Waar u op moet letten bij een beveiligingscamera

0
65
aslysun/Shutterstock.com

Beveiligingscamera's worden geleverd met een breed scala aan functies, dus het kan een uitdaging zijn om degene te kiezen die je wilt. Je moet nadenken over waar je je camera voor wilt gebruiken en vervolgens naar een geschikte optie zoeken.

Denk na over de functies die je wilt

Alle moderne beveiligingscamera's doen in wezen hetzelfde: uw huis bewaken en u op de hoogte houden van wat er in uw huis of bedrijf gebeurt. Daarom komt het allemaal neer op functies. Sommige camera's hebben handigere functies dan andere, zoals een lange batterijduur van zes maanden tot een jaar, een instelbaar gezichtsveld en bewegingsdetectie die onderscheid kan maken tussen mensen, auto's en pakketten.

U kan camera's vinden die de functies hebben waarnaar u op zoek bent, maar die functies kunnen geavanceerder zijn op verschillende modellen. Bijvoorbeeld twee camera's met bewegingsdetectie, maar de ene kan onderscheid maken tussen mensen en auto's en de andere niet.

GERELATEERDEen beveiligingscamera kiezen

Dus, als u op zoek bent naar een beveiligingscamera, let goed op alle functies die deze biedt en beslis of u er tevreden mee bent. Afhankelijk van waar je je camera voor wilt gebruiken, heb je misschien maar een paar specifieke functies nodig. Je zou al het andere als een bonus kunnen beschouwen.

Stel dat u kiest tussen twee of meer camera's die over alle functies beschikken die u nodig hebt. Met andere woorden, je zou blij zijn met al die keuzes. Je moet nu alle bonusfuncties evalueren en vervolgens een camera kiezen die het beste bij je past. Houd ook rekening met uw budget.

Advertentie

Laten we nu eens kijken naar de basis- en geavanceerde functies van moderne beveiligingscamera's, zodat u weet waar u op moet letten.

Basisfuncties van beveiligingscamera's

Phonlamai Photo/Shutterstock.com

Hier is een lijst van de basisfuncties die het meest moderne beveiligingscamera's zouden moeten hebben. Houd er rekening mee dat we niet zeggen dat je geen camera moet kopen die sommige of al deze functies niet heeft, je moet overwegen wat belangrijk is voor je doeleinden.

  < li>Hoogwaardige resolutie. Je beveiligingscamera moet een resolutie hebben die hoog genoeg is om duidelijk te zien wat er allemaal gebeurt. De kwaliteit mag niet zo wazig zijn dat je niet kunt zien wat er op de beelden te zien is, vooral als het object dichtbij is. Met kwaliteitscamera's kunt u de resolutie wijzigen en video's opnemen in ten minste 720p. Een hogere resolutie vereist echter meestal een sterkere netwerkverbinding voor een ononderbroken videofeed. Hogere resolutie vult ook snel opslagruimte.
 • Tweerichtingsaudio: Met tweerichtingsaudio hoor je audio die je beveiligingscamera oppikt en kun je reageren via een app. Dit kan een waardevolle functie zijn voor diegenen die indringers willen afschrikken door hen te laten weten dat je contact opneemt met de politie of dat je de postbode gedag wilt zeggen.
 • Bewegingsdetectie en onmiddellijke waarschuwingen.Beveiligingscamera's kunnen beweging detecteren en vervolgens direct meldingen naar je telefoon sturen. Als je je telefoon bij je hebt, kun je onmiddellijk reageren op alles wat je camera oppikt. Je camera maakt dan een screenshot of video van de gedetecteerde beweging, die je later via een app bekijkt.
 • Draadloos of bedraad. Het instellen van uw beveiligingscamera zou niet al te moeilijk moeten zijn. Je hebt twee opties. De eerste is om het snel draadloos in te stellen en op de batterij te laten werken (hopelijk een lange). De tweede is om het bedraad te hebben om constant vermogen te leveren, wat langer kan duren om in te stellen. Als je kiest voor bekabeld, heb je mogelijk extra gereedschap nodig om de camera op te stellen, zoals een ladder. Of je nu kiest voor draadloos of bekabeld, je moet je camera verbinden met je wifi, via een 2,4 of 5,0 GHz-netwerk.
 • Weerbestendig. Als je je camera buiten wilt plaatsen, zorg er dan voor dat deze weerbestendig is. Beveiligingscamera's kunnen duur zijn, dus je zult er geen willen vervangen alleen omdat het begint te regenen.
 • Nachtzicht en schijnwerpers. Natuurlijk wil je dat je camera in het donker op zijn minst helder genoeg kan zien om alles wat er gebeurt te observeren. Sommige camera's kunnen 's nachts zelfs in kleur meekijken. Spotlight is een functie waarmee je camera oplicht wanneer hij beweging detecteert. Dit is vooral 's nachts handig om de aandacht van ongewenste bezoekers te trekken’ richting je camera.
 • App-bediening. Het is essentieel dat u uw camera kunt bekijken en bedienen en verschillende instellingen kunt wijzigen via een app. Met app-bediening heb je altijd en op afstand volledige toegang tot je beveiligingscamera, ervan uitgaande dat je je telefoon bij je hebt.
 • Video-opslag. Een ding om te onthouden over video-opslag is dat je niet alles wat je camera opneemt permanent kunt opslaan. De meeste camera's slaan alleen beeldmateriaal op wanneer het beweging detecteert, en dat beeldmateriaal neemt ruimte in beslag. Zonder een betaald abonnement kun je niet veel video-opslag besparen, omdat de meeste lokale opslag relatief klein is. U moet echter beschikken over ten minste een paar GB lokale opslagruimte en wat cloudopslag.

Geavanceerde functies van beveiligingscamera's

Geavanceerde functies van beveiligingscamera's

Geavanceerde functies van beveiligingscamera's

metamorworks/Shutterstock.com

Hier is een lijst van de geavanceerde functies die kwaliteits- en meestal duurdere beveiligingscamera's kunnen bieden. We zouden de meeste van deze functies niet als essentieel beschouwen, maar misschien wel als er iets op de lijst staat dat je nodig hebt.

 • Verstelbaar gezichtsveld. Het is een premiumfunctie om je camera te kunnen pannen en kantelen om het gezichtsveld te veranderen. Dit zorgt voor meer veelzijdigheid in uw opstelling, aangezien u handmatig kunt aanpassen wat er wordt gecontroleerd. Deze functie is misschien wat je nodig hebt om te voorkomen dat de helft van het scherm wordt geblokkeerd door een gebouw.
 • Offline opnemen. Aangezien de meeste beveiligingscamera's verbonden moeten zijn met wifi om te werken, worden ze onbruikbaar tijdens een stroomstoring. Het kan waardevol zijn om tijdens een stroomstoring ten minste 30 minuten op te nemen, vooral in zwaarbeveiligde gebieden. De Google Nest Cam heeft deze functie en is een van de beste in de lijst met de beste beveiligingscamera's die we hebben getest.
 • Geavanceerde bewegingsdetectie en tracking.Het kan te veel opslagruimte in beslag nemen om elke gedetecteerde beweging op te slaan. Het kan ook afleidend zijn als het je niet kan schelen dat je op de hoogte wordt gehouden van een passerende auto. Slimmere beveiligingscamera's kunnen onderscheid maken tussen mensen, dieren, auto's en pakketten. Je kunt vervolgens de instellingen van je camera wijzigen zodat je alleen een melding ontvangt wanneer een persoon of pakket wordt gedetecteerd. Met geavanceerde bewegingsdetectie kun je zelfs verschillende zones instellen die de camera moet bewaken. Een voorbeeld zou een “hete zone” waar veel activiteit is en u niet op de hoogte wilt worden gehouden van enige beweging in dat gebied. Zeer geavanceerde camera's detecteren niet alleen beweging, maar kunnen deze ook volgen, net zoals je in films ziet.
 • Ingebouwde sirene. Een briljante geavanceerde functie die sommige camera's hebben, is de ingebouwde sirene. Met een druk op de knop kun je een luide sirene laten afgaan om indringers af te schrikken.
 • Gezichtsherkenning. Net als bij geavanceerde bewegingsdetectie, kunnen sommige beveiligingscamera's AI gebruiken om gezichten na verloop van tijd te herkennen. Op zijn beurt weet je precies wie er langs je camera loopt. Dit is een geweldige functie om te bevestigen dat de kinderen thuis zijn van school.
 • Spraakassistent ccompatibiliteit. Je beveiligingscamera is mogelijk compatibel met een spraakassistent zoals Alexa, Google Home of Siri. Dit is een handige functie waarmee u uw huis handsfree kunt bewaken. In plaats van je telefoon te pakken, naar een app te gaan en een specifieke camera te selecteren, kun je spraakopdrachten gebruiken zoals “Alexa, laat me de zijdeur zien.” Als je dit commando echter gebruikt, moet je het zo instellen dat Alexa weet welke camera je zijdeur bewaakt.

Nu je een algemeen idee hebt van alles de verschillende functies, kunt u beveiligingscamera's kopen om er een te vinden die bij u past.

Het Best Security Camera 2021 Best Security Camera Overall Arlo Pro 4 Spotlight Camera Amazon

$ 179.99
$ 199,99 Bespaar 10%

Beste budgetbeveiligingscamera Wyze Cam V3 Spotlight Amazon

$ 49,96
$ 52,96 Bespaar 6%

Beste Outdoor Beveiligingscamera Google Nest Cam Nu winkelen Beste draadloze beveiligingscamera Ring Stick Up Cam-batterij Amazon

$ 74,99
$ 99,99 bespaar 25%

Beste beveiligingscamera met ingebouwde opslag eufy C22 Security Solo Cam Amazon

$ 79.99
& nbsp;

Beste deurbel Camera Ring Video Doorbell 4 Amazon

$ 199.99
& nbsp;

Read next

 • & rsaquo; Black Friday 2021: Beste Apple-deals
 • › Black Friday 2021: beste technische deals
 • › Black Friday 2021: beste pc-deals
 • › Hoe u de verlichting aanzet met uw wekker
 • › Wat is een systeem op een chip (SoC)?
 • › 12 basis Excel-functies die iedereen zou moeten kennen