Forsker advarer om en ny Covid-variant med høyt antall mutasjoner

0
167

Partikler av SARS-CoV-2 (farget gul) kommer ut fra overflaten av en celle dyrket i laboratoriet. (NIAID)

En ny variant av Covid-19 med over 30 piggmutasjoner er rapportert fra Sør-Afrika. Den 23. november la Dr. Tom Peacock, en virolog ved Imperial College London, ut detaljene om varianten på github.com, og la merke til at den “utrolig høye mengden av piggmutasjoner tyder på at dette kan være til reell bekymring (spådd flukt fra de fleste kjente monoklonale antistoffer)»

Tildelt som B.1.1.529, ble varianten først oppdaget i Botswana og de andre sirkulerende landene er Hong Kong og Sør-Afrika. Ifølge The Guardian har bare 10 tilfeller blitt bekreftet ved genomisk sekvensering.

Dr. Tom Peacock tvitret at varianten burde overvåkes på grunn av dens “horrific spike profile”.

I følge WHO er det for øyeblikket bare fire varianter av koronaviruset som er utpekt som bekymringsvarianter – Alfa (avstamning B.1.1.7, den såkalte 'UK-varianten'), Beta (avstamning B.1.351, den såkalte 'Sør-Afrika-varianten'), Gamma (slekt P.1, den såkalte 'Brasil) variant') og Delta (avstamning B.1.617.2).

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les også |Forklart: Bør vi bekymre oss for den nye AY.4.2-avstamningen av Covid-19?

“Verdt å understreke at dette er på superlave tall akkurat nå i en region i Afrika som er ganske godt samplet, men det bør overvåkes veldig mye på grunn av den grufulle piggprofilen (kan gjette at dette ville være verre antigenisk enn nesten noe annet om),” Dr. Peacock sa.

Mutasjonen P681H sett i den nye varianten har også blitt rapportert i Alpha, Mu, noen Gamma og B.1.1.318 varianter. Den nye varianten har også N679K-mutasjonen som er rapportert i mange andre varianter. Dr. Peacock tvitrer: “Dette er første gang jeg har sett to av disse mutasjonene i en enkelt variant”

Les mer |Forklart: Hvordan Covid-19-skudd for barn bidrar til å forhindre farlige nye varianter

Den nye varianten har også en mutasjon kalt N501Y som er rapportert i andre bekymringsvarianter. Studier har vist at denne mutasjonen hjelper varianten til å bli mer overførbar. Det lar også viruset lett binde seg til de humane angiotensin-konverterende enzym 2 (ACE2)-reseptorene.

Den bærer også P681H-mutasjonen, en av de ofte identifiserte piggmutasjonene i SARS CoV-2, som forbedrer virusets overførbarhet. D614G-mutasjonen som er rapportert å øke virusinfektiviteten ble også sett i den nye varianten.

Dr. Divya Tej Sowpati fra CSIR-Centre for Cellular and Molecular Biology sa at bare svært få genomiske sekvenser av den nye varianten er tilgjengelige og flere studier er nødvendig. «Varianten blir for øyeblikket overvåket,» sier han.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd