Kina hittar 12 miljoner barn som man inte visste fanns

0
64

Kina underräknade antalet barn födda 2000 till 2010 med minst 11,6 miljoner. (Bloomberg)

Kina underräknade antalet barn födda 2000 till 2010 med minst 11,6 miljoner – motsvarande Belgiens nuvarande befolkning – delvis på grund av dess stränga ettbarnspolitik.

Den senaste statistiska årsboken som släppts av regeringen anger antalet barn som föddes under den perioden till 172,5 miljoner, klart över de 160,9 miljoner i den åldersgruppen som registrerades i 2010 års folkräkning.

Skillnaden kan bero på vissa föräldrar misslyckas med att registrera födslar för att undvika straff om de bröt mot ettbarnspolicyn. Kina började tillåta alla par att få ett andra barn först 2016, vilket innebär att vissa föräldrar inte officiellt skulle rapportera en nyfödd om de överskred kvoten förrän barnet fyllde sex år och behövde registrera sig för skolan, enligt den oberoende demografen He Yafu.< /p>https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Ungefär 57 % av de senare registrerade barnen var flickor, vilket tyder på att avvikelsen delvis kunde vara kopplad till att föräldrar inte rapporterade flickor så att de kunde fortsätta att försöka hitta en pojke.

Dessutom genomfördes 2010 års folkräkning den nov. 1, 2010, så skulle ha missat förlossningar under årets två sista månader. Folkräkningsundersökningar inkluderar vanligtvis inte personer som har dött eller emigrerat under de mellanliggande åren.

Revideringarna visar hur svårt det är att exakt räkna antalet människor i världens folkrikaste land. Födelsetalen för åren 2011 till 2017 reviderades också uppåt i den senaste statistiska årsboken, vilket tyder på att problemet med underräkning av antalet barn sannolikt fortsatte efter 2010.

Men eftersom Kina nu faktiskt överger gränserna för familjens storlek, kan det bli mindre avvikelser i framtiden. Även om taket för de flesta familjer för närvarande är satt till tre barn, finns det inga påföljder för att överskrida det.

Icke desto mindre förväntas antalet födslar fortsätta att minska i Kina, och den totala befolkningen kan börja minska i takt med att tidigt i år.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste världsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.