De beste opnamekaart voor gamen en streamen

0
54
AVerMedia

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een Capture Card in 2021
Beste algehele Capture Card: AVerMedia Live Gamer 4K
Beste Budget Capture Card: Elgato HD60 S
Beste Interne Capture Card: Elgato 4K60 Pro MK.2
Beste Externe Capture Card: Elgato 4K60 S+
Beste 4K Capture Card: AVerMedia Live Gamer Bolt
Beste opnamekaart voor streaming: AVerMedia Live Gamer Duo


Fijne vakantie! Dit artikel maakt deel uit van onze Cadeaugids voor de feestdagen 2021, waar u de beste aanbevelingen van How-To Geek, LifeSavvy en Review Geek kunt vinden om u te helpen het perfecte cadeau te kiezen voor iedereen op uw lijst!

Update, 11/9/21: we hebben onze aanbevelingen bekeken en zijn ervan overtuigd dat dit nog steeds de beste routers zijn die je kunt kopen.

Waar moet je op letten bij een Capture Card in 2021

Een capture-kaart heeft twee taken die hij moet volbrengen om effectief te zijn. In wezen moet het een binnenkomend audiovisueel signaal opvangen en vervolgens opslaan of naar een andere locatie sturen. In sommige situaties wil je dat de opnamekaart zowel beelden opneemt als het signaal tegelijkertijd naar een applicatie of AV-uitgang stuurt.

Bij gebruik van een capture-kaart wordt de bron van het audiovisuele signaal een gameconsole. Hoewel consoles die beginnen met de PlayStation 4 en Xbox One ingebouwde functies voor uitzending en gameplay-opname hebben, zijn ze vaak beperkt en blokkeren ze soms zelfs gameplay voor kijkers. Een capture-kaart omzeilt niet alleen de consolebeperkingen, maar stelt je ook in staat om je stream aan te passen met behulp van je pc en uitzendsoftware (zoals OBS of SLOBS).

GERELATEERDWat is een Capture Card en heb je er een nodig?

Als u uitsluitend vanaf een pc opnamen maakt of vastlegt, is een opnamekaart misschien niet de beste oplossing. Dat komt omdat moderne pc's gamebeelden kunnen vastleggen of streamen zonder speciale hardware. Een capture-kaart vermindert de werklast van de pc zelf niet, dus het is alleen echt handig als je games wilt streamen vanaf gameconsoles.

Een belangrijk aspect bij het kopen van een capture-kaart zorgt ervoor dat de door u gekozen console of apparaat kan worden gebruikt met de opnamekaart. Bijna alle capture-kaarten hebben HDMI-ingangen nodig, dus als je een retro-console gebruikt, heb je een adapter nodig.

Zorg er ten slotte voor dat u een kaart selecteert die ten minste de resolutie en verversingssnelheid ondersteunt waarop u wilt streamen. Gaan voor hogere resoluties en verversingssnelheden is een prima keuze, maar de hardware die je nodig hebt is over het algemeen duurder. Als u echter kiest voor de absolute minimale hardware die u nodig heeft om te streamen, moet u mogelijk eerder upgraden. Het is aan jou om je huidige behoeften in evenwicht te brengen met toekomstbestendigheid.

Laten we dat uit de weg gaan, eens kijken naar onze topaanbevelingen.

Beste algemene opnamekaart: AVerMedia Live Gamer 4K

AVerMedia

Pros

 • ✓ Flexibele kaart voor elk type streaming of opname
 • ✓ Biedt opname van 5.1 en 7.1 surround
 • ✓ Ondersteunt ultrabrede beeldverhoudingen
 • ✓ Goedkoper dan externe kaarten met vergelijkbare specificaties

Nadelen

 • ✗ U hebt een desktopcomputer met een vrije sleuf nodig

Een capture-kaart kiezen die de “beste in het algemeen is” betekent meestal dat het product in de meeste scenario's adequaat (of beter) moet werken. Dat is precies wat de Live Gamer 4K van AVerMedia op tafel brengt. Het is nergens de beste in, maar we kunnen ons niet voorstellen dat iemand hierdoor in de steek wordt gelaten, ongeacht wat ze nodig hebben.

GERELATEERDPCIe 4.0: wat is er nieuw en waarom het belangrijk is

Als interne PCIe-kaart heeft de Live Gamer 4K meer dan genoeg technische kracht om de meeste standaard streaming- en opname-instellingen aan te kunnen. Bij 4K kan de kaart 60 frames per seconde (FPS) en HDR-video aan. Met behulp van de meegeleverde RECentral-software kan de kaart 5.1- of 7.1-surroundgeluid opnemen.

Pc-gamers en consolegamers die 4K-resolutie willen opofferen, kunnen ook opnemen met maximaal 144 of 240 frames per seconde voor respectievelijk 1440p- en 1080p-resoluties. Bovendien ondersteunt de Live Gamer 4K ultrabrede beeldverhoudingen, wat niet erg gebruikelijk is. Zelfs de prijs van de kaart is heel redelijk, gezien hoeveel je ervoor krijgt.

De Live Gamer 4K lijkt alles te hebben wat iemand zich maar kan wensen, maar geen enkel product is perfect. Dit is een interne capture-kaart, dus degenen die een laptop hebben of de Live Gamer 4K niet kunnen installeren, hebben pech. Als je specifiek een externe capture-kaart nodig hebt, maak je geen zorgen, we hebben een aanbeveling voor een externe kaart voor je.

Beste algemene capture-kaart

AVerMedia Live Gamer 4K

Deze interne opnamekaart heeft het allemaal: 4K-mogelijkheden, ultrabrede opnameondersteuning en 5.1 of 7.1 surround sound vastleggen, alles voor een fatsoenlijke prijs.

Amazon

$ 199.99
$ 299.99 Bespaar 33%

Best Budget Capture Kaart: Elgato HD60 S

Elgato

Pros

 • ✓ 1080p-doorvoer zonder vertraging
 • ✓ Goede bitsnelheid
 • ✓ Uitstekende eigenschappen voor de prijs

Nadelen

 • ✗ Geen hardware-encoder en vereist een stevige pc
 • ✗ Niet ideaal voor 4K-bronnen, maar werkt met PS5 en Xbox X|S
 • ✗ Goed voor streaming of het vastleggen van gameplay, maar niet beide tegelijk

Budget is hier een relatief begrip, want je kunt zeker genoeg capture-kaarten vinden voor minder geld dan de Elgato HD60 S. Ze hebben echter zelden een goede reputatie en wanneer je onder de $ 100 begint te komen, moet de console of pc je ;re waar je al op speelt, biedt vrijwel zeker een superieure ingebouwde opname- of streamingervaring dan wat je zou kopen.

De HD60 S is waar we denken dat capture-kaarten hun bestaan ​​beginnen te rechtvaardigen, en dus de vraagprijs is momenteel zo laag als iemand zou moeten gaan.

Deze kaart biedt slechts 1080p 60Hz video-doorvoer, dus het is beter geschikt voor console-gaming op de PS4- en Xbox One-generaties. Je kunt het natuurlijk nog steeds gebruiken met een PS5- of een Xbox-serie console, zolang je het gebrek aan 4K-resolutie niet erg vindt.

De 1080p-beperking is niet te veel van een probleem voor daadwerkelijke streaming, hoe dan ook. De overgrote meerderheid van uw streamingpubliek kijkt op 1080p of lager. Kijkers lopen niet mis, en uiteindelijk is een goede publiekservaring belangrijker dan je eigen ervaring tijdens het streamen.

Afgezien van resolutielimieten, is het belangrijkste nadeel van de HD60 S het gebrek aan hardwarecodering. Dus de capture-kaart vereist wel wat computerbronnen om goed te werken, en de HD60 S neemt niet goed op en streamt tegelijkertijd. Maar voor een Budget Capture Card moet je wat technische opofferingen verwachten.

Beste Budget Capture Card

Elgato HD60 S

Hoewel nog steeds een beetje prijzig, slaagt de Elgato HD60 S erin om kosten te besparen terwijl het nog steeds een functionele en gerenommeerde capture-kaart is.

Amazon

$ 119.99
$ 179,99 Bespaar 33%

Beste interne opnamekaart: Elgato 4K60 Pro MK.2

Elgato

Pros

 • ✓ 4K60-opname met een geweldige bitsnelheid voor het geld
 • ✓ Zero-lag 4k passthrough
 • ✓ Ondersteunt hoge verversingsfrequenties bij resoluties van minder dan 4K.
 • ✓ Kan HDR-beelden vastleggen

Nadelen

 • ✗ Vereist een desktop met een vrij PCIe-slot

De Elgato 4K60 Pro MK.2 kreeg bijna de beste algehele plek in plaats van de AVerMedia Live Gamer 4K. Ze hebben immers nagenoeg dezelfde specificaties op papier. De producten van Elgato bieden echter geen surround sound-opname en kunnen alleen in stereo opnemen, in tegenstelling tot de Live Gamer 4K. Hoewel hij het niet helemaal heeft gehaald, is er veel om van te houden over de 4K60 Pro MK.2 voor een vergelijkbare prijs.

Zoals de naam al doet vermoeden, kan deze kaart 4K-beelden vastleggen met een verversingssnelheid van 60 Hz. Het is ook goed voor het vastleggen van HDR10-video, dus je hoeft het niet uit te schakelen tijdens het spelen.

Als je tevreden bent met resoluties onder 4K, verhoog dan de verversingsfrequenties tot 240 Hz zijn mogelijk. Hoewel Elgato heeft verklaard dat de 4K60 Pro ultrabrede resoluties ondersteunt, geeft gebruikersfeedback aan dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is, dus let op als je een ultrabrede monitor hebt!

Maar als ultrabrede ondersteuning noch surround-sound-opname belangrijk voor je is, is de Pro MK.2 een solide alternatief voor de AVerMedia Live Gamer 4K.

Beste interne opnamekaart

Elgato 4K60 Pro MK.2

De Elgato 4K60 Pro MK.2 lijkt erg op onze beste overall aanbeveling, maar mist de mogelijkheid om surroundgeluid vast te leggen. Het is nog steeds een solide capture-kaart en de moeite waard als je Elgato verkiest boven AVerMedia.

Amazon

$ 236,99
$ 249.99 Bespaar 5%

Best External Capture Kaart: Elgato 4K60 S+

Elgato

Voordelen

 • ✓ Zero-lag 4k passthrough
 • ✓ 4K 60 FPS HDR-opname
 • ✓ Standalone opname naar SD-kaart, geen pc nodig
 • ✓ Hardware HEVC/H265-encoder
 • ✓ Ondersteunt high-refresh passthrough bij lagere resoluties

Nadelen

 • ✗ Het is niet goedkoop
 • ✗ Geen Mac-ondersteuning
 • ✗ Alleen directe USB-verbindingen met een hostpoort zijn betrouwbaar

De Elgato 4K60 S+ is een verrassend kleine capture-kaart die de relatief hoge vraagprijs rechtvaardigt. Het kan 4K 60Hz HDR-beelden vastleggen en ondersteunt 1080p 240Hz en 1440p 144Hz resoluties. Je krijgt ook een vertragingsvrije passthrough-poort, wat betekent dat je hem tussen je apparaat en het uitvoerscherm kunt plaatsen en vergeten dat hij er zelfs is. Wat nog indrukwekkender is, is dat het werkt via een USB 3.0-poort en nog steeds een opnamebitsnelheid van 200 Mbps biedt.

GERELATEERDWat is HEVC H.265-video en waarom is het zo belangrijk voor 4K-films?

Hoe kan een externe USB-opnamekaart een vergelijkbaar prestatieniveau bieden als een 4K60 PCIe-kaart? Het antwoord ligt waarschijnlijk in het zelfstandige karakter van het apparaat. De 4K60 S+ heeft een snelle hardware-encoder die zowel H.264- als HEVC-videocompressiestandaarden ondersteunt.

Als u alleen beeldmateriaal wilt vastleggen, hoeft u deze opnamekaart niet eens op een pc aan te sluiten. Plaats een SD-kaart om beeldmateriaal op te slaan en de Elgato kan het werk helemaal zelf doen. Dat is vrij zeldzaam, zelfs bij externe capture-kaarten.

Er is geen Mac-ondersteuning en je moet voorzichtig zijn om het apparaat aan te sluiten op een USB 3.0-poort (niet USB 2.1), wat suggereert dat het aan de rand van de maximale USB-bandbreedte werkt. Voor de meeste gebruikers is de 4K60 S+ echter het beste allround externe opnameapparaat en dankzij de USB 3.0-ondersteuning is het een flexibele opnamekaart.

Beste externe opnamekaart

Elgato 4K60 S+

Met een zero-lag pass-through en de mogelijkheid om een ​​verversingssnelheid van 240 Hz te halen bij 1080p, de 4K60 S+ is een indrukwekkende opnamekaart die niet op uw pc hoeft te worden geïnstalleerd.

Nu winkelen < p class="product-price"> 

Beste 4K Capture Card: AVerMedia Live Gamer Bolt

AVerMedia

Pros

 • ✓ Gebruikt Thunderbolt 3, ongeëvenaarde bandbreedte voor externe kaarten
 • ✓ Maakt het mogelijk om ongecomprimeerd beeldmateriaal vast te leggen
 • ✓ Maakt opnames tot 240 fps in FHD mogelijk

Nadelen

 • ✗ Geen USB C-ondersteuning
 • ✗ Werkt momenteel niet met M1 Mac
 • ✗ Kan geen HDR vastleggen op Mac

Het grote voordeel van interne PCIe-opnamekaarten is de toegang tot massa's computerbronnen. Dit betekent dat ze beelden kunnen vastleggen en streamen met astronomische bitrates en de beste visuele kwaliteit en prestaties bieden. Externe kaarten die afhankelijk zijn van USB, zoals de Elgato 4K60 S+, zullen in vergelijking altijd beperkt zijn.

GERELATEERDThunderbolt 3 vs. USB-C: wat is het verschil?

De overstap van USB naar Thunderbolt 3 lost het resourceprobleem voor externe capture-kaarten op een definitieve manier op. Dat is hoe de Live Gamer Bolt 4K 60Hz HDR-beelden kan vastleggen, evenals snellere framesnelheden bij lagere resoluties. Deze externe kaart is functioneel net zo geschikt als een interne kaart, maar vereist geen installatie. Dus elk Windows-systeem met een Thunderbolt 3-poort zal werken.

Macs worden ook ondersteund, wat betekent dat een Mac Mini of MacBook Pro de ideale combinatie kan zijn met de Live Gamer Bolt. Er is echter één belangrijk voorbehoud bij Mac-computers. Op het moment van schrijven ondersteunt AVerMedia het M1 Mac-ecosysteem momenteel niet. Berichten van technische ondersteuningsmedewerkers van AVerMedia geven aan dat er een M1-stuurprogramma in ontwikkeling is, maar er is geen indicatie wanneer het zal worden uitgebracht. Het is ook vermeldenswaard dat alleen Windows momenteel HDR-opname toestaat, zelfs als je een Intel Mac gebruikt.

Thunderbolt 3 komt steeds vaker voor op laptops en kan aan veel moederborden worden toegevoegd met behulp van een compatibele insteekkaart. Dat maakt de Live Gamer Bolt een flexibelere oplossing dan vergelijkbare interne 4k capture-kaarten. De huidige Mac-beperkingen zijn betreurenswaardig, maar het is een geweldige manier om van uw met Thunderbolt uitgeruste laptop een professionele streamingkrachtpatser te maken.

Beste 4K-opnamekaart

AVerMedia Live Gamer Bolt

Als je 4K-beelden wilt vastleggen, wil je de Live Gamer Bolt. Het werkt zelfs met Intel Macs! Zorg ervoor dat je een Thunderbolt 3-poort hebt.

Amazon

$ 449.99

Beste opnamekaart voor streaming: AVerMedia Live Gamer Duo

AVerMedia

Pros

 • ✓ Dubbele HDMI-ingang voor high-end cameragebruik
 • ✓ 4K60 en 1080p 240 passthrough

Nadelen

 • ✗ Beperkt tot 1080p opname

Streaming gaat over meer dan alleen een manier vinden om binnenkomend beeldmateriaal op een dienst als Twitch te krijgen. Een streaming-opstelling bestaat uit veel bewegende delen die samenkomen om een ​​aantrekkelijke en professionele stream te maken.

Als zodanig is de Live Gamer Duo een van de beste producten die we hebben gezien voor een livestream-opstelling. Hoewel het technisch gezien niet de allernieuwste is, heeft het verschillende handige functies die het leven van streamers met een laag tot gemiddeld budget veel gemakkelijker maken.

De beste eigenschap van de Live Gamer Duo zijn de dubbele HDMI-ingangen. Hierdoor kun je een camera aansluiten op de tweede poort en vervolgens de gaming- en camera-ingangen mixen met je favoriete uitzendsoftware. Geen enkele USB-webcamconfiguratie is te vergelijken met een directe HDMI-camerafeed, dus deze kaart helpt echt om je hele streamingconfiguratie boven zijn gewicht uit te laten komen.

Een ander geweldig kenmerk is de asymmetrische passthrough en capture. Hoewel deze kaart beperkt is tot het vastleggen van ongecomprimeerde 1080p 60Hz-beelden, kun je bijna elke gewenste resolutie gebruiken. Je kunt nog steeds genieten van 4K60-, 1440p144- en 1080p240-beelden op je lokale scherm, terwijl je de livestream op de 1080p-resolutie houdt waar de meeste kijkers naar kijken.

Als je iemand bent die een speciale streamingoplossing met camerabeelden van hoge kwaliteit, dit is de kaart die we voor de meesten van jullie zouden aanbevelen.

Beste opnamekaart voor streaming

AVerMedia Live Gamer Duo

Als je een capture-kaart nodig hebt die speciaal is geoptimaliseerd voor streaming, dan is de Live Gamer Duo de perfecte keuze. Met dubbele HDMI-poorten kun je ervoor zorgen dat je gameplay en camera er geweldig uitzien.

Amazon

$ 214,99
$ 249,99 Bespaar 14%

LEES NEXT

 • & rsaquo; How-To Geek's beste technische cadeaus voor gamers voor vakantie 2021
 • › Black Friday 2021: beste pc-deals
 • › Wat is een Capture Card en heb je er een nodig?
 • › Wat is een systeem op een chip (SoC)?
 • › Black Friday 2021: Beste Apple-deals
 • › Black Friday 2021: beste pc-deals
 • › Black Friday 2021: beste technische deals
 • › 12 basis Excel-functies die iedereen zou moeten kennen