Här är varför du bör köpa Roku Voice Remote

0
61
Roku

Om du äger en Roku-enhet är en av de bästa sakerna du kan göra att uppgradera till Roku Voice Remote. Standard Roku-fjärrkontrollen är ganska hemsk, för att inte tala om att den saknar några viktiga funktioner, så om du har undrat om Roku-röstfjärrkontrollen är värd det, här är vad du behöver veta.

Oavsett om du precis har köpt en ny Roku TV, tappat bort fjärrkontrollen till Roku-strömningsenheten du redan äger, eller hatar hur hemsk och felaktig standardfjärrkontrollen är, lita på mig när jag säger att du kommer att älska Roku-rösten på 20 $ avlägsen. Det är en spelomvandlare.

Röstfjärrkontrollen fungerar faktiskt första gången du trycker på ström- eller volymknapparna, och du behöver inte rikta den mot TV:n. Det här kan låta småaktigt, men tro mig, det är det inte.

Innehållsförteckning

Vad du ska leta efter
Vad gör röstfjärrkontrollen bättre
Du har också ett tredje alternativ

Vad du ska leta efter

Se, här är grejen. Många nuvarande generationens Roku ångande enheter och avancerade TV-apparater har redan en röstfjärrkontroll. Men äldre enheter eller något som en prisvärd TCL 5-Series Roku TV gör det inte. De har istället den äldre infraröddrivna fjärrkontrollen, som inte har röstkontroller av något slag.

Roku

Det enklaste sättet att se vilken fjärrkontroll du har för alla Roku-enheter är att titta under styrplattan och se om det finns en mikrofonknapp i mitten. Om din fjärrkontroll inte har mikrofonknappen som visas ovan är det en äldre, hemsk, felaktig vanlig fjärrkontroll, och du kommer att uppskatta en uppgradering. Människor över hela Reddit håller med.

Tv-apparater från Element, Hisense, Hitachi, Sharp och TCL använder alla en liknande fjärrkontroll, precis som praktiskt taget alla äldre Roku-enheter, och den uppgraderade röstfjärrkontrollen fungerar med dem alla.

Vad gör röstfjärrkontrollen bättre

Det finns två huvudsakliga anledningar till att du vill uppgradera till Roku's enastående röstfjärrkontroll, och för mig handlar det inte ens om röstfunktionerna. Den vanliga fjärrkontrollen som följer med många enheter använder infraröd teknik, som är gammal och föråldrad; du måste rikta fjärrkontrollen direkt mot TV:n för att få den att fungera.

Ofta registrerar den vanliga fjärrkontrollen inte ens knappklick. Jag slår upp volymen 5-6 gånger, och ingenting händer, tryck sedan några gånger till, och plötsligt registreras alla på en gång, och det kommer att öka volymen drastiskt. Den är inte bara laggig och svarar inte—speciellt när man navigerar i menyer som Netflix eller Roku-kanaler—men knapptryckningarna registreras inte. Jag märker att jag hela tiden trycker på samma knapp 3-4 gånger för att få det att fungera, och det är mycket frustrerande.

Den nya röstfjärrkontrollen Roku ansluter via Wi-Fi och Bluetooth, så den fungerar alltid, oavsett vad. Dessutom är den snabbare, mer lyhörd och fungerar till och med från ett annat rum. Den behöver inte en direkt siktlinje till TV:n, och det är den största fördelen.

Roku

Den andra stora fördelen är att den låter dig använda röstkommandon. Till exempel att säga “lansera Netflix” eller “Öppna YouTube” istället för att fumla igenom Roku-menyn är extremt hjälpsamt.

När du har köpt den uppgraderade röstfjärrkontrollen kan du också trycka och hålla ner röstknappen och säga saker som, “Slå på bildtexter,” “börja den här filmen från början,” eller “Hitta julfilmer” för att aktivera funktioner, slutföra uppgifter eller hitta innehåll snabbt.

Men medan Roku talar om röstfunktionerna som den bästa anledningen till att skaffa den här fjärrkontrollen, är det faktumet att den inte använder infrarött som gör den till en spelväxlare i mitt vardagsrum. Så ta Roku-röstfjärrkontrollen från länken nedan, släng sedan den gamla i en låda och behåll den som en backup. Du kommer att vara glad att du gjorde det.

Roku Voice Remote

< p class="product-features">Uppgradera din Roku TV-upplevelse idag med den mer exakta och mer användbara röstfjärrkontrollen för 20 USD.

Amazon

$ 19,88

Du har ett tredje alternativ, Too

Roku

Medan vi är inne på ämnet tänkte vi att du också skulle vilja veta om ett tredje alternativ. I början av 2021 släppte Roku en annan fjärrkontroll, Roku Voice Remote Pro för $30. Den är lite dyrare men har ännu fler förmåner än den ursprungliga röstfjärrkontrollen.

Voice Remote Pro har ett 3,5 mm hörlursuttag för privat lyssning och en smalare lättviktsdesign, och den kommer med ett inbyggt USB-uppladdningsbart batteri istället för AA-batterier. Röstfunktionerna är också bättre. Även om den kan göra samma röstkommandon som den vanliga röstfjärrkontrollen, får du också handsfree röstkontroller. På så sätt, även när fjärrkontrollen är på andra sidan soffan, kan du säga, “Hej Roku, höj volymen” utan att någonsin röra den.

Röstfjärrkontrollen har också en liten inbyggd högtalare för en “förlorad fjärrsökare” funktion. På så sätt kan du be Roku att hitta din borttappade fjärrkontroll, och den kommer att göra ett hörbart ljud.

Medan röstkontroller, en borttappad fjärrsökare och ett hörlursuttag är utmärkta, är den förbättrade noggrannheten och hastigheten är den största skillnaden.

Det kan låta som att vi tjatar, men om du har den äldre vanliga Roku-fjärrkontrollen kommer en uppgraderad modell definitivt att göra din streamingupplevelse bättre. Ta tag i röstfjärrkontrollen ovan eller den ännu bättre Pro-modellen nedan.

Roku Voice Remote Pro< /h3>

Få Roku’s bästa fjärrkontroll hittills, Voice Remote Pro, för endast $30.

Handla nu