Home Norsk Troen på TMC ble styrket etter å ha møtt Prashant Kishor: Mukul Sangma om fusjonsbeslutning

Troen på TMC ble styrket etter å ha møtt Prashant Kishor: Mukul Sangma om fusjonsbeslutning

0

Tidligere sjefsminister i Meghalaya Mukul Sangma (fil)

Utdelte et lammende slag for den indiske nasjonalkongressen, 12 av dens 17 MLAer ledet av tidligere Meghalaya-sjefsminister Mukul Sangma Torsdag kunngjorde en “fusjon”med Trinamool-kongressen, og tilskrev avgjørelsen til INCs “unnlatelse av å svare på call of duty” som den største aktøren i opposisjonen.

Tiltaler en pressekonferanse i Shillong, Sangma og MLA Charles Pyngrope sa også at Vest-Bengals sjefsminister Mamata Banerjees politiske strateg Prashant Kishor hjalp til med å få til avtalen som har gjort TMC til det viktigste opposisjonspartiet i den nordøstlige delstaten.

“Med fullstendig ansvarsfølelse og engasjement har vi tatt en bevisst beslutning om å fusjonere med All India Trinamool Congress. Dette er en kulminasjon av vår uttømmende due diligence og analyse,” sa Sangma, som fungerte som Meghalaya CM mellom 2010-2018.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png < p>“Det er behov for et sterkt pan-India-alternativ politisk parti, og dette er basert på oppfatningen om at INC unnlater å svare på sin plikt som det viktigste opposisjonspartiet i landet, og derfor vår øvelse for å finne et levedyktig pan India muligheten til å ta vare på staten, regionen og nasjonen kulminerte til slutt i denne avgjørelsen,” sa han.

Utviklingen kom på bakgrunn av en rekke møter som involverte Sangma og det øverste INC-ledelsen i Delhi , inkludert en så sent som i forrige uke, for å avslutte konflikten i den statlige enheten, som til slutt har redusert sin tilstedeværelse til enkeltsifret i Meghalaya-forsamlingen med 60 medlemmer.

«Jeg beklager å si at til tross for all vår innsats og bestrebelser, virker det (løsningen) å være unnvikende. Vi prøvde vårt beste for å seire over ledelsen og fortsatte å ta turer etter turer til Delhi, som burde vært omvendt. Men selv etter det klarte vi ikke å vinne over ledelsen,” sa han.

Sangma sa at hans tro på TMCs potensial ble styrket etter å ha møtt Kishor. “Jeg må også være veldig ærlig, jeg endte også opp med å møte Prashant Kishor som vi alle kjenner, som kan gjøre en forskjell, som også kan være en venn. Da vi samhandlet, følte jeg at vi delte det samme målet der interessene til folket, nasjonen og staten erstatter alt annet,” sa Sangma.

Pyngrope, hvis tiltredelse “kom som en overraskelse” for Meghalaya kongresssjef Vincent H Pala gjentok også Sangma, og sa at Kishors “synspunkter, ideer og visjon for å bekjempe splittende krefter” stemte overens med det de hadde i tankene for å fylle “tomrommet skapt av ineffektiviteten til INC”.

I sin første reaksjon sa Pala at INC vil “kjempe veldig hardt” mot flyttingen av MLAs. Av de 12 MLA-ene representerer fire seter i Khasi-Jaintia Hills-regionen, mens åtte fra Garo Hills. Sangmas kone og datter, Dikkanchi D Shira og Miani D Shira, som begge er MLAer, ble også med i TMC, sammen med sin yngre bror Zenith Sangma.

Anti-avhoppsloven vil sannsynligvis ikke bli brukt på MLA-ene da de utgjør to tredjedeler av MLA-ene som kongressen hadde. MLA-ene hadde sendt inn et fusjonsbrev til høyttaleren onsdag kveld.

I 2018-målingene hadde kongressen fremstått som det største enkeltpartiet med 21 seter i den 60-medlemsstatlige forsamlingen. National People's Party (NPP), ledet av Conrad Sangma, hadde fått 18 seter og BJP hadde vunnet to. Men NPP klarte å bygge sammen en regjerende allianse som en del av den BJP-støttede North East Democratic Alliance.

Med henvisning til dommen fra 2018 og den påfølgende hendelseskjeden sa Sangma: “Hvorfor kunne vi ikke danne en regjering til tross for at vi var det største enkeltpartiet? Prøvde vi til tross for at vi var det største opposisjonspartiet i landet?» Han la til: “Vi kan ikke bekjempe BJP med barnehansker og gjennom leppeservice.”

Meghalaya skal gå til valg i 2023.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.