För mycket kalkon: 10 recept att använda upp resterna

0
425
Lauren Sakiyama

< p class="p1">Semesterfest kräver i sig överskott. Och det betyder att dagarna efter Thanksgiving ägnas åt överbliven gobbler-härlighet. Vare sig det är frukost, lunch eller middag; vi har samlat tio bra sätt att använda den extra kalkonen på.

Det finns gott om kalkonrester den här tiden på året, speciellt om du köpt en mycket större kalkon än vad din familj skulle kunna sluka ner på Thanksgiving Day. Även om det alltid är kul att värma upp en varm tallrik med rester och bara återskapa själva måltiden, är det ännu roligare att blanda om din kalkon till nya måltider helt och hållet.

Turkiet till frukost

Thanksgiving-rester av frukostgryta:Du behöver lite extra stoppning till hands för att göra den här, men resultatet är värt det. Och eftersom det är en gryta är det ett utmärkt alternativ för att servera en folkmassa. Det kan vara praktiskt om du också har överblivna gäster!

Hämta receptet: Tastes Of Lizzy – Frukostgryta

Turkey Breakfast Burrito: Vi är sugna på en välsmakande frukostburrito. Den här är fylld med all oanvänd Thanksgiving-mat: potatismos, tranbärssås och naturligtvis kalkon!

Skaffa receptet: Mat 52 – Frukostburritos

Marina på MarinaMakesBlog.com

Överbliven kalkonfrukostpanna:För de stekta äggälskare är detta frukostdrömmarna efter tacksägelse gjorda av. Vi älskar att receptet kräver att den överblivna kalkonen också ska fräsas. Det är ett bra sätt att lägga till lite textur till tallriken.

Hämta receptet: Marina Makes Blog- Turkey Breakfast Skillet

Kalkon till lunch

Den klassiska överblivna kalkonsmörgåsen är alltid ett alternativ. Men om du letar efter något speciellt, prova en sallad eller soppa. Soppor och chili lämpar sig exceptionellt bra att frysa. Och det är en vinst i vår bok, för hur mycket längre vill du egentligen leva på kalkonrester?

Turkey Nudle Soup:För bästa möjliga smak, använd din kalkonkropp för att göra fond till soppan först. Lägg bara benen i en långsamkokare över natten med fyra liter vatten och alla grönsaksrester du har till hands. Nästa morgon, skeda bort fettet, sila ur grönsakerna och krydda efter smak. Det är klart för soppa!

Hämta receptet: Middag på Zoo's Turkey Nudelsoppa

Rester av kalkonsallad:Vågar vi säga att det här slår den klassiska kycklingsallladen? Tja, kalkon tenderar att vara mer smakrik, fuktigare och mer mör. Så. ja, vi säger det.

Hämta receptet: Just A Taste’s Leftover Turkey Salad

Resterad kalkonchili: Om kalkonnudlesoppa är för intetsägande, prova denna kryddiga chili till lunch istället! Chansen är stor att du redan har de flesta ingredienserna i ditt skafferi, vilket gör detta till ett enkelt val.

Hämta receptet: LIttle Broke’s Leftover Turkey Chili

Turkiet till middag

När du kommer till middag dagen efter Thanksgiving kan kalkon ha blivit ett fruktat substantiv. Med tillräckligt med kreativitet kan du dock omarbeta fågeln till en mängd nya smaker och funktioner.

J Kenji Lopez Alt.

Kvarvarande Turkiet “Carnitas” Tacos:För vanlig överbliven kalkontacos skulle vara tråkigt. Det här receptet fräser upp dina rester och kryddar dem med apelsin och lök, vilket skapar det ultimata inom kalkontacos.

Hämta receptet: Serious Eats Turkey Carnitas

Överbliven Turkiet Jambalaya: Pirrig, kryddig och full av smak, den här rätten står i skarp kontrast till de traditionella Thanksgiving-smakerna. Och det är bra, för hur många fler kombinationer av fyllning av kalkon-tranbär-salvia vill du verkligen äta?

Hämta receptet: Spicy Southern Kitchen’s Turkey Jambalaya

Shepherd’s Pie med Turkiet: Om du har överbliven potatismos är detta den perfekta dagen efter Thanksgiving-middagen.

Hämta receptet: Mantitlement.com Turkey Shepherd’s Paj

En-pott-rester av kalkon och risgryta: Det sista någon av oss vill göra efter en mattung semester är mer maträtter. Vilket betyder att det är en perfekt tid att ta fram recepten i en kruka!

Hämta receptet: BasicGinger.com Överbliven kalkongryta

Dagarna efter högtiderna är gjorda för att slappa av och äta lätt överblivna måltider. Du köpte en extra stor fågel av en god anledning, använd den nu! Soppa, chili, kassler och tacos är alla bra sätt att förnya din kalkon. Så välj ett recept och dra ut resterna. Vem vet? Din kalkon kan bli ännu bättre andra gången!