Premiärminister Modi lägger grundstenen för Jewar Airport, säger att tidigare regimer höll UPP i nöd och mörker

0
58

PM Modi lade grundstenen för Noidas internationella flygplats i Jewar, som en gång färdigställts kommer att bli Indiens största.

När premiärminister Narendra Modi talade vid grundstensceremonin för Noida International Airport i Jewar, slog premiärminister Narendra Modi på torsdagen mot oppositionen och sa att flygplatsen är ett exempel på hur de tidigare regeringarna i Uttar Pradesh och i centrum ignorerade utvecklingen av den västra delen av staten.

Premiärminister Modi lade grundstenen för Noidas internationella flygplats i Jewar. Den sägs vara Indiens största flygplats när den står färdig.

Modi talade till en sammankomst i den omröstningsbundna staten och tog ett svep på de tidigare regeringarna och sa att UP hölls i nöd och mörker tidigare men den får nu vad den alltid förtjänat och gör sina avtryck internationellt under en “dubbelmotor” BJP regel. UP går till val nästa år.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Premiärministern sa att Noidas internationella flygplats kommer att bli “logistikporten” i norra Indien och kommer att ge nya sysselsättningsmöjligheter för tusentals människor i regionen. “Det kommer att gynna miljontals människor i Delhi-NCR och västra UP,” sa han.

Premiärminister Narendra Modi hälsar sammankomsten under ceremonin för grundstensläggningen på Noida International Airport i Jewar. (AP)

Premiärministern sade vidare att UP har blivit en samlingspunkt för investeringar av multinationella företag, och sade att staten kommer att ha fem internationella flygplatser.

Modi inriktade sig återigen på oppositionen och några politiska partier i landet har alltid hållit sitt egenintresse främst, “medan vi följer andan i Nation First… Sabka Saath – Sabka Vikas, Sabka Vishwas – Sabka Prayas är vårt mantra.”

Läs också |Jewar Airport lägger grunden liveuppdateringar

Uttar Pradeshs chefsminister Yogi Adityanath, som också gick med i grundläggningsceremonin för Jewar Airport, sa att staten går på utvecklingens väg och lyfte fram olika ansträngningar från regeringen. BJP-ledaren tackade också de över 7 000 bönder som gav sitt samtycke till förvärvet av deras mark för flygplatsen utan några kontroverser.

Han inledde också en beslöjad attack mot oppositionspartiet Samajwadi (SP), och sa att landet måste bestämma sig om sötman av sockerrör kommer att växa eller om anhängarna till Pakistans grundare Muhammad Ali Jinnah kommer att orsaka ofog i staten.

< p>Flygplatsen, den andra internationella flygplatsen i Delhi-National Capital Region, förväntas vara i drift i september 2024 med en initial kapacitet att hantera 1,2 crore passagerare per år. Flygplatsen kommer att hjälpa till att sanera flygplatsen Indira Gandhi International (IGI) i den nationella huvudstaden. Det är strategiskt beläget och kommer att betjäna människorna i städer inklusive Delhi, Noida, Ghaziabad, Aligarh, Agra, Faridabad och närliggande områden.

Flygplatsen är spridd över ett område på 5 000 tunnland och utvecklas av Zurich International Airport AG till en uppskattad kostnad av Rs 29 560 crores. Det schweiziska flygplatsföretaget vann anbudet i november 2019, varefter ett koncessionsavtal hade undertecknats med delstatsregeringen.

Enligt UP:s regering kommer det att bli den fjärde största internationella flygplatsen i världen och projektet skulle skapa fler än en lakh jobbmöjligheter.

Med PTI-ingångar

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd