HD kan fatta beslut i morgon om Ernstberger

0
120

I morgon kan Högsta domstolen avgöra Allrahärvans framtid, om fallet ska tas upp igen eller om målet är avslutat, skriver SvD. Om HD bedömer att hovrättens dom står fast väntar fängelsestraff på fyra till sex år för de fyra huvudpersonerna, däribland grundaren Alexander Ernstberger. Huvudpersonerna fälldes i hovrätten efter att ha friats i tingsrätten. Hans Bagner är advokat på Morssing & Nycander. Han skriver till SvD att han bedömer båda domarna som korrekta. ”Om HD skulle anse det vara uppenbart att det är tingsrättens dom som är den riktiga och inte hovrättens, skulle det kunna vara skäl att bevilja prövningstillstånd”, skriver han till SvD. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.