IIT-Gandhinagar för att anta internationella studenter under andra terminen, öppnar ansökningsfönster

0
60

IITGN erbjuder flera stipendier och ekonomiskt stöd för internationella studenter. (Foto:IITGN)

Indiska tekniska institutet Gandhinagar (IITGN) introducerar vinterantagning för internationella studenter till sina forskarutbildningar (PG) inom teknik, naturvetenskap och humaniora och samhällsvetenskap. Institutet har beslutat att skapa en möjlighet för internationella studenter att söka antagning under andra terminen, som startar den 4 januari 2022.

Institutet beslutade i år att skapa ytterligare en möjlighet för internationella studenter att söka antagning under andra terminen, som börjar den 4 januari 2022. Sista ansökningsdag till dessa program är den 10 december 2021.

Läs |JEE Advanced 2023: Reviderad kursplan släppt för IIT-inträdesprovet

Internationella studenter kan ansöka online till examensbeviljande forskarutbildningsprogram inom flera discipliner via dess PG internationella antagningsportal iitgn.ac.in/admissions/international_student.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Institutet erbjuder doktors- och MTech-grader inom biologisk teknik, kemiteknik, civilingenjör, datavetenskap och ingenjörsteknik, elektroteknik, jordsystemvetenskap, material teknik och maskinteknik; PhD och MSc examina i fysik, kemi, matematik, kognitionsvetenskap; doktorsexamen i humaniora och samhällsvetenskap; och MA i samhälle och kultur.

Institutet erbjuder flera stipendier och ekonomiskt stöd för internationella studenter, inklusive fullt betalda doktorandstipendier, internationella studentstipendier, undervisningspriser, befrielse från studieavgifter och reseutmärkelser. Särskilda stipendier är också tillgängliga för studenter från SAARC-länder (South Asian Association for Regional Cooperation).

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste utbildningsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd