M-källor sågar S-hopp om oppositionens draghjälp: ”De har inga kompisar”

0
59

S hoppas framöver kunna säkra stöd för politiska reformer som MP blockerat – i frågor där S står närmare Moderaterna. Det enligt uppgifter till Expressen. Det handlar bland annat om slutförvaret och gängvåldet, skriver tidningen. Samtidigt varnar både S- och M-källor för att sådana förhoppningar kan komma på skam. I själva verket är förhandlingspositionen svag, menar moderater som tidningen har talat med. – S är hälften så stora i dag som på 90-talet, och de har inga kompisar. Och det är kompisar som är hårdvalutan i det nya politiska landskapet, säger en M-källa som beskrivs som tung av Expressen. En S-källa instämmer i att det vore naivt att tro på draghjälp från oppositionen. – Samarbetsklimatet i riksdagen är uselt.