Eks-CM Mukul Sangma blant 12 av 17 Cong MLAs skal slutte seg til TMC i Meghalaya

0
156

Tidligere Meghalaya-sjefminister Mukul Sangma (fil)

Kongressen er på vei mot et stort tilbakeslag i Meghalaya med Trinamool-kongressen på onsdag som hevder at 12 av de 17 MLA-ene til rektor Opposisjonspartiet vil slutte seg til leiren.

Dette kommer mindre enn en uke etter at tidligere Meghalaya-sjefsminister Mukul Sangma møtte AICC-ledelsen i Delhi.

Utbyggingen vil komme som et løft for TMC i nordøst. Da han ble kontaktet, fortalte Sangma til The Indian Express at han vil dele noen “lykkelige utviklinger og nyheter” på torsdag.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

I 2018-målingene , hadde kongressen fremstått som det største enkeltpartiet med 21 seter i den 60-medlemsstatlige forsamlingen. National People's Party (NPP), ledet av Conrad Sangma, hadde fått 19 seter og BJP vant to. Men NPP klarte å bygge sammen en regjerende allianse som en del av den BJP-støttede North East Democratic Alliance.

Les |Meghalaya CM sier at ungdom må krysse hindi 'språkbarriere' for å få jobb

Meghalaya er satt til å holde forsamlingsavstemninger i 2023.

Kongressens Meghalaya-enhet har vært i uro siden Vincent H Pala ble utnevnt statsenhetspresident i august, med Sangma som hevdet at utnevnelsen ble utført uten hans samtykke. I september hadde Sangma holdt seg unna en funksjon for å glede Pala.

I oktober møtte kongresspresident Sonia Gandhi og seniorleder Rahul Gandhi Sangma i Delhi i et forsøk på å berolige ham, hvoretter han hevdet at “arbeid på å utjevne forskjellene”.

Deretter, i byavstemningene 30. oktober, aksjonerte Sangma for en kongresskandidat i en av de tre valgkretsene der valg ble holdt. Så sent som 18. november deltok Sangma og Pala på et møte med kongressens generalsekretær (organisasjon) K C Venugopal og AICC Meghalaya, ansvarlige Manish Chatrath.

Da Chatrath ble kontaktet, uttrykte han overraskelse over utviklingen. “KC Venugopal og jeg hadde et hjertelig møte med Sangma, PCC-president Vincent Pala, de tre arbeidende presidentene og noen andre seniorledere i partiet fra staten for bare fem dager siden, 18. november. Sangma ga også en uttalelse etter det møtet som lover å styrke partiet,” sa han.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Kilder sa at AICC gjør en siste – grøft forsøk på å forhindre splittelse. Men en leder sa at det er liten sjanse for en forsoning nå.

TMC gjør et aggressivt fremstøt for å utvide sitt nasjonale fotavtrykk. Onsdag foreslo Vest-Bengal CM og TMC-sjef Mamata Banerjee, som besøker Delhi, at partiet planlegger å støtte opposisjonspartier som ikke er medlemmer av kongressen over hele landet og foreta angrep hvor enn det føler at det kan fjerne kongressen som den viktigste opposisjonen.

Banerjee orienterte journalister etter å ha møtt statsminister Narendra Modi på den tredje dagen av besøket i Delhi, og gjorde det klart at hun ikke søkte noen avtale for å møte Sonia Gandhi.

“Jeg søkte ikke tid fra andre enn statsministeren. Jeg vet at det er meningsmålinger i Punjab og de (Gandhi og Kejriwal) er opptatt, la dem jobbe for partiet deres… Trenger jeg å møtes hver gang? Finnes det noen slik konstitusjonell bestemmelse?”

Tirsdag innlemmet Banerjee kongressleder Kirti Azad, utvist JD(U)-leder Pawan Varma og tidligere Haryana-kongressleder Ashok Tanwar inn i partiet hennes.

Sangma er den syvende tidligere kongressens CM som forlater partiet siden 2014. Nylig forlot tidligere Punjab-sjefsminister Amarinder Singh partiet. Tidligere sjefsministre Vijay Bahuguna (Uttarakhand), avdøde Ajit Jogi (Chhattisgarh), SM Krishna (Karnataka), Narayan Rane (Maharashtra) og Giridhar Gamang (Odisha) hadde forlatt partiet.

Med Manoj CG, New Delhi

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd