De beste desktop-Macs van 2021

0
154
Jack Skeens/Shutterstock.com< /figure> Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een desktop-Mac in 2021
Beste desktop-Mac Algemeen: 24-inch iMac M1 (vier poorten, 2021)
Beste budget-desktop-Mac: Mac mini M1 (2020)
Beste desktop-Mac voor video- en fotobewerking: Mac mini M1 (2020)
Beste desktop-Mac voor studenten: iMac 24-inch M1 (twee poorten, 2021)
Beste voor high-end prestaties: Mac Pro (2019)

Waar moet je op letten bij een desktop-Mac in 2021

< p>Apple's Mac-line-up is momenteel in beweging nu het bedrijf overstapt van Intel-chips naar op ARM gebaseerde Apple Silicon. Aangezien Intel-processors een andere processorarchitectuur gebruiken, moeten softwareontwikkelaars op dit moment rekening houden met zowel Intel als Apple Silicon bij het bouwen van hun apps.

Intel-chips zullen nog jaren worden ondersteund, maar op een gegeven moment zal nieuwe Mac-software niet langer compatibel zijn met hen en zullen ze achterblijven. Nieuwe Macs met Apple Silicon kunnen de meeste software emuleren die is geschreven voor Intel-chips en draaien op ongeveer tweederde van de oorspronkelijke snelheid.

GERELATEERDIntel Macs versus Apple Silicon ARM Macs: welke moet je kopen?

Met ongeveer de helft van de line-up van het bedrijf die al Apple Silicon gebruikt, is het moeilijk om de oudere Intel-modellen aan te bevelen in alle, maar een paar niche-omstandigheden. De eerste op ARM gebaseerde chip van Apple, de M1, heeft zowel early adopters als recensenten verrast met zijn hoge prestaties, energiezuinigheid en relatief betaalbare prijs.

Apple heeft toegezegd om tegen eind 2022 de volledige Mac-reeks naar Apple Silicon te verplaatsen. High-end Macs moeten nog de ARM-behandeling krijgen, maar zullen binnenkort krachtigere Apple Silicon-systemen-op-chip zien, met meer cores en RAM. Als je een krachtige Mac nodig hebt, is het misschien de moeite waard om te wachten om te zien waar Apple mee komt.

De belangrijkste vraag die je je moet stellen als je op zoek bent naar een desktop-Mac, is of je een all-in- een, zoals de iMac, of gewoon de computer zoals een Mac mini. Als geen van beide krachtig genoeg is, is je enige echte keuze wachten op krachtigere Apple Silicon-chips of een Mac Pro kopen.

Beste desktop-Mac in het algemeen : 24-inch iMac M1 (vier poorten, 2021)

Apple

Pros

 • ✓ Voordelige Mac met alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan
 • ✓ Model met vier poorten heeft meer ruimte voor uitbreiding en een iets betere M1-chip
 • ✓ Verrassend goede naar beneden gerichte luidsprekers
 • ✓ Verkrijgbaar in zes kleuren en zilver

Nadelen

 • ✗ Misschien niet de beste keuze als je al een beeldscherm en randapparatuur hebt
 • ✗ Slechts vier Type-C-poorten
 • ✗ De eerste iMac met een powerbrick
 • ✗ Witte randen en uitstekende “kin” niet naar ieders smaak

De iMac is de alles-in-één desktop-Mac van Apple en biedt alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. De 24-inch iMac 2021 is de eerste all-in-one van Apple die de Apple Silicon-behandeling heeft gekregen. Een basismodel M1 levert vergelijkbare prestaties als een instapmodel MacBook Air met zijn 8 GB verenigd RAM en een 256 GB solid-state schijf.

GERELATEERD: Hoe “Unified Geheugen” versnelt Apple's M1 ARM Macs

In de doos vind je een iMac met een prachtig 4,5K-scherm, een Apple Magic Keyboard, een Magic Mouse en een krachtige baksteen met een gevlochten koord in bijpassende kleur. De iMac kan worden gekocht in zes levendige kleuren (blauw, groen, roze, geel, oranje en paars), en er is ook een meer traditionele zilveren versie beschikbaar.

We bevelen hier de variant met vier poorten aan, die wordt geleverd met een iets krachtigere versie van de M1-processor met een 8-core GPU (tegenover 7 cores op het model met twee poorten) en twee ventilatoren in plaats van één. Die extra ventilator zou het voor dit model mogelijk moeten maken om langer op hogere snelheden te werken voordat thermal throttling optreedt. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze versie ook twee Thunderbolt/USB 4-poorten en twee standaard USB 3 Type-C-poorten.

Een van de belangrijkste redenen om voor de iMac te kiezen, is het beeldscherm. Het levert 500 nits helderheid, volledige P3-brede kleurdekking en een pixeldichtheid van 218 PPI. Dit biedt voldoende schermruimte voor creatief werk of multitasking en een pixeldichtheid die hoog genoeg is om tekst en webpagina's haarscherp te laten lijken.

Als je bedenkt dat een Mac mini met dezelfde specificaties $ 699 kost, betaal je in feite $ 800 meer voor een best-in-class 24-inch scherm, verrassend goede geïntegreerde luidsprekers, een Magic Keyboard en een Magic Mouse. Dit maakt de iMac een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de beste Mac op deze lijst gezien de prestaties en kwaliteit die worden aangeboden, en dat is voordat je verliefd bent geworden op het flinterdunne ontwerp in een kleur naar keuze.< /p> Beste desktop-Mac

24-inch iMac M1 (vier poorten, 2021)

< p class="product-features">De opnieuw ontworpen 24-inch iMac van Apple ziet er goed uit en levert prestaties van de volgende generatie dankzij de M1-chip en een prachtig 4,5K Retina-display.

Amazon

$ 1499.00

Best Budget Desktop Mac: Mac mini M1 (2020)

Apple

Pros

 • ✓ De goedkoopste en voordeligste Mac met een M1-chip
 • ✓ M1-chip maakt oudere Intel-modellen te schande
 • ✓ Een bredere selectie poorten dan de meeste, met USB-A en HDMI-uitgang
 • ✓ Officieel ondersteunt maximaal twee 60Hz-monitoren tegelijk (een 6K, een 4K)

Nadelen

 • ✗ Het is moeilijk om een ​​scherm te vinden dat kan concurreren met de 24-inch iMac voor het geld
 • ✗ Dongles of hubs die nodig zijn om meer poorten te krijgen
 • ✗ Kan niet worden geüpgraded zoals de oudere op Intel gebaseerde Mac mini

De Mac mini 2020 was de eerste desktop-Mac die de overstap maakte naar Apple Silicon. De M1-chip heeft 8 CPU- en 8 CPU-kernen, met voldoende koeling om de chip onder belasting te ondersteunen op een manier die de ventilatorloze MacBook Air niet kan. Een basismodel Mac mini wordt geleverd met 8 GB verenigd RAM-geheugen en een 256 GB SSD, hoewel deze kunnen worden opgewaardeerd tot respectievelijk 16 GB en tot 2 TB.

Voor $ 699 krijg je een computer en een netsnoer. Je moet je eigen beeldscherm leveren, waarbij de Mac mini één 6K-beeldscherm (60Hz) en één 4K-beeldscherm (60Hz) tegelijk ondersteunt via HDMI of USB-C. Je moet ook voor je eigen randapparatuur zorgen, wat perfect is als je al een toetsenbord en muis hebt die je wilt gebruiken. Als je echter het hele pakket nodig hebt, kun je in plaats daarvan de iMac gebruiken.

Wat de prestaties betreft, is de Mac mini M1 ongeveer gelijk aan de iMac en levert hij grote voordelen op in apps die zijn geoptimaliseerd voor Apple Silicon. De Mac mini heeft ook de grootste keuze aan poorten van alle M1 Macs, met een HDMI 2.0-uitgang, twee USB-A-poorten, twee Thunderbolt/USB 4-poorten en Gigabit Ethernet. Er is ook een optionele 10 Gigabit Ethernet-upgrade beschikbaar wanneer u via Apple winkelt .

De Mac mini M1 is perfect als je je tenen wilt onderdompelen in de nieuwe architectuur van Apple zonder de bank te verslaan. Het is ideaal voor Windows-gebruikers die willen sleutelen aan macOS, of Mac-gebruikers die liever hun eigen mechanische toetsenbord of ultrabreedbeeldscherm meenemen. Koop voor een echt slimme aankoop het basismodel en voeg uw eigen externe solid-state schijf toe om de totale opslagruimte te vergroten.

Beste budget desktop-Mac

M1 Mac mini (2020)

De 2020 M1 Mac mini is de voordeligste computer van Apple, maar je moet wel je eigen beeldscherm en randapparatuur meenemen. Het is klein, goedkoop en vooral geschikt voor Mac-nieuwsgierigen.

Amazon

$705.93

Externe USB 3.2 SSD

Samsung T7 Touch 1TB draagbare SSD

Voeg opslagruimte toe aan uw Mac mini voor ongeveer de helft van de prijs van Apple's interne schijf-upgrade, met hoge USB 3.2-overdrachtssnelheden.

Amazon

$ 149.99
$ 189,99 Bespaar 21%

Best Desktop Mac voor video- en fotobewerking: Mac mini M1 (2020)

Apple

Pros

 • ✓ Dezelfde video- en fotobewerkingsprestaties als de 24-inch M1 iMac, voor veel minder
 • ✓ Uitbreidbaar tot 16 GB RAM voor zwaardere workflows
 • ✓ Veel video-editors zijn al geoptimaliseerd voor Apple Silicon

Nadelen

 • ✗ De 256 GB SSD-opslag van het basismodel kan snel vol raken
 • ✗ Slechts twee Thunderbolt/USB 4-poorten
 • ✗ Het kan lastig zijn om een ​​scherm te vinden dat concurreert met de 24-inch iMac.

Vanuit het oogpunt van prestaties zijn de vierpoorts M1 iMac en de basis M1 Mac mini zeer nauw aan elkaar gewaagd. Beide delen 8 CPU-cores en 8 GPU-cores, met een koelingsoplossing die hen zou moeten helpen om onder belasting te blijven presteren. Beide kunnen worden geüpgraded met 16 GB RAM bij het winkelen via Apple, wat een upgrade is die de moeite waard is als je tijdens het bewerken tussen apps zoals Final Cut Pro, After Effects en Da Vinci Resolve stuitert.

< p>De M1 is een capabel systeem-op-chip dat met gemak door de meeste 4K-videocodecs kan kauwen. Hoewel 8 GB RAM voldoende is voor deze taak, biedt meer RAM meer overhead voor seriële multitaskers. Het ontlast ook uw interne schijf, die vaak wordt gebruikt als een “swap” schijf door macOS om RAM-inhoud naar schijf te dumpen om later op te halen.

GERELATEERDMoet ik mijn monitor kalibreren voor fotografie?

De Mac mini neemt onze aanbeveling vanuit een waardeperspectief. U moet uw eigen scherm toevoegen en u zult het waarschijnlijk ook willen kalibreren voor kleurnauwkeurigheid. Je krijgt geen toetsenbord of muis in de doos, maar misschien heb je deze al in je bewerkingsomgeving. Zoek naar een 24-inch 4K-scherm zoals de LG UltraFine 24 UHD als je iets wilt dat vergelijkbaar is met de 24-inch iMac.

De Mac mini biedt de flexibiliteit om je bewerkingswerkstation rond een solide startpunt in de M1-chip te bouwen, maar het is niet perfect voor iedereen. Als het idee van shoppen voor monitoren en toetsenborden het punt van het kopen van een Mac verslaat, kijk dan in plaats daarvan naar de 2021 M1 iMac.

Als alternatief kun je ook wachten tot Apple de 27- inch-iMac of de iMac Pro. Deze beide krachtigere iMacs zouden hopelijk eind 2022 aangekondigd en geleverd worden met een Apple Silicone-processor.

Beste voor foto-/videobewerking

M1 Mac mini (2020)

Apple's M1-systeem-op-chip kan met gemak 4K-video en RAW-foto's met hoge resolutie verwerken. De M1 Mac mini heeft dezelfde uitstekende prestaties als een iMac met vier poorten voor een fractie van de prijs, met één nadeel: je moet je eigen beeldscherm en randapparatuur leveren.

Amazon

$705.93

24-inch 4K-monitor

LG UltraFine 4K 24-inch monitor

LG's 24-inch 4K UltraFine maakt verbinding via Thunderbolt en levert volledige P3-dekking met een breed kleurengamma, 500 nits helderheid en een pixeldichtheid van 183ppi .

Amazon

$1049,95

Beste desktop-Mac voor studenten: iMac 24-inch M1 (twee poorten , 2021)

Apple

Pros

 • ✓ Alles wat je nodig hebt om te beginnen
 • ✓ Het is moeilijk om een ​​scherm te vinden dat kan concurreren voor deze prijs
 • ✓ Apple Silicon M1-chip levert grote voordelen op ten opzichte van Intel-modellen

Nadelen

 • ✗ Niet draagbaar, dus niet ideaal voor alle studenten
 • ✗ Mac mini is misschien beter voor studenten die hun eigen beeldscherm en randapparatuur graag zelf aanschaffen
 • ✗ Prestaties vergelijkbaar met M1 MacBook-modellen

Veel studenten kiezen voor laptops zoals de MacBook Air of 13-inch MacBook Pro (een paar van onze favoriete MacBook-modellen), zodat ze hun werkstations overal op de campus kunnen meenemen. Met de komst van de M1 is de prestatiekloof tussen desktop- en laptop-Macs aanzienlijk gedicht. De 24-inch M1 iMac met twee poorten heeft bijvoorbeeld dezelfde 8-core CPU en 7-core GPU als een M1 MacBook Air.

De iMac heeft echter betere thermiek en kan langer onder belasting werken dan de Air. Dit zal merkbaar zijn bij taken die de computer echt belasten, zoals het renderen van video, het uitvoeren van 3D-applicaties of het compileren van software. Het is moeilijk om een ​​compleet systeem te vinden dat zo goed presteert, met een scherm dat er zo goed uitziet.

GERELATEERDMission Control 101: Meerdere desktops gebruiken op een Mac

De iMac heeft een veel groter scherm dan de laptops van Apple, waardoor je veel meer schermruimte hebt om te multitasken. U kunt meerdere webpagina's of documenten tegelijk openen, maar op een laptop bladert u tussen bureaubladruimten.

Maar als je een iMac koopt in de verkeerde veronderstelling dat deze aanzienlijk beter zal presteren dan een MacBook (vooral een MacBook Pro, die ook actief wordt gekoeld), dan moet je je afvragen. Koop de M1 iMac voor je studentenkamer, want je wilt een kleurrijke alles-in-één-oplossing die je door schoolwerk, surfen op het web en creatieve taken zoals videobewerking heen kunt kauwen. Koop gewoon geen iMac als draagbaarheid belangrijk voor je is, vooral nu Apple Silicon het speelveld gelijk heeft gemaakt.

Het beste voor studenten

24-inch iMac M1 (twee poorten, 2021)

De 24-inch M1 iMac heeft alles wat je nodig hebt om hard te studeren : een nieuw Apple Silicon system-on-chip, een verbluffend 4,5K Retina-display en randapparatuur met bijpassende kleuren van Apple.

Amazon

 

Beste voor hoogwaardige prestaties: Mac Pro (2019)

Pros

 • ✓ De krachtigste Mac, zonder uitzondering
 • ✓ In grote mate aanpasbaar, afhankelijk van uw behoeften
 • ✓ Opvallende "kaasrasp" ontwerp
 • ✓ Verkrijgbaar als toren of rack

Nadelen

 • ✗ Nog niet geüpgraded naar Apple Silicon
 • ✗ Duur in vergelijking met vergelijkbare pc-builds
 • ✗ Overkill voor de behoeften van de meeste gebruikers

Als u absoluut het beste van het beste wilt, hoeft u niet verder te zoeken dan de Mac Pro. Het begint bij $ 5.999 en is alleen rechtstreeks verkrijgbaar via Apple. Dit is een speciaal gebouwde machine die is ontworpen voor professionals die een specifieke behoefte hebben aan een uitbreidbare, krachtige computer met macOS.

De Mac Pro moet nog worden geüpgraded naar Apple Silicon en gebruikt nog steeds Intel Xeon-processors. Het basismodel heeft een Intel-gebaseerde 8-core CPU geklokt op 3,5 GHz, maar je kunt kiezen voor maximaal 28 cores (op 2,5 GHz) als je het geld hebt. Er is ondersteuning voor maximaal 1,5 TB RAM (met 32 ​​GB als standaard) en 8 TB interne opslag (256 GB als standaard).

U kunt maximaal 12 4K-beeldschermen, zes 5K-beeldschermen of zes Pro Display XDR-beeldschermen van Apple aansluiten (die elk beginnen bij $ 4.999). U moet echter bij het afrekenen kiezen voor de 12 Thunderbolt 3-poortsoptie om zoveel monitoren aan te sturen. In het chassis vindt u acht PCI Express-slots die klaar zijn voor uitbreidingskaarten met hoge bandbreedte en krachtige grafische kaarten.

GERELATEERD: Hoe meerdere te gebruiken Monitoren om productiever te zijn

Als je moet vragen of je een Mac Pro nodig hebt of dat je een Mac Pro kunt betalen, dan heb je er waarschijnlijk geen nodig. Apple heeft gezegd dat het de hele Mac-lijn voor het einde van 2022 zal overzetten naar Apple Silicon, dus als je overweegt te investeren, is het misschien verstandig om af te wachten hoe de volgende generatie Mac Pro eruitziet.

Beste voor hoogwaardige prestaties

Mac Pro

Als je absoluut de krachtigste Mac nodig hebt die Apple maakt, hoef je niet verder te zoeken dan de Mac Pro.

Nu winkelen

 

LEES VOLGENDE

 • › Met de rechtermuisknop klikken op een Mac met een trackpad, muis of toetsenbord
 • › De beste externe harde schijven van 2021
 • › Wat is een Super Retina (XDR)-scherm?
 • › De beste toetsenborden van 2021 om uw typervaring te upgraden
 • › Wilt u een Magic Keyboard met Touch ID? Ik hoop dat je een M1 Mac hebt
 • › Deal: koop een nieuwe 21,5-inch Retina iMac voor minder dan $ 1.000
 • › Hoe te repareren “Deze website gebruikt aanzienlijk geheugen” op een Mac
 • › Wat is een System on a Chip (SoC)?