De 5 bästa gratisverktygen för skapande av flödesscheman online

0
63

Flödesscheman är visuella representationer av ordningen eller stegen i ett arbetsflöde, en process eller ett organisationsschema. Du kan skapa ett flödesschema med hjälp av former i Microsoft Word eller andra program, men det kan vara tidskrävande. Ett onlineverktyg för att skapa flödesscheman gör det enkelt och enkelt att skapa ett flödesschema. Dessa verktyg kostar mycket mindre än en whiteboardtavla och är utmärkta för affärskreativitet och brainstorming.

Bästa gratis onlineverktyg för att skapa flödesscheman

Oavsett om du vill bygga ett nätverksdiagram, en tankekarta eller skapa en planlösning, kan ett flödesschema hjälpa dig att få fram dina idéer snabbt och visuellt. Här är våra toppval för de bästa gratis flödesschematillverkarna du kan använda. 

Innehållsförteckning

  Lucidchart < p>Lucidchart är en populär applikation för att skapa flödesscheman online som är enkel att navigera och kan användas på Windows, Mac och Linux operativsystem. 

  Den intelligenta diagramapplikationen integreras sömlöst med nästan alla populära plattformar inklusive Slack, Microsoft Teams, Google Drive, Jive och mer. Dessutom kan du använda Lucidchart med ditt team eftersom det möjliggör enkelt fjärrsamarbete.

  Du kan välja mellan hundratals mallalternativ inklusive allt från flödesscheman och organisationsscheman till wireframes, tankekartor och allt däremellan. 

  Du behöver inte vara proffsdesigner för att använda Lucidchart, men du behöver utforska det lite för att bli bekväm med att använda det. Dessutom erbjuder Lucidchart åtkomst offline så att du kan fortsätta arbeta med dina flödesscheman när din internetanslutning är nere.

  Den kostnadsfria planen begränsar dig till tre aktiva dokument åt gången. Om du vill skapa fler kan du betala för individuella alternativ eller lagalternativ. 

  Kreativt 

  Creately är ett onlineflödesschema som du kan använda på din stationära eller mobila enhet. Programvaran erbjuder ett brett utbud av mallar för att skapa flödesscheman tillsammans med andra diagram som Gantt-diagram, organisationsdiagram, infografik, wireframes och kartor. 

  Dessutom låter verktyget dig samarbeta asynkront och på riktigt -tid med andra användare tack vare videomeddelanden, trådade diskussioner och projektanteckningsfunktionen.

  Den kostnadsfria planen begränsar dig till tre dokument, som sparas i molnet så att du kan komma åt ditt arbete från vilken enhet du än är. 

  Creately integreras även med Slack, Google Drive, OneDrive, Confluence, och Zapier för enkel fildelning.

  SmartDraw

  SmartDraw gör det enkelt för dig att skapa vilken typ av diagram eller flödesschema som helst som representerar en process. Du kan börja med att välja en flödesschemamall och sedan lägga till steg med några få klick. 

  Skaparen av flödesscheman justerar och ordnar automatiskt alla element, så att du inte behöver oroa dig för att ordna om, återansluta eller formatera steg. 

  Pluss, SmartDraw integreras med dina favoritverktyg – Word, Google Docs, Excel och PowerPoint eller andra Google Workspace-appar. På så sätt kan du samarbeta med andra och göra det lättare att dela flödesdiagram med dem. 

  Du kan spara ditt flödesschema i delade teammappar eller få en länk för att dela ditt diagram med någon som inte har SmartDraw.

  Zen Flowchart

  Zen Flowchart är ett enkelt, lätt- att använda onlineverktyget för att skapa flödesscheman för att skapa flödesscheman, processscheman, organisationsdiagram, webbplatskartor och mer.

  Verktyget har ett minimalt och intuitivt användargränssnitt som gör det förtjusande att skapa diagram och flödesscheman. 

  Det är bara några klick bort att skapa flödesscheman. Rita bara blocken som representerar huvudstegen i ditt flödesschema, knappa in detaljerna och anpassa diagrammet med olika nodfärger, texter och linjer.

  Dessutom kan du enkelt dela ditt arbete med andra med hjälp av funktionen Exportera och publicera. Du kan publicera det som ett livedokument så att dina ändringar uppdateras automatiskt, eller ladda ner flödesschemat som en PNG-fil för enklare fildelning.

  Visme

  Om du behöver skapa professionella flödesscheman är Visme värt att överväga. 

  Flödesschematillverkaren online har ett intuitivt gränssnitt och ett flödesschemamallbibliotek med tusentals mallar som du kan välja från. Du kan också göra din egen från grunden.  

  Visme är perfekt för nybörjare och professionella användare som letar efter ett enklare och snabbare sätt att skapa flödesscheman och annat visuellt innehåll. Du får också samarbetsfunktioner som med andra flödesschemaverktyg på den här listan, som gör det enklare att skapa innehåll med ditt team. 

  Och om du behöver behålla varumärket när du skapar dina flödesscheman, låter Visme dig tillämpa dina varumärkesfärger och tillgångar enkelt. Du har också möjlighet att importera från eller spara projekt till molnlagringstjänster som Google Drive, Dropbox och OneDrive.

  Skapa iögonfallande flödesscheman

  Flödesscheman förvandlar komplexa och långa arbetsflöden till begripliga, lätta att följa instruktioner. Om du har letat efter ett enklare sätt att skapa flödesscheman, kommer dessa kostnadsfria onlineverktyg för att skapa flödesscheman hjälpa dig att enkelt skapa professionella diagram.

  Behöver du mer inspiration? Kolla in våra guider om hur man gör flödesscheman i PowerPoint och de bästa gratisalternativen till Microsoft Visio.

  Vilket är ditt favoritverktyg för att skapa flödesscheman? Berätta för oss om det i kommentarsfältet.