De beste 75-inch tv's van 2021

0
67
shippee/Shutterstock.com

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een 75-inch tv in 2021
Beste 77 -inch TV Algemeen: LG C1
Beste 75-inch Budget TV: Hisense 75U7G
Beste 75-inch 8K TV: Samsung QN900A
Beste 77-inch Gaming TV: LG G1
Beste 77-inch tv voor films: Sony A80J
Beste 75-inch Roku-tv: TCL 75R635
Beste 75-inch led-tv: Samsung QN90A


Fijne vakantie! Dit artikel maakt deel uit van onze Cadeaugids voor de feestdagen 2021, waar u de beste aanbevelingen van How-To Geek, LifeSavvy en Review Geek kunt vinden om u te helpen het perfecte cadeau te kiezen voor iedereen op uw lijst!

Waar moet je op letten bij een 75-inch tv in 2021

Nu je hebt besloten een tv met groot scherm voor thuis te kopen, er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring krijgt.

Eerst en vooral moet u genoegen nemen met display-paneeltechnologie. De meeste moderne tv's gebruiken een van de twee belangrijkste schermtypes: lcd-scherm met led-achtergrondverlichting en oled.

Oled-tv's bieden een superieure beeldkwaliteit vanwege hun bijna oneindige contrastverhouding en perfecte zwarttinten, maar ze zijn duur en kan permanent inbranden. Aan de andere kant zijn lcd-tv's met led-achtergrondverlichting (of led-tv's) relatief goedkoper en niet vatbaar voor inbranden.

Maar ze halen de beeldkwaliteit op OLED-niveau niet, zelfs met nieuwere technologieën zoals quantum dot en full-array local dimming. Kortom, u moet beslissen of u de absoluut best mogelijke foto wilt of wilt besparen op prijs en tijd op OLED-onderhoud.

GERELATEERDEen tv kopen: wat u moet weten

Ten tweede, als je je tv voornamelijk gebruikt om te gamen of films te kijken, wil je functies die bij het gebruik passen. De beste gaming-tv's hebben bijvoorbeeld een variabele verversingssnelheid (VRR), Auto Low Latency Mode (ALLM) en HDMI 2.1-poorten om 4K-gaming met 120 fps te ondersteunen, terwijl de beste tv's voor films betere HDR-ondersteuning, superieure beeldverwerking, en uitstekende opschaalmogelijkheden.

Ten slotte, als u het budget heeft, kunt u ook 8K overwegen. 8K-tv's brengen niet alleen extra pixels met zich mee, maar ze bevatten ook het beste van wat fabrikanten te bieden hebben op het gebied van tv-technologie.

Voordat we ingaan op onze aanbevelingen, is het belangrijk op te merken dat we zowel 75-inch als 77-inch tv's in deze handleiding hebben opgenomen. Alle grote tv-fabrikanten hebben hun nieuwe OLED-tv's uitgebracht in 77-inch in plaats van 75-inch. Het is bijna onmogelijk om een ​​lijst met beste tv's voor te stellen zonder OLED-tv's, dus zorg ervoor dat je er een krijgt om ervoor te zorgen dat je de extra ruimte hebt.

GERELATEERD:< /strong> 6 fouten die mensen maken bij het kopen van een tv

Algemeen beste 77-inch tv: LG C1

LG

Pros

 • ✓ Verbluffende beeldkwaliteit met perfecte zwarttinten
 • ✓ Dolby Vision IQ- en HDR10-ondersteuning
 • ✓ 4K@120fps gaming, ALLM en VRR-ondersteuning
 • ✓ Vier HDMI 2.1-poorten
 • ✓ Uitstekende kijkhoeken

Nadelen

 • ✗ Permanente burn-in zorgen
 • ✗ Niet geschikt voor ruimtes met veel licht

Als je op zoek bent naar de beste 75-inch tv in het algemeen, dan wil je de 77-inch LG C1. Het is een paar centimeter groter, maar LG Display, dat OLED-panelen levert aan elke grote tv-fabrikant, maakt alleen 77-inch 4K OLED-panelen. Dus als het om een ​​OLED-tv gaat, moet je over de extra inches beschikken.

Voor de tv zelf biedt de C1 een fantastische beeldkwaliteit. De kleuren steken echt af tegen de perfecte zwarttinten van de tv, en er is geen bloei. Het heeft ook uitstekende kijkhoeken, dus zelfs als je tv kijkt met een groep vrienden, zal iedereen een geweldige ervaring hebben.

GERELATEERDHoe onderhoud je een OLED-tv om inbranden en meer te voorkomen

Bovendien wordt de LG-televisie geleverd met ondersteuning voor Dolby Vision IQ en HDR10, zodat je kunt genieten van tonnen HDR-inhoud van Netflix, Disney+ en andere streamingdiensten. Het is ook een van de eerste tv's die Dolby Vision-gaming in 4K met 120 fps via Xbox Series X en Series S ondersteunt.

Je krijgt vier HDMI 2.1-poorten en ondersteuning voor AMD FreeSync, Nvidia G- Synchronisatie en HDR Forum VRR-formaten in andere gamefuncties. Daarnaast is er een Game Optimizer-modus om game-gerelateerde instellingen en ALLM te beheren.

Hoewel de LG C1 helder genoeg wordt voor een geweldige HDR-ervaring, is hij helaas niet het meest geschikt voor kamers met veel licht vanwege de relatief lage helderheid. Zoals alle OLED-tv's is deze ook gevoelig voor permanent inbranden. Maar LG heeft verschillende functies om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt.

Beste 77-inch tv in het algemeen

LG C1

Als je prioriteit geeft aan beeldkwaliteit en ervoor kunt betalen, is de LG C1 een geweldige tv. Het biedt perfect zwart, een bijna oneindige contrastverhouding en uitstekende kijkhoeken.

Amazon

$2871,99
$3799,99 Bespaar 24%

Beste 75-inch budget-tv: Hisense 75U7G

Hisense

Pros

 • ✓ Dolby Vision- en HDR10+-ondersteuning
 • ✓ Ondersteuning voor gaming van de volgende generatie
 • ✓ Veel waar voor je geld
 • ✓ Uitstekende kijkhoeken

Nadelen

 • ✗ Bloeit rond heldere objecten

Hisense heeft stilletjes naam gemaakt door uitstekende budget-tv's te maken. Veel van de tv's van het bedrijf bieden een fantastische prijs-kwaliteitverhouding, inclusief onze keuze voor de beste budget-tv, de Hisense U7G. Het is een 4K LED-tv die ondanks het lagere prijskaartje niet beknibbelt op functies.

Aangedreven door Android TV, wordt de U7G geleverd met een quantum dot-laag om levensechte en verzadigde kleuren te produceren. Je krijgt ook full-array local dimming (FALD) om de contrastverhouding van de tv te verbeteren en diepe zwarttinten te creëren. Maar aangezien de tv slechts 72 dimzones heeft, is er sprake van een opvallende bloei.

In tegenstelling tot de 65-inch en 55-inch modellen van de tv, die een Vertical Alignment (VA)-paneel hebben, is de De 75-inch versie wordt geleverd met een In-Plane Switching (IPS) paneel. Als resultaat biedt de 75U7G veel betere kijkhoeken dan zijn kleinere formaten.

GERELATEERDDe beste budget-tv's van 2021

Hisense heeft ook ondersteuning toegevoegd voor Dolby Vision, HDR10+ en HLG, zodat u kunt genieten van een uitgebreide bibliotheek met HDR-inhoud. Bovendien wordt de tv voldoende helder om highlights in HDR naar voren te brengen en ook reflecties effectief aan te pakken in een lichte kamer.

Gaming is een ander gebied waar de U7G uitblinkt, aangezien de tv een zeer lage input lag heeft voor een responsieve game-ervaring. Gaming-functies van de volgende generatie zijn ook aanwezig, waaronder twee HDMI 2.1-poorten, ALLM en VRR-ondersteuning.

Beste 75-inch budget-tv

Hisense 75U7G

Hisense is een solide allround-tv, maar met een betaalbaar prijskaartje. Van next-gen gaming-functies tot Dolby Vision en HDR10+ ondersteuning, het heeft voor elk wat wils.

Amazon

$ 1.199,99
$ 1499,99 bespaar 20%

Best 75- inch 8K TV: Samsung QN900A

Samsung

Pros

 • ✓ Ontwerp van rand tot rand voor een meeslepende ervaring
 • ✓ Levensechte kleuren en hoge helderheidsniveaus
 • ✓ Vier HDMI 2.1-poorten met ondersteuning voor 8K@60fps gaming
 • ✓ Uitstekend in het opschalen van inhoud met een lagere resolutie

Nadelen

 • ✗ Lage native contrastverhouding
 • ✗ Bloeit rond heldere objecten
 • ✗ Geen Dolby Vision-ondersteuning

Als je het beste van tv-technologie wilt ervaren, is er geen betere manier dan een 8K-televisie te kopen. Tv-fabrikanten zetten de beste technologie in 8K-modellen, en hetzelfde geldt voor Samsung's QN900A, het vlaggenschip van het bedrijf 8K-tv.

De Samsung QN900A heeft een prachtig randje -to-edge design dat geweldig zal staan ​​in je woonkamer. Het is ook goed gebouwd en voelt premium aan. Samsung heeft Mini-LED-achtergrondverlichting in de televisie gebruikt, waardoor deze hoge helderheidsniveaus biedt die schittering in kamers met veel licht helpen tegengaan.

De tv is ook uitgerust met quantum dot-technologie en heeft een brede kleur gamma, wat resulteert in uitstekende HDR-prestaties.

GERELATEERD8K TV is gearriveerd. Dit is wat u moet weten

Helaas is er geen Dolby Vision-ondersteuning, maar u krijgt wel HDR 10+ Adaptive, een bijgewerkte versie van HDR10+ die HDR-inhoud dynamisch kan optimaliseren op basis van het omgevingslicht.

De Samsung-tv is ook geweldig in het opschalen van inhoud met een lagere resolutie, wat vooral belangrijk is voor een 8K-tv, omdat echte 8K-inhoud moeilijk te vinden is. Daarnaast heeft het bedrijf ondersteuning toegevoegd voor ATSC 3.0 of NextGen TV, zodat u tv-uitzendingen in hoge resolutie kunt ontvangen.

Hoewel de QN900A een VA-paneel gebruikt, is de oorspronkelijke contrastverhouding laag, maar FALD helpt de tv produceert diepe zwarttinten. Maar dit resulteert in bloei rond heldere objecten, dus het is iets om in gedachten te houden als dat een dealbreaker is.

Beste 75-inch 8K-tv

Samsung QN900A

De Samsung QN900A is de 8K-tv van het bedrijf en hij ziet er prachtig uit. De tv bevat ook alle premium tv-technologie die aanwezig is in het arsenaal van het bedrijf.

Amazon

$4453,01

Beste 77-inch gaming-tv: LG G1

LG

Pros

 • ✓ Helderder OLED evo-paneel verbetert HDR-prestaties
 • ✓ AMD FreeSync, Nvidia G-Sync en HDMI Forum VRR-ondersteuning
 • ✓ Vier HDMI 2.1-poorten met 4K@120fps gaming-ondersteuning
 • ✓ Prachtig design en vijf jaar beperkte garantie op het paneel

Nadelen

 • ✗ OLED-inbrandproblemen
 • ✗ Geen tafelstandaard in de doos
 • ✗ Duurder dan de LG C1, die ook geweldig is in gamen

Voor de beste gaming-tv met groot scherm raden we de 77-inch LG G1 aan. Helaas, omdat het een OLED is, is het niet beschikbaar in het 75-inch formaat. Dat gezegd hebbende, de extra vijf centimeter zal geen groot verschil maken voor je ervaring.

De LG G1 is het vlaggenschip van het bedrijf 4K-tv. Het beschikt over het nieuwe OLED evo-paneel dat helderder is dan andere OLED-tv's in het assortiment van het bedrijf. Deze verhoogde helderheid biedt een aanzienlijke verbetering van de HDR-prestaties van de tv en helpt kleine highlights op te vallen. Je krijgt ook ondersteuning voor Dolby Vision IQ en HDR10, maar HDR10+-compatibiliteit ontbreekt.

GERELATEERDHDR-indelingen vergeleken: HDR10, Dolby Vision, HLG en Technicolor

LG is all-in gegaan op gaming-functies in deze televisie. Je krijgt een native 120Hz-paneel, vier HDMI 2.1-poorten voor gaming van de volgende generatie en ALLM. De tv ondersteunt ook AMD FreeSync, NVIDIA G-Sync en HDMI Forum VRR, dus er zal geen schermscheuring zijn, of je nu aan het gamen bent op een console of pc. Bovendien heeft de tv een lage input lag en is het een van de weinige tv's die Dolby Vision ondersteunt voor gaming op 4K 120Hz.

De televisie ziet er prachtig uit en is bedoeld om aan de muur te worden gemonteerd. Het bedrijf bundelt dus geen tafelstandaard in de doos. Als je een standaard nodig hebt, moet je er een apart bij het bedrijf kopen.

Beste 77-inch gaming-tv

LG G1

Als je op zoek bent naar de absoluut beste gaming-tv, is de LG G1 een goed idee. Het heeft het nieuwere en helderdere OLED evo-paneel en bevat elke gewenste gamefunctie.

Amazon

$ 3.796,99
$ 3.999,99 Bespaar 5%

Best 77- inch-tv voor films: Sony A80J

Sony

Pros

 • ✓ Superieure beeldverwerking en opschaling
 • ✓ Dolby Vision- en HDR10-ondersteuning
 • ✓ Bijna oneindige contrastverhouding en perfecte zwarttinten
 • ✓ Twee HDMI 2.1-poorten

Nadelen

 • ✗ Risico op permanente inbranding
 • ✗ VRR-ondersteuning komt in een toekomstige update

Hoewel LG-tv's over het algemeen geweldig zijn om te gamen, staat Sony bekend om zijn superieure beeldverwerking en kleurnauwkeurigheid, waardoor zijn tv's een betere keuze zijn voor het bekijken van films. Dus als je op zoek bent naar de beste tv met groot scherm voor films, raden we je aan voor de 77-inch Sony A80J te gaan. Omdat het een OLED is, is het helaas niet beschikbaar in het 75-inch formaat.

Dankzij zijn zelfemitterende pixels kan de Sony A80J perfect zwart weergeven zonder enige bloei, waardoor hij uitstekend geschikt is voor het bekijken van films in een donkere kamer. Hoewel het niet zo helder wordt als de LG G1 of Sony's vlaggenschip A90J, is het vergelijkbaar met andere OLED-tv's en helder genoeg om recht te doen aan HDR-inhoud.

GERELATEERDWat is een NanoCell-tv?

De tv is ook uitstekend in het opschalen van inhoud, en zelfs als je 480p-dvd's bekijkt, zul je geen artefacten vinden. Bovendien kan het trillingen van elke bron verwijderen.

De Sony A80J ziet er fantastisch uit en heeft een solide bouwkwaliteit. De meegeleverde tafelstandaard ondersteunt drie posities: bijna vlak tegen de tafel, verhoogd voor de soundbar en smal voor kleinere tafels.

Terwijl Sony twee HDMI 2.1-poorten heeft meegeleverd en je kunt gamen in 4K met 120 fps. De tv moet nog VRR-ondersteuning krijgen, maar het bedrijf heeft beloofd dit in de toekomstige update toe te voegen. ALLM ontbreekt ook, maar Sony heeft zijn eigen Auto Game Mode-functie die werkt met PlayStation-consoles.

Beste 77-inch tv voor films

Sony A80J

De Sony A80J beschikt over de toonaangevende beeldverwerkings-, opschaalmogelijkheden en bewegingsafhandeling van het bedrijf. Dus met het formaat van 77 inch is er geen betere tv om films te kijken.

Amazon

$ 2.998,00
$ 3.499,99 Bespaar 14%

Best 75- inch Roku TV: TCL 75R635

TCL

Pros

 • ✓ Uitstekende beeldkwaliteit met levendige kleuren
 • ✓ Ondersteuning voor VRR en ALLM
 • ✓ Waar voor je geld
 • ✓ Dolby Vision en HDR10-ondersteuning

Nadelen

 • ✗ Smalle kijkhoeken
 • ✗ Lokaal dimmen veroorzaakt black crush en blooming
 • ✗ Geen HDMI 2.1-poorten

Als het gaat om Roku-tv's, produceert TCL ongetwijfeld enkele van de beste modellen. Dus als je de beste 75-inch Roku-tv wilt, is de TCL 75R635 de beste keuze. De R635, onderdeel van de TCL 6-serie, presteert uitstekend en biedt veel waar voor uw geld.

Of u nu films, tv-programma's of sport kijkt, de R635 produceert een verbluffende beeldkwaliteit dankzij de onderliggende quantum dot-technologie. Het resultaat is dat u levendige en nauwkeurige kleuren krijgt. TCL heeft ook Mini-LED-achtergrondverlichting gebruikt, waardoor de tv hoge helderheidsniveaus kan bereiken.

GERELATEERDHoe u het meeste uit uw Roku haalt: zes dingen Wat u moet doen

Hoewel het bedrijf een native 120Hz 4K-paneel heeft gebruikt, ondersteunt het geen 4K-gaming met 120fps vanwege het ontbreken van HDMI 2.1. Maar het kan 4K-gaming op 60 Hz en 1440p-gaming op 120 Hz beheren, wat voor veel mensen genoeg zal zijn. Bovendien is er, ondanks het ontbreken van HDMI 2.1, VRR-ondersteuning en ALLM.

Daarnaast is de contrastverhouding van de tv uitstekend en produceert hij diepe zwartwaarden dankzij full-array local dimming. Maar FALD resulteert in zwarte verplettering en bloei rond heldere objecten.

Beste 75-inch Roku-tv

TCL 75R635

Roku is geweldig, en als je een tv wilt die erdoor wordt aangedreven, is de TCL R635 je beste optie. Het zal moeilijk zijn om zo'n geweldige beeldkwaliteit te vinden voor de prijs van de TCL R635.

Amazon

$ 1299,99
$ 1399,99 Bespaar 7%

Beste 75-inch led-tv: Samsung QN90A

Samsung

Pros

 • ✓ Uitstekende beeldkwaliteit met levensechte kleuren
 • ✓ Ondersteuning voor 4K@120fps gaming, VRR, ALLM
 • ✓ Brede kijkhoeken

Nadelen

 • ✗ Sommige bloeien rond heldere objecten
 • ✗ Slechts één HDMI 2.1-poort
 • ✗ Geen Dolby Vision-ondersteuning

Samsung produceert momenteel enkele van de beste LED-tv's, met name de Neo QLED-modellen. Dus als je op zoek bent naar een 75-inch led-tv, kun je niet fout gaan met de QN90A van het bedrijf. Het blinkt vrijwel in elk aspect uit, van gamen tot films kijken.

Net als andere Neo QLED-modellen, wordt de QN90A geleverd met mini-LED-achtergrondverlichting en een kwantumdot-laag. Als resultaat krijgt u een fantastische beeldkwaliteit met nauwkeurige kleuren en een hoge helderheid.

GERELATEERDOLED versus QLED en meer: ​​welke tv moet je kopen?

Dankzij het VA-paneel heeft de tv ook een uitstekende native contrastverhouding en FALD helpt bij het produceren van diepe zwarttinten. Maar local dimming zorgt ook voor wat bloei. Om de smalle kijkhoeken van VA-panelen te compenseren, heeft Samsung echter zijn Ultra Viewing Angle-technologie toegevoegd, die de kijkhoeken van de tv aanzienlijk verbetert.

Als je veel van gamen houdt, is dit een ’ u kunt genieten van 4K-gaming met 120 fps. Maar helaas is er maar één HDMI 2.1-poort. Andere belangrijke functies van de volgende generatie, zoals VRR en ALLM, zijn ook aanwezig in de tv.

Tizen OS verwerkt de smart TV-functies en heeft een redelijk behoorlijke selectie van apps, waaronder alle populaire streamingdiensten.< /p> Beste 75-inch led-tv

Samsung QN90A

De Samsung QN90A is een uitstekend alternatief voor OLED-tv's als je een tv nodig hebt voor een lichte kamer. De mini-LED-achtergrondverlichting kan een hoge helderheid bereiken en lokaal dimmen helpt bij het produceren van diepe zwartniveaus.

Amazon

$ 2.597,99
$ 3.499,99 Bespaar 26%

LEES NEXT

 • & rsaquo; Hoe u de verlichting aanzet met uw wekker
 • › 12 basis Excel-functies die iedereen zou moeten kennen
 • › Wat is een systeem op een chip (SoC)?
 • › Black Friday 2021: beste pc-deals
 • › Black Friday 2021: beste technische deals
 • › Black Friday 2021: Beste Apple-deals