Hvordan Mamata Banerjee utvider Trinamool-fotavtrykket utover Vest-Bengal

0
58

Tidligere kongressleder Kirti Azad møter Vest-Bengals sjefsminister Mamata Banerjee når han slutter seg til TMC. (PTI-bilde)

Med valg nærmer seg i mange stater, inkludert Uttar Pradesh og Goa, er Trinamool Congress (TMC) vitne til en jevn strøm av ledere fra rivaliserende partier som slutter seg til dens rekker. Det har kommet som et skudd for armen for TMC, som har som mål å spre sitt fotavtrykk i alle kroker av landet etter sin rungende seier i forsamlingsvalget som ble holdt tidligere i år.

Tidligere denne uken så partiet inntreden av kongresslederne Kirti Azad og Ashok Tanwar, sammen med tidligere JD(U)-parlamentsmedlem Pavan Varma. Tanwar, en gang en nær medhjelper av kongresslederen Rahul Gandhi, var parlamentsmedlem fra Haryana’s Sirsa fra 2009 til 2014. Han hadde forlatt kongressen i forkant av oktober 2019-målingene i staten. «TMC-familien er komplett. Jeg har bedt ham (Tanwar) om å begynne å jobbe, og han vil besøke både Kolkata og Goa. Han vil også dra til Haryana og reise i staten,” sa Banerjee til journalister under hennes besøk i Delhi.

Cricketer-som ble politikeren Azad tapte på en kongressbillett fra Darbhanga Lok Sabha-valgkretsen i 2019. Da han begynte i TMC , kalte han BJPs politikk “splittende”. «I dag trengs en personlighet som henne (Mamata) i landet som kan vise landet den rette retningen,» sa Azad.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Varma, som ble utvist fra JD(U) i fjor for å ha uttalt seg mot Bihars sjefsminister Nitish Kumars støtte til Citizenship Amendent Act, gikk god for potensialet han så i Mamata og sluttet seg til TMC, noe som muligens banet vei for partiets inntog i Bihar. Tidligere var han rådgiver for Kumar og JD(U)’s nasjonale generalsekretær og talsperson.

Les også |Subramanian Swamy møter Mamata Banerjee i Delhi: ‘Jeg var allerede sammen med henne‘ 8230;’

I nordøst var Meghalaya vitne til en avgang da den tidligere kongressens sjefsminister Mukul Sangma og 11 andre MLAs formelt sluttet seg til TMC torsdag. I Assam gikk Sushmita Dev over fra kongressens rekker til TMC-folden. I oktober sluttet tidligere Vest-Bengal-minister Rajib Banerjee og Tripura BJP MLA Ashis Das seg til Trinamool-kongressen i Tripura, der statsmålinger skal holdes i 2023. På møtet der lederne sluttet seg til TMC, var partiets generalsekretær Abhishek Banerjee sverget å “fullføre både venstre og høyre” i Tripura, for tiden styrt av BJP. Han sa at TMC vil sikre en seier ikke bare i borgermålingene den 25. november, men også i valget til forsamlingen. Dette er TMCs første forsøk på å bestride meningsmålinger utenfor Vest-Bengal, med partiet som stiller med 51 kandidater, inkludert 27 kvinner.

TMC har også identifisert Goa som en av nøkkelstatene for å utvide sine fotavtrykk nasjonalt. Partiet satser på tidligere Goa-sjefsminister Luizinho Faleiro, som ble med i partiet i september, for å gjøre inntog i Goa. I følge TMC-kilder, sammen med Faleiro, hadde ni andre ledere – Lavoo Mamledar, Yatish Naik, Vijay Vasudev Poi, Mario Pinto De Santana, Anand Naik, Rabindranath Faleiro, Shivdas Sonu Naik, Rajendra Shivaji Kakodkar og Antonio Monteiro Clovis Da Costa sluttet seg til fest.

Forklart |Hvorfor er Mamata Banerjee på vei til Goa?

Et annet TMC-fjes i staten er tennisstjernen Leander Paes som ble med på festen i oktober. TMC vil delta i Goa-valget for første gang, selv om kongressen sa at den ville dele stemmer og styrke BJPs sjanser i staten. Skuespiller og aktivist Nafisa Ali ble også med på Trinamool-kongressen samme dag.

I mellomtiden fikk Goa Forward Party (GFP) et rykk etter at dets arbeidende president Kiran Kandolkar, nest etter partisjef Vijai Sardesai, meldte seg inn i TMC timer etter at han ga sin oppsigelse. Sammen med Kandolkar kom 40 andre, inkludert sarpancher av fem landsbyer fra Assembly-valgkretsene Tivim og Aldona i Nord-Goa.

Les også |Troen på TMC ble styrket etter å ha møtt Prashant Kishor: Mukul Sangma om fusjonsbeslutning

Når det gjelder Uttar Pradesh, sa Mamata under sitt nylige besøk i Delhi at hun er åpen for å gi hjelp til Samajwadi-partiets sjef Akhilesh Yadav hvis han søker hennes partis hjelp til Uttar Pradesh-forsamlingens meningsmålinger. Dette kommer en måned etter at to senior kongressledere i Uttar Pradesh Rajeshpati Tripathi og Laliteshpati Tripathi sluttet seg til TMC i Siliguri i Nord-Bengal. “Troen til folk i TMC øker. Sammenslåingen av de to lederne vitner om at vi nå er et helt India parti som kan gi ekte kamp til BJP,” Banerjee ble sitert av PTI.

Rajeshpati Tripathi er et tidligere medlem av statens lovgivende råd (MLC) og Laliteshpati Tripathi er tidligere visepresident for UP-kongressen og et tidligere medlem av den lovgivende forsamlingen (MLA). Arven ligger på Laliteshpati’s side, og er barnebarnet til tidligere veterankongressleder og tidligere UP-CM Kamlapati Tripathi.

Mamata sa i juli at en samlet front for å kjempe mot BJP er tidens behov. “Vi må bygge en front og kjempe for en felles sak. Så vær så snill, gå og overbevis lederne deres slik at vi kan komme sammen, etterlate våre snevre egeninteresser og forskjeller, og kjempe forent mot BJP, for først da kan vi bare redde dette landet, sa hun under en virtuell Martyrs&#8217. ; Dagstale, som når ut til opposisjonsledere over hele landet.

TMCs rungende seier i april-mai-forsamlingens meningsmålinger i Vest-Bengal førte til en hjemkomst for mange partidesertører og økte også tilliten til Mamata-ledet front som troverdig opposisjon. I sine uttalelser etter å ha sluttet seg til TMC, kalte Azad, Varma og Tanwar en front ledet av Mamata som den troverdige opposisjonen for å møte BJP. «Jeg har vært knyttet til studentpolitikk. Omstendighetene har nå blitt slik at det eneste lederskapet som er i stand til å lede dette landet er Mamata didi, sa Tanwar. Varma sa i mellomtiden at han “ikke var i tvil om at Trinamool vil bli et nasjonalt alternativ”.

Azad sa at han ville være med TMC resten av sin politiske karriere. «Hun er en grasrotleder som har kjempet for folket. Jeg har spilt for landet mitt. Jeg vil samarbeide med henne for å få slutt på splittelsen som folk gjør i landet mitt,” la han til.

I en henvendelse til journalister i Delhi denne uken sa Mamata at hun også planlegger å besøke Varanasi, statsminister Narendra Modis Lok Sabha-valgkrets og Mumbai for å møte sjefen for Nationalist Congress Party Sharad Pawar og Maharashtras sjefsminister Uddhav Thackeray 1. desember.

(Med innspill fra byråer)

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd