Home Norsk For 66,7 crore jabs gir ADB greenlights et lån på 1,5 milliarder dollar

For 66,7 crore jabs gir ADB greenlights et lån på 1,5 milliarder dollar

0

Vaksineleir, New Delhi. AIIB forventes å medfinansiere ytterligere 500 millioner dollar. (Fil)

Den asiatiske utviklingsbanken (ADB) godkjente torsdag et lån på 1,5 milliarder dollar til India for å hjelpe regjeringen med å kjøpe vaksiner mot Covid-19. Asian Infrastructure Investment Bank forventes å medfinansiere ytterligere 500 millioner dollar for prosjektet. Lånet fra ADB vil finansiere minst 66,7 millioner Covid-19-vaksinedoser for anslagsvis 31,7 millioner mennesker.

“Det vil støtte Indias nasjonale utplassering og vaksinasjonsplan som tar sikte på å fullvaksinere 944,7 millioner mennesker i alderen 18 år og eldre, som utgjør 68,9% av befolkningen. Prioriterte grupper inkluderer helsepersonell og frontlinjearbeidere, pensjonister og de i alderen 45–59 år med komorbiditeter,» sa ADB i en uttalelse. “(den) støtten vil hjelpe regjeringen med å beskytte innbyggerne mot ytterligere overføring av denne sykdommen og redde liv,” sa ADB-president Masatsugu Asakawa.

Vaksiner er avgjørende for å overvinne de sammenvevde helsemessige, sosiale og økonomiske konsekvensene av pandemien, inkludert foryngende økonomiske aktiviteter, opprettholdelse av helsetjenester, gjenoppretting av levebrød og gjenåpning av utdanningsinstitusjoner, med fornyet fokus på sosiale og menneskelige utviklingsprioriteter, sa Asakawa.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forretningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd