De beste koptelefoon van 2021

0
62
Sony

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een koptelefoon in 2021
Algemeen beste koptelefoon: Sony WH-1000XM4
Beste budgethoofdtelefoon: Philips SHP9600
Beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoon: Sony WH-1000XM4
Beste draadloze hoofdtelefoon: Sennheiser Momentum 3
Beste bedrade hoofdtelefoon: Sennheiser HD 800 S
Beste Trainingskoptelefoon: Adidas RPT-01
Beste studiokoptelefoon: Beyerdynamic DT 770 PRO

Waar je in 2021 op moet letten bij een koptelefoon

Het kan zenuwslopend zijn om de juiste koptelefoon voor jezelf te kiezen. Iedereen waardeert een goede geluidskwaliteit en een comfortabele pasvorm, maar dat is niet altijd gemakkelijk te vinden met het enorme aantal koptelefoons dat er is.

Om te beginnen moet je een vormfactor van een koptelefoon kiezen: wil je een bekabeld of draadloos paar? Je kunt in elke prijsklasse een goed paar met snoer vinden en over het algemeen een geweldige geluidskwaliteit verwachten.

Draadloze hoofdtelefoons bieden je vrijheid van kabels en de mogelijkheid om ze naadloos te gebruiken met verschillende gadgets. Velen van hen bieden nu sneller opladen en werken ook via een bekabelde verbinding. Het hangt echt af van uw voorkeur en de apparaten die u op dit moment gebruikt!

GERELATEERDDe beste gamingheadsets van 2021 voor pc en consoles

Een uitstekende koptelefoon heeft een stevige constructie en een premium uitstraling. De kussens voor de oorschelpen moeten voldoende comfort en isolatie bieden zodat je de koptelefoon urenlang kunt gebruiken. Over het algemeen moeten ze precies goed passen en niet te strak zitten, anders zouden ze pijn doen aan je oren.

De beste hoofdtelefoons hebben een ontwerp met open achterkant zodat lucht door de achterkant van de oorschelpen kan stromen, waardoor opbouw van lage frequenties wordt voorkomen en een natuurlijker geluidslandschap wordt geboden. Het enige nadeel is geluidslekkage, wat betekent dat mensen naast je het nummer waarnaar je luistert gemakkelijk kunnen horen op een matig volume. Als je met het openbaar vervoer reist, zijn open-backs misschien niet de beste optie.

We hebben onze keuzes voor de beste hoofdtelefoons onderverdeeld op basis van hun kenmerken en de belofte van de best mogelijke geluidskwaliteit.

Algemeen beste hoofdtelefoon: Sony WH-1000XM4

Sony

Pros

 • ✓ Actieve ruisonderdrukking van topklasse
 • ✓ Aanraakgevoelige bedieningselementen op de oorschelp
 • ✓ USB Type-C-poort voor opladen

Nadelen

 • ✗ Microfoon is net goed genoeg voor gesprekken
 • ✗ USB Type-C-poort werkt niet voor audio

De Sony WH-1000XM2 zorgde voor een golf van opwinding als draadloze hoofdtelefoon met Active Noise Cancellation (ANC)-ondersteuning, maar had een aantal ontbrekende functies. In de loop der jaren heeft Sony verschillende verbeteringen en fixes toegevoegd aan de nieuwste versie: de Sony WH-1000XM4.

De XM4's bieden uitstekende geluidsisolatie en actieve ruisonderdrukking. Hoewel het de meeste omgevingsgeluiden kan onderdrukken, kunt u nog steeds mensen horen praten, huilende baby's of andere specifieke geluiden. U moet de Sony Headphones Connect-app installeren om het ANC af te stemmen op uw specifieke behoeften, maar het is de moeite waard.

Als u iemand wilt spreken, moet u kunt u uw handpalm op de rechter oorschelp plaatsen om de ANC uit te schakelen en het volume te verlagen. U kunt ook de Speak-to-Chat-functie van de app inschakelen om de audio te pauzeren door de rechter oorschelp met twee vingers aan te raken.

U kunt de XM4s met twee apparaten tegelijk verbinden met de Bluetooth Multipoint functie. Op die manier kun je naadloos schakelen tussen muziek en gesprekken bijwonen.

Als het gaat om het genieten van muziek, heeft deze hoofdtelefoon het basprofiel van Sony, maar is niet te onaangenaam zoals de hoofdtelefoon uit de XB-serie. Je zult genieten van de zang en gemakkelijk verschillende instrumenten op de tracks kunnen ontdekken. De ingebouwde presets in de bijbehorende app kunnen handig zijn om je muzikale sweet spot te vinden.

De WH-1000XM4 schittert in de meeste muziekgenres. U kunt verschillende presets gebruiken om de audioweergave naar uw voorkeuren aan te passen. Door de DSEE Extreme-functie voor digitale audio-upscaling in te schakelen, worden nummers van streamingdiensten muzikaler.

De twee microfoons bieden een behoorlijke gesprekskwaliteit en vangen vaak achtergrondgeluid op. En als klap op de vuurpijl ondersteunt de hoofdtelefoon Google Assistant en Amazon Alexa-spraakassistenten voor gebruik met uw slimme thuisconfiguratie.

De Sony WH-1000XM4 is een solide keuze als enkele hoofdtelefoon voor muziek, gaming , bellen en onderweg gebruiken. Je kunt de Bose Noise Cancelling Headphones 700 aanschaffen als de kwaliteit van spraakoproepen hoger op je prioriteitenlijstje staat.

Beste hoofdtelefoon in het algemeen

Sony WH-1000XM4

Sony's XM4's leveren een aangenaam geluid met of zonder ANC. Je kunt ook oproepen beantwoorden en de slimme aanraakfuncties gebruiken om een ​​veelzijdig stukje technologie te creëren.

Amazon

$ 248.00
$ 349,99 Bespaar 29%

Best Budget Headphones : Philips SHP9600

Philips

Pros

 • ✓ Goede geluidsweergave voor de prijs
 • ✓ Premium-achtige bouwkwaliteit
 • ✓ Verwisselbare kabel

Nadelen

 • ✗ Ontwerp met open achterkant veroorzaakt geluidslekkage
 • ✗ Geen kabel met in-line microfoon meegeleverd

Je hoeft geen genoegen meer te nemen met een ondermaatse en krakende budgetkoptelefoon. Er zijn nu tal van kwaliteitsopties onder de $ 100. Degenen die we echter aanbevelen, zijn de Philips SHP9600.

Muziek zal heerlijk klinken op de SHP9600s met een uitgebreide basrespons met een extra punch. Het kan een goed en gebalanceerd geluidslandschap produceren dat vergelijkbaar is met de duurdere en premium open-back hoofdtelefoons.

GERELATEERDWat is het verschil tussen een open-back en een closed-back koptelefoon, en welke moet ik …

De vulling van de oorschelpen is een beetje zacht, maar de hoofdband is goed gewatteerd voor het beste comfort. Ook zorgt de bouwkwaliteit ervoor dat het er premiumer uitziet dan de prijs doet vermoeden. Ze passen comfortabel en zijn niet te strak, hoewel de 50 mm neodymium-audiodrivers het omvangrijk maken.

Deze hoofdtelefoon zal ook goed dienst doen tijdens een aantal slopende gamesessies, omdat de audioweergave het meest de voorkeur geeft aan de middentonen . Door het ontwerp met open achterkant kunnen anderen het geluid echter ook horen.

Als je anderen niet wilt storen met je muziek, is het een goed idee om de Audio Technica ATH-M50x aan te schaffen. Ze zijn iets duurder dan onze belangrijkste keuze, maar het aanbod van Audio Technica valt nog steeds in het budget-hoofdtelefoonbereik. Het ontwerp met gesloten achterkant zorgt voor een goede bas en uitstekende algehele prestaties.

Beste budgetkoptelefoon < h3>Philips SHP9600

Philip's hoofdtelefoon is het beste waar voor je geld en belooft een paar dat geweldig klinkt, er indrukwekkend uitziet en een verwijderbare kabel heeft.

Amazon

$ 84.99

Best Ruisonderdrukking: Sony WH-1000XM4 < /h2>

Sony

Pros

 • ✓ Toonaangevende actieve ruisonderdrukking
 • ✓ Specifieke EQ en presets voor muziek
 • ✓ Lichtgewicht en comfortabel
 • ✓ Indrukwekkende batterijduur

Nadelen

 • ✗ Gemiddelde microfoonkwaliteit
 • ✗ Alleen audiomodus in bedrade modus
 • ✗ Geen aptX-ondersteuning

Sony WH-1000XM4 is de draadloze hoofdtelefoon die bovenaan elke lijst van draadloze hoofdtelefoons met actieve ruisonderdrukking staat. Naast het elimineren van het meeste omgevingsgeluid, biedt het een plezierige geluidskwaliteit. Bovendien kunt u moeiteloos schakelen tussen muziek en oproepen dankzij Bluetooth Multipoint-ondersteuning.

Het paar is licht en comfortabel, dus ze zijn gemakkelijk te gebruiken tijdens roadtrips of lange vluchten. De XM4's zijn niet echt geschikt om te sporten, maar je zult ergens anders moeten zoeken naar een trainingskoptelefoon.

Met de bijbehorende app kun je de EQ-instellingen voor het afstemmen van muziek naar wens aanpassen. De microfoon is goed genoeg voor oproepen, maar hij legt omgevingsgeluiden en geluiden gemakkelijk vast. Gelukkig zijn dit instellingen die je ook kunt aanpassen vanuit de bijbehorende app.

Sony's XM4's kunnen 38 uur meegaan op een enkele lading bij continu gebruik, en het snel opladen werkt goed. U kunt de levensduur van de batterij verlengen door de timerfunctie voor automatisch uitschakelen in de bijbehorende app te gebruiken of door deze in een bedrade modus te gebruiken.

De Bose Noise Cancelling Headphones 700 zijn een waardige runner-up voor ANC-hoofdtelefoons die forensvriendelijk zijn, een bruikbare microfoon hebben en een neutrale signatuur hebben.

Beste Noise Cancelling Headphones

Sony WH-1000XM4

Sony heeft de beste ruisonderdrukkingscapaciteiten, terwijl geweldig met een uitstekende batterijduur.

Amazon

$ 248.00
$ 349,99 Bespaar 29%

Best Wireless Headphones : Sennheiser Momentum 3

Sennheiser

Pros

 • ✓ Rijk en gedetailleerd geluid
 • ✓ Eersteklas ontwerp
 • ✓ Comfortabel en goed gebouwd
 • ✓ Intuïtieve bediening op de oorschelp

Nadelen

 • ✗ Matige batterijduur
 • ✗ Duur
 • ✗ Niet smeden naar de lagere frequenties

Je kunt de Sony WH-1000XM4 draadloze hoofdtelefoon voor zijn actieve ruisonderdrukking oppakken en ermee ophouden. Of je kunt kiezen voor de premium versie van de Sennheiser Momentum 3 Wireless.

De Sennheiser Momentum 3 Wireless werkt moeiteloos samen met streamingdiensten en tracks met een hoge resolutie om een ​​gedetailleerd en rijk geluid te leveren. De koptelefoon ondersteunt AAC, SBC Bluetooth, aptX en aptX Low Latency, waardoor ze geschikt zijn voor gamen en online films kijken.

De oorschelpen zijn goed gewatteerd voor draagcomfort en kunnen naar binnen worden ingeklapt om de koptelefoon gemakkelijk op te bergen. U zult merken dat de bedieningsknoppen en de oorschelpen zeer gemakkelijk toegankelijk zijn. Met de begeleidende app kun je ook de EQ-instellingen regelen, schakelen tussen verschillende geluidsmodi en zelfs de Alexa-stemassistent inschakelen.

Sennheiser's Momentum 3 heeft een ingebouwde Tile-compatibele Bluetooth-tracker om je Momentum 3 te traceren als je ze bent kwijtgeraakt of kwijtgeraakt, wat erg netjes is als je bedenkt hoe duur deze zijn. Je hoeft alleen maar de koptelefoon in de app te koppelen, en je zult ze kunnen vinden.

Dat gezegd hebbende, een ongelukkig nadeel van Momentum 3 is de batterijduur van 17 uur na het uitschakelen van de ANC-functie. Anders krijg je ongeveer 13 uur met ANC ingeschakeld.

Shure AONIC 50 is een waardig alternatief voor de Momentum 3s, en veelzijdig als je wilt genieten van lossless muziek en een iets langere batterijduur. Het levert 20 uur batterijduur met ANC ingeschakeld en heeft een gemiddelde microfoon, hoewel het geen bedieningselementen op de oorschelpen heeft.

Beste draadloze hoofdtelefoon

Sennheiser Momentum 3 draadloos

De Momentum 3s is een eersteklas draadloze hoofdtelefoon om te genieten van rijkere geluiden met een comfortabele ingebouwde en intuïtieve bediening op de oorschelp.

Amazon

$ 245.00
$ 399,95 Bespaar 39%

Best Wired Headphones : Sennheiser HD 800 S

Sennheiser

Pros

 • ✓ Gedetailleerde en zuivere geluidsweergave
 • ✓ Stevige bouwkwaliteit
 • ✓ Uitstekende prestaties in combinatie met goede uitrusting

Nadelen

 • ✗ Heeft versterking nodig voor de beste ervaring
 • ✗ Weinig tot geen isolatie van omgevingsgeluiden

Het is moeilijk om een ​​no-nonsense hoofdtelefoon te krijgen die werkt met alle muziekgenres, gaming en meer. Sennheiser HD 800 S is een luxe en dure hoofdtelefoon die genoeg bas en minutieuze details levert om van alles te genieten.

De HD 800 S heeft enorme drivers van 56 mm, wat betekent dat je een versterker of audio-interface nodig hebt om ze aan te sturen. De stuurprogramma's zullen dus niet goed werken met uw draagbare muziekspelers of smartphone, maar de hoofdtelefoon kan er nog steeds mee worden gebruikt, maar het effect is niet zo geweldig.

Het heeft een eersteklas bouwkwaliteit een combinatie van vezeldoek op oorkussens, metaal op oorschelpen en hoogwaardig kunststof op hoofdbanden. Hoewel de HD 800 S comfortabel op je hoofd en oren past, is het behoorlijk zwaar om ze urenlang te dragen, ondanks dat het slechts 330 gram weegt.

Omdat ze een ontwerp met open achterkant hebben, lekt er ook veel geluid uit. Dat betekent dat de mensen in dezelfde kamer de audioweergave kunnen horen. Je zult de 800 S in een voldoende geïsoleerde ruimte moeten gebruiken voor de beste ervaring, vooral tijdens het gamen.

Je kunt de Hifiman Ananda uitproberen met vlakke magnetische drivers voor minder dan de helft van de prijs van de HD 800 S. Op de Ananda kun je genieten van iets meer bas dan de HD 800 S en een vergelijkbare goed uitgebalanceerde audio-uitgang. Gebruikersforums staan ​​echter vol met berichten over problemen met kwaliteitscontrole met Hifiman's hoofdtelefoons, dus het is een zeer 'koper, pas op'. situatie.

Beste bedrade hoofdtelefoon

Sennheiser HD 800 S

De Sennheiser HD 800 S is een hoofdtelefoon van het hoogste niveau om naar alle muziekgenres te luisteren met een helder geluid en een prachtig geluidsbeeld.

Amazon

$ 1.399,95
$ 1.699,95 Bespaar 18%

Best Workout Hoofdtelefoon : Adidas RPT-01

Adidas

Pros

 • ✓ Comfortabele pasvorm tijdens het sporten
 • ✓ Wasbare oorschelphoezen
 • ✓ Zweetbestendig
 • ✓ Fatsoenlijke geluidskwaliteit

Nadelen

 • ✗ Geen ingebouwde microfoon voor oproepen
 • ✗ Geen actieve ruisonderdrukking

Na het uitzoeken van je sportschoenen en kleding voor trainingen, is de volgende uitdaging het pakken van een goede koptelefoon. Je moet je gewone draadloze hoofdtelefoon niet gebruiken voor oefeningen, vooral als ze niet waterdicht of zweetbestendig zijn en tijdens de training van je hoofd kunnen glijden. U wilt in plaats daarvan iets dat een beetje beter werkt.

GERELATEERDHoe beoordelingen van waterbestendigheid werken voor gadgets

Adidas levert met hun RPT-01 koptelefoon een verrassend pakket. Met een IPX4-classificatie is deze hoofdtelefoon zweet- en waterbestendig, waardoor hij perfect is voor een training. Daarnaast kun je de kussenhoezen eraf halen en wassen. Het stoffen ontwerp maakt ze ook ademend in vergelijking met de leer of kunstleer afwerking van veel koptelefoons.

Met een comfortabele pasvorm kun je verschillende trainingen uitvoeren, zoals gewichtheffen of hardlopen. Met de actieknop op de oorschelp kun je ook de EQ-instellingen tussen verschillende soorten muziek wijzigen. Je moet de Adidas Headphones-app op iPhone en Android gebruiken om het te configureren, maar het is de moeite waard als je de instellingen hebt aangepast.

De TREBLAB Z2 is dat wel. een waardig alternatief als u een betere geluidskwaliteit wilt en wilt bellen. De Z2 is waterdicht met een IPX4-classificatie, heeft een ingebouwde microfoon voor spraakoproepen en wordt geleverd met een micro-USB-poort om op te laden. Het biedt actieve ruisonderdrukking om externe geluiden te maskeren, maar dat is op zijn best gemiddeld, en het materiaal is echter niet zo trainingsvriendelijk als de Adidas-koptelefoon.

Beste trainingskoptelefoon

Adidas RPT-01

Met wasbare kussens en een IPX4-classificatie, zodat u zich kunt concentreren op uw training terwijl u luistert naar een fatsoenlijke geluidskwaliteit zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over zweet.

Amazon

$ 99.99
$ 169,99 Bespaar 41%

Best Studio Headphones : Beyerdynamic DT 770 PRO

beyerdynamic

Pros

 • ✓ Gesloten constructie voorkomt audiolekken
 • ✓ Klinkt dynamisch, open en neutraal
 • ✓ Zeer comfortabele en stabiele pasvorm
 • ✓ Duurzame constructie

Nadelen

 • ✗ Niet-verwijderbare kabel
 • ✗ Te omvangrijk om mee te nemen

Voor studioproductie en geluidsmixing houden we van de Beyerdynamics DT 770 Pro-hoofdtelefoon vanwege hun neutrale geluidsprofiel. Dat is de reden waarom het ook behoorlijk populair is onder muzikanten, geluidstechnici en liefhebbers van trackmixen.

Het neutrale geluidsprofiel en de uitgebalanceerde audioproductie maken hem uitstekend geschikt voor studiomonitoring en -productie. Ze helpen je eventuele geluidsproblemen te identificeren tijdens het mixen van nummers of het bewerken van podcasts.

De DT 770 Pro's voelen solide aan en zijn licht van gewicht. Je kunt ze overal mee naartoe nemen en werken, terwijl het ontwerp met gesloten achterkant voorkomt dat geluid ontsnapt en met fluweel beklede kussens voor een nog beter gevoel.

De hoofdtelefoon van 80 Ohm kan werken met iPads voor thuisaudioproductie en kost $ 160. De 250 Ohm-versie, die hetzelfde kost, vereist extra vermogen om zijn volledige potentieel te benutten en werkt het beste met professionele audio-interfaces en geluidsmengapparatuur, dus we raden het 80 Ohm-model aan vanwege zijn veelzijdigheid.

Voor een alternatief is er de Sony MDR 7506, die relatief betaalbaar is voor $ 100. De grote oorschelpen zijn comfortabel, maar de bouwkwaliteit is niet robuust. Dat gezegd hebbende, je kunt erop vertrouwen voor een krachtige basrespons en betere zang, maar ze isoleren omgevingsgeluiden niet goed.

Beste studiokoptelefoon

Beyerdynamic DT 770 PRO-koptelefoon

Deze betaalbare studiokoptelefoon belooft een neutraal geluid om vreemde haperingen in de audio op te vangen tijdens het mixen van tracks en studiomonitoring.

Amazon

$ 136.00
$ 148.00 Save 8%

LEES NEXT

 • & rsaquo; 12 basis Excel-functies die iedereen zou moeten kennen
 • › Wat is een systeem op een chip (SoC)?
 • › Hoe u de verlichting aanzet met uw wekker
 • › Black Friday 2021: Beste Apple-deals
 • › Black Friday 2021: beste technische deals
 • › Black Friday 2021: beste pc-deals