Har tagit upp Pakistans fråga om överflygningstillstånd för Srinagar-Sharjah-flyg: Indien

0
86

Enligt tjänstemän gick flyget fram till den 31 oktober genom Pakistans luftrum.

Indien sa på fredagen att man har tagit upp frågan om överflygningar för flyg från Srinagar till Sharjah med Pakistan, men har inte fått något svar än.

Tidigare denna månad sa regeringstjänstemän att Pakistan har förnekat användning av sitt luftrum för Go First’s Srinagar-Sharjah-flygning. Enligt tjänstemän gick flygningen fram till den 31 oktober genom Pakistans luftrum.

Tillfrågad om frågan vid en presskonferens, sa utrikesministeriets talesperson Arindam Bagchi: “Vi har tagit upp frågan med Pakistans regering för överflygning av flyg från Srinagar till Sharjah. Vi har inte fått något svar.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Frågade om Indien övervägde ömsesidiga åtgärder och stoppa överflygningar till PIA-flyg till Kuala Lumpur och Singapore, sa Bagchi, “Jag har ingen indikation på om vi tittar på den typ av steg du antydde.”

Till en separat fråga om ett lastfartyg från Karachi till Kina som kvarhållits av indiska myndigheter och mediarapporter om “beslagtagandet av möjligt radioaktivt material”, sa han att det var ett fartyg i beslag, snarare av containrar, och Department of Atomic Energy har skickat ett team för att titta på exakt vad containrarna innehåller.

“När de har slutfört det kommer vi att kunna dela hur situationen är,&#8221 ; lade han till.

På frågan om den nya Covid-19-stammen som hittats i Sydafrika, sa Bagchi, “Det här är en händelse under utveckling. Vi såg precis en genomgång av Världshälsoorganisationen. Jag har ingen omedelbar information om de steg vi vidtar. Detta är en fråga mer för våra hälsomyndigheter och våra civila luftfartsmyndigheter.”

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.