BSF-personell blant 5 holdt, sier Jharkhand-politiet leverte våpen til maoister, terrorgrupper

0
114

Anti-Terrorist Squad (ATS) SP Prashant Anand sa at beslagene inkluderte 14 halvautomatiske pistoler. (Fil/Representant)

Jharkhand Police Anti-Terrorist Squad (ATS) sa torsdag at en tjenestegjørende BSF-sjefkonstabel og et pensjonert BSF-personell var blant fem personer som ble arrestert for angivelig å ha levert våpen og ammunisjon til CPI (maoist) kadrer og “organiserte terrorgjenger” over hele landet.

Dette kommer mindre enn fjorten dager etter at ATS arresterte en CRPF-personell og tre andre for angivelig å ha levert våpen og ammunisjon til forbudte ultraantrekk og andre.

Politiet identifiserte BSF-sjefskonstabelen som Kartik Behra, bosatt i Jharkhand, og hevdet å ha kommet seg tilbake til “tyveriet” ammunisjon, magasiner og detonatorer fra BSF’s 116 bataljonsanlegg i Ferozepur, Punjab, hvor han ble utplassert. Det pensjonerte BSF-personellet, Arun Kumar Singh, bosatt i Bihar, ble også postet med 116 bataljon tidligere, sa politiet.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

The tre andre som er arrestert — Kumar Gurlal, Shivlal Dhawal Singh Chauhan og Hirla Guman Singh — er fra Madhya Pradesh.
“Vi har gjennomført razziaer for å fastslå sammenhengen mellom forsyningskjeder, mellomstatlige gjenger’ kanaler, transaksjoner i blant annet Punjab, Rajasthan, Vest-Bengal, Maharashtra og Bihar. Et stort nettverk har kommet i forgrunnen, som leverer våpen og ammunisjon som INSAS, AK-47 og 9 mm rifler til terrororganisasjoner,” sa Jharkhand IG (Operations) Amol Venukant Homkar.

ATS SP Prashant Anand sa at beslagene inkluderte 14 halvautomatiske pistoler. “Våpnene er for det meste landsbygde, men det meste av ammunisjonen er stjålet fra sikkerhetsstyrker… Vi undersøker rollen til annet BSF-personell,” sa han.

På spørsmål om undersøkelser hadde avdekket koordinering mellom styrkene, sa Homkar at det fortsatt var et spørsmål om etterforskning.

Politikilder sa at de også undersøkte om dokumenter hadde blitt fusket for å stjele ammunisjonen. «Vi ser etter falsk dokumentasjon på avfyring av skudd under en operasjon… I tillegg har forsyningene også kommet fra BSF-campusene i Jodhpur og Jaisalmer… Vi mistenker involvering av mer paramilitært personell,” sa en kilde.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd