoscopische kathedraal van neon en glas was het zonder twijfel de coolste en meest iconische wereld. Ik wilde hier blijven en er voor altijd naar staren! In de kathedraal bevond zich een roterend wiel waarmee je de torenspitsen kon bewegen en een etherisch orgel dat je kon bespelen.

Suzanne Humphries

Hoewel Eemia wordt beschreven als een ijskasteel, zou ijs nooit zo opwindend kunnen zijn. Eemia voelt alsof het zich afspeelt in een ijzige krater op een asteroïde in de verre ruimte. Ijzig ogende texturen rijden de muren helemaal naar boven, terwijl het plafond eruitziet als de nachtelijke hemel; je kunt zelfs in een Transformers-achtige robotstoel zitten en proberen een gebeurtenis op gang te brengen waarbij de sterren aan het plafond bewegen en een zwart gat/aurora/ruimte-tijd/Doctor Who intro-kloof zich opent.

Ten slotte rondde ik de reis af met een wandeling door het ossuarium tot mijn vreugde, het was meer neon en minder eng dan het beroemde ossuarium van Douaumont in Frankrijk. Het zag er eigenlijk uit als een gigantische catacombe, met gedempte kleuren, grotachtige texturen en oplichtende kristallen aan de muur. Dit gebied had soms een vergelijkbare sfeer als C Street, met met graffiti beschilderde muren verlicht met flyers en tonnen deuren die leidden naar kleurrijke zakken vol verrassingen zoals een semi-nachtmerrieachtige pizzafeestzaal en een kamer die pikdonker was, behalve de toren van gigantische touchscreens in het midden waarmee je intergalactisch klinkende muziek kunt maken.

Final Thoughts

Meow Wolf is het soort ervaring waar ik voor leef. Iets fris en creatief en suggestief. Iets wat nog nooit is gedaan, zoals escape rooms of kunstfestivals of (god verhoede) cornhole- en biljarttafels bij een luchtige brouwerij in een industrieel pand. Zoals ik eerder al zei, probeer ik nog steeds mijn gedachten te verzetten tegen de fantastische ervaring. Het is prachtig en toch heel moeilijk te beschrijven; Ik wil ook niet te veel verwennen voor degenen die de locatie in Denver willen bezoeken. Het is duidelijk dat ik nu op een gegeven moment ook de andere locaties moet bezoeken, vooral die in Santa Fe, zodat ik kan zien waar het allemaal begon.

Hoewel het super druk was toen ik ging, wat de enigszins ervaren, was het toch leuk om er een paar uur door te brengen om de vele werelden binnen Convergence Station te verkennen. Ik had graag een plek als deze bezocht toen ik een kind was, maar toch weet ik dat ik elke keer dat ik terug ga in de toekomst zal genieten. In feite is er zoveel te zien en mee te werken (en er is geen goede of verkeerde manier om dit te doen), ik twijfel er niet aan dat elk bezoek een volledig unieke ervaring zou zijn.

Convergence Station was anders dan alles wat ik ooit ben tegengekomen. Ik ben nog steeds onder de indruk van alle details daar, van de enorme creatieve inspanning die dit ongetwijfeld was. Ik voelde me weer een kind toen ik bij Meow Wolf was en voor mij is dat elke cent waard.