Datumnotaties wijzigen in Microsoft Excel

0
75

Excel gebruikt dezelfde datumnotatie als de systeeminstellingen van uw computer . Misschien wilt u echter het formaat van de datums wijzigen om het toegankelijker te maken voor gebruikers in andere regio's of om uw gegevens compacter te maken.

De datumnotatie wijzigen

Om te beginnen, opent u het Excel-spreadsheet met de datums die u opnieuw wilt opmaken. Selecteer de cellen die elke datum bevatten door er met uw muis overheen te klikken en te slepen.

Klik na selectie op de pijl omlaag rechts van het tekstvak in de groep Nummer van het tabblad Start.

Er verschijnt een vervolgkeuzemenu. Er zijn twee opties voor datumnotatie om uit te kiezen in dit menu: Korte datum (1/17/2021) en Lange datum (zondag 17 januari 2021). U kunt een van beide selecteren of, als dat niet het formaat is dat u zoekt, op 'Meer getalnotaties' klikken. onderaan het menu. Dit opent het venster Cellen opmaken. U kunt ook op Ctrl+1 (Command+1 op Mac) drukken om dit venster te openen.

Advertentie

U bevindt zich nu in de categorie Datum van het venster Cellen opmaken. Selecteer in de groep Type het formaat dat u wilt gebruiken. Als u liever een datumnotatie kiest op basis van hoe een bepaalde taal en regio datums opmaakt, kunt u een optie selecteren in het vervolgkeuzemenu Locale.

Klik op “OK” onderaan het venster wanneer u het formaat hebt geselecteerd dat u wilt gebruiken. De datums in de eerder geselecteerde cellen worden gewijzigd in de nieuwe indeling.

GERELATEERD: Datums toevoegen of aftrekken in Microsoft Excel

Maak en gebruik uw eigen aangepaste datumnotatie

Er zijn tal van verschillende formaten om uit te kiezen, maar u kunt ook uw eigen aangepaste datumnotatie maken als je wilt. Om dit te doen, selecteert u de cellen die de datums bevatten die u wilt opmaken door erop te klikken en uw cursor erover te slepen.

Druk vervolgens op Ctrl+1 (Command+1 op Mac) om Cellen opmaken te openen raam. Je komt automatisch in de categorie Datum. Klik op “Aangepast” onderaan de categorielijst.

Vervolgens, jij& #8217;u ziet een code in het tekstvak Type.

< p>U kunt deze code bewerken om uw eigen aangepaste indeling te maken. Elke letter of letters in de code vertegenwoordigt een weergavetype. Dit is wat elke letter of letters betekenen:

Code Weergegeven als: m Maanden: 1-12 mm Maanden: 01-12 mmm Maanden: Jan -Dec mmmm Maanden: januari-december mmmmm Maanden: De eerste letter van de maand d Dagen: 1-31 dd Dagen: 01-31 ddd Dagen: zo-zat dddd Dagen: zondag-zaterdag jj Jaren: 00-99 jjjj Jaren: 1900-9999

Dus als u m/d/yy zou invoeren in het vak Type en vervolgens op “OK,” de datums in de geselecteerde cellen worden opgemaakt als:

Advertentie

Speel wat met de verschillende codecombinaties om het perfecte formaat te vinden dat werkt voor uw spreadsheet.

Overweeg bij het wijzigen van het datumformaat wie er naar de spreadsheet gaat kijken. Als uw spreadsheet een grote hoeveelheid gegevens bevat en u de gegevens over een bepaalde periode wilt bekijken, kunt u de gegevens sorteren op datum, ongeacht het formaat dat wordt gebruikt.

GERELATEERD : Sorteren op datum in Microsoft Excel

LEES VOLGENDE

  • › Wat is een systeem op een chip (SoC)?
  • › Black Friday 2021: beste pc-deals
  • › 12 basis Excel-functies die iedereen zou moeten kennen
  • › Black Friday 2021: Beste Apple-deals
  • › Black Friday 2021: beste technische deals
  • › Verlichting aanzetten met je wekker