Dit is waarom je de Roku Voice Remote zou moeten kopen

0
178
Roku

Als u een Roku-apparaat bezit, kunt u het beste upgraden naar de Roku Voice Remote. De standaard Roku-afstandsbediening is behoorlijk verschrikkelijk, om nog maar te zwijgen van het ontbreken van een paar essentiële functies, dus als je je hebt afgevraagd of de Roku-stemafstandsbediening het waard is, dan is dit wat je moet weten.

Of je nu net een nieuwe Roku TV hebt gekocht, de afstandsbediening bent kwijtgeraakt aan het Roku-streamingapparaat dat je al hebt, of een hekel hebt aan hoe vreselijk en onnauwkeurig de standaardafstandsbediening is, geloof me als ik zeg dat je de Roku-stem van $ 20 geweldig zult vinden op afstand. Het is een game-changer.

De spraakafstandsbediening werkt de eerste keer dat u op de aan/uit-knop of de volume-omhoogknop drukt, en u hoeft hem niet op de tv te richten. Dit klinkt misschien kleinzielig, maar geloof me, dat is het niet.

Inhoudsopgave

Waar u op moet letten
Wat de Voice Remote beter maakt
U heeft ook een derde optie

Waar u op moet letten

Kijk, hier is het ding. Veel Roku-stoomapparaten van de huidige generatie en duurdere tv's worden al geleverd met een spraakafstandsbediening. Oudere apparaten of zoiets als een betaalbare TCL 5-serie Roku TV doen dat echter niet. Ze hebben in plaats daarvan de oudere infrarood-afstandsbediening, die geen enkele vorm van spraakbediening heeft.

Roku

De gemakkelijkste manier om te zien welke afstandsbediening je hebt voor een Roku-apparaat, is door onder het richtingspad te kijken en te kijken of er een microfoonknop in het midden is. Als je afstandsbediening niet over de hierboven getoonde microfoonknop beschikt, is het een oudere, vreselijke, onnauwkeurige normale afstandsbediening en zul je een upgrade zeer op prijs stellen. Overal op Reddit zijn mensen het daarmee eens.

TV's van Element, Hisense, Hitachi, Sharp en TCL gebruiken allemaal een vergelijkbare afstandsbediening, net als vrijwel alle oudere Roku-apparaten, en de geüpgradede spraakafstandsbediening werkt met ze allemaal.

Wat de spraakafstandsbediening beter maakt

Er zijn twee belangrijke redenen waarom je wilt upgraden naar de uitstekende spraakafstandsbediening van Roku, en voor mij gaat het niet eens om de spraakfuncties. De reguliere afstandsbediening die bij veel apparaten wordt geleverd, maakt gebruik van infraroodtechnologie, die oud en verouderd is; je moet de afstandsbediening rechtstreeks op de tv richten om hem te laten werken.

Vaak registreert de gewone afstandsbediening niet eens het klikken op een knop. Ik druk het volume 5-6 keer omhoog, en er gebeurt niets, druk er dan nog een paar keer op, en plotseling zullen ze allemaal tegelijk registreren, en het zal het volume drastisch verhogen. Het is niet alleen laggy en reageert niet, vooral bij het navigeren door menu's zoals Netflix of Roku-kanalen, maar het indrukken van de knop registreert niet. Ik merk dat ik constant 3-4 keer op dezelfde knop druk om het werkend te krijgen, en het is zeer frustrerend.

De nieuwe Roku-spraakafstandsbediening maakt verbinding via wifi en Bluetooth, dus hij werkt altijd, wat er ook gebeurt. Bovendien is het sneller, responsiever en werkt het zelfs vanuit een andere kamer. Er is geen directe zichtlijn naar de tv nodig, en dat is het grootste voordeel.

Roku

Het andere grote voordeel is dat je spraakopdrachten kunt gebruiken. Zeg bijvoorbeeld “start Netflix” of “YouTube openen” in plaats van door het Roku-menu te rommelen is erg handig.

Zodra je de geüpgradede spraakafstandsbediening hebt gekocht, kun je ook de spraakknop ingedrukt houden en dingen zeggen als: “Ondertiteling inschakelen,” “start deze film vanaf het begin,” of “Zoek kerstfilms” om functies in te schakelen, taken uit te voeren of snel inhoud te vinden.

Maar terwijl Roku de stemfuncties noemt als de beste reden om deze afstandsbediening te kopen, is het feit dat hij geen infrarood gebruikt, hem tot een game-changer in mijn woonkamer maakt. Dus pak de Roku-stemafstandsbediening via de onderstaande link, gooi die oude in een la en bewaar hem als back-up. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.

Roku Voice Remote

< p class="product-features">Upgrade uw Roku TV-ervaring vandaag nog met de nauwkeurigere, behulpzamere spraakafstandsbediening voor $ 20.

Amazon

$ 19.88

U hebt een derde optie, Too

Roku

Nu we het toch over het onderwerp hebben, we dachten dat je ook graag iets zou willen weten over een derde optie. Begin 2021 bracht Roku nog een afstandsbediening uit, de Roku Voice Remote Pro voor $ 30. Hij is iets duurder, maar heeft nog meer voordelen dan de originele stemafstandsbediening.

De Voice Remote Pro heeft een 3,5 mm koptelefoonaansluiting voor privé luisteren en een slanker lichtgewicht ontwerp, en wordt geleverd met een ingebouwde oplaadbare USB-batterij in plaats van AA-batterijen. De stemfuncties zijn ook beter. Hoewel het dezelfde spraakopdrachten kan uitvoeren als de gewone spraakafstandsbediening, krijg je ook handsfree spraakbediening. Op die manier kun je, zelfs als de afstandsbediening zich aan de andere kant van de bank bevindt, zeggen: "Hé Roku, zet het volume hoger" zonder hem ooit aan te raken.

De voice remote pro heeft ook een kleine ingebouwde luidspreker voor een "verloren afstandsbediening" functie. Op die manier kun je Roku vragen om je verloren afstandsbediening te vinden, en het zal een hoorbaar geluid maken.

Hoewel stembediening, een verloren afstandsbediening en een koptelefoonaansluiting uitstekend zijn, is de verbeterde nauwkeurigheid en snelheid zijn het grootste verschil.

Het klinkt misschien alsof we aan het muggenziften zijn, maar als je de oudere reguliere Roku-afstandsbediening hebt, zal een geüpgraded model je streamingervaring zeker verbeteren. Pak de voice remote hierboven of het nog betere Pro-model hieronder.

Roku Voice Remote Pro< /h3>

Koop Roku's beste afstandsbediening tot nu toe, de Voice Remote Pro, voor slechts $30.

Nu winkelen