För 66,7 crore jabs, ADB greenlights 1,5 miljarder dollar lån

0
61

Vaccinläger, New Delhi. AIIB förväntas medfinansiera ytterligare 500 miljoner USD. (Arkiv)

Den asiatiska utvecklingsbanken (ADB) godkände på torsdagen ett lån på 1,5 miljarder dollar till Indien för att hjälpa regeringen att köpa vaccin mot Covid-19. Asian Infrastructure Investment Bank förväntas medfinansiera ytterligare 500 miljoner USD för projektet. Lånet från ADB kommer att finansiera minst 66,7 miljoner covid-19-vaccindoser för uppskattningsvis 31,7 miljoner människor.

“Det kommer att stödja Indiens nationella utbyggnads- och vaccinationsplan som syftar till att helt vaccinera 944,7 miljoner människor i åldern 18 år och äldre, vilket motsvarar 68,9% av befolkningen. Prioriterade grupper inkluderar hälsovård och frontlinjearbetare, pensionärer och de i åldrarna 45–59 år med samsjuklighet”, sa ADB i ett uttalande. “(det) stödet kommer att hjälpa regeringen att skydda sina medborgare från ytterligare överföring av denna sjukdom och rädda liv”, säger ADB:s president Masatsugu Asakawa.

Vacciner är avgörande för att övervinna de sammanflätade hälsomässiga, sociala och ekonomiska effekterna av pandemin, inklusive föryngring av ekonomisk verksamhet, upprätthållande av hälsotjänster, återställande av försörjning och återöppning av utbildningsinstitutioner, med förnyat fokus på sociala och mänskliga utvecklingsprioriteringar, sa Asakawa.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste affärsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd