Er mannen berettiget til å slå kona? Undersøkelsen har talende svar

0
160

Av kvinnene som ble spurt, ledet Telangana med 83,8 prosent av dem som sa at menn er berettiget til å slå konene sine; Himachal Pradesh registrerte den laveste med 14,8 prosent.

En fallende fruktbarhetsrate og en økning i bankkontoene deres peker mot kvinners økende myndiggjøring, men når det gjelder holdninger angående vold i hjemmet, viser den siste nasjonale familiehelseundersøkelsen avstanden som må tilbakelegges.

Svar på spørsmålet «Etter din mening er en mann berettiget til å slå eller slå sin kone…» fra så mange som 18 stater og Jammu og Kashmir forteller.

Av kvinnene som ble spurt, Telangana ledet med 83,8 prosent av dem som sa at menn er berettiget til å slå konene sine; Himachal Pradesh registrerte den laveste med 14,8 prosent. Blant menn leder Karnataka med 81,9 prosent av de spurte som sier at slik oppførsel er rettferdiggjort mot 14,2 prosent i Himachal Pradesh.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les også |NFHS-undersøkelse: Nedgang i kvinner som eier eiendom, men bedre økonomisk, sosial autonomi

Undersøkelsen stilte spørsmålet og listet deretter opp følgende (syv) situasjoner» som grunn til å slå eller slå kona: Hvis hun går ut uten å fortelle ham det; hvis hun forsømmer huset eller barna; hvis hun krangler med ham; hvis hun nekter å ha sex med ham; hvis hun ikke lager mat riktig; hvis han mistenker henne for å være utro; hvis hun viser manglende respekt for svigerfamilie.

I følge undersøkelsen er de vanligste årsakene nevnt for å rettferdiggjøre vold i hjemmet: å vise manglende respekt for svigerfamilien , forsømmelse av huset og barna.

Les også |National Family Health Survey-5: Hopp inn kvinner som bruker bankkontoer, telefoner

Data knyttet til undersøkelser holdt i 2019-21 ble offentliggjort onsdag. Disse ble utført i Assam, Andhra Pradesh, Bihar, Goa, Gujarat, Himachal Pradesh, Jammu og Kashmir, Karnataka, Kerala, Maharashtra, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Sikkim, Telangana, Tripura og Vest-Bengal.

< p>

De andre statene som har en høy prosentandel kvinner som rettferdiggjør vold i hjemmet er Andhra Pradesh (83,6 prosent), Karnataka (76,9 prosent), Manipur (65,9 prosent) og Kerala (52,4 prosent). Menn fra Himachal Pradesh og Tripura hadde lavest aksept for vold i hjemmet med bare 14,2 prosent, 21,3 prosent av de spurte var enige.

Data fra NFHS-4 (2015-2016) for hele landet som ble utgitt i januar 2018 sa at mens 52 prosent av de spurte kvinnene mente det var rimelig at en mann slo sin kone, var bare 42 prosent av mennene enige i det.

I den siste undersøkelsen, av de 18 delstatene, svarte kvinnelige respondenter i 13 — Manipur, Gujarat, Nagaland, Goa, Bihar, Assam, Maharashtra, Karnataka, Telangana, Nagaland, Himachal Pradesh, Kerala og Vest-Bengal — valgte «manglende respekt for svigerfamilie» som hovedårsaken til å rettferdiggjøre juling.

Deretter følger det andre alternativet: «forsømmelse av hus og barn» for å akseptere ektefellevold. «Å bli mistenkt for å være utro» har fått minst antall begrunnelser for å slå. Bare kvinner (21 %) i Mizoram velger det som hovedårsaken til fysisk mishandling fremfor de to andre alternativene.

Sharada AL, direktør for Population First, en frivillig organisasjon som jobber for kvinners rettigheter, sa: “Denne typen av patriarkalsk mentalitet er dypt oppslukt i hodet til kvinnene som mener at det å tjene familien og mannen deres bør være deres første prioritet.»

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd