De bästa Bluetooth-högtalarna 2021

0
56
Yevhen Roshchyn/Shutterstock.com< /figure> Innehållsförteckning

Vad man ska leta efter i en Bluetooth-högtalare 2021
Bästa Bluetooth-högtalare Totalt: JBL Charge 5
Bästa Budget Bluetooth-högtalare: DOSS Soundbox
Bästa bärbara Bluetooth-högtalare: JBL Clip 4
Bästa vattentäta Bluetooth-högtalare: LEHII BT-A7Pro
Bästa Bluetooth-bilhögtalare: Sony SRS-XB33
Bästa Bluetooth-högtalare: Gemini GC-206BTB


Trevlig helg! Den här artikeln är en del av vår julklappsguide 2021 där du kan hitta de bästa av de bästa rekommendationerna från How-To Geek, LifeSavvy och Review Geek för att hjälpa dig välja den perfekta presenten till alla på din lista!

Vad du ska leta efter i en Bluetooth-högtalare 2021

Den bästa Bluetooth-högtalaren för en person är inte alltid den bästa för en annan. När du köper en Bluetooth-högtalare är det bäst att ta hänsyn till din livsstil. Du vill att ditt köp ska spegla hur du kommer att använda högtalaren för att få bästa möjliga valuta för pengarna.

Bärbarhet är vanligtvis den största faktorn när du väljer högtalare. Alla våra val väger under 10 pund (även om de flesta faktiskt är under tre pund) så att ingen är för tung eller besvärande att bära när du reser. Att ha bekvämligheten att slänga en högtalare direkt i väskan gör det så mycket lättare att bära runt och faktiskt använda.

RELATERATDen kompletta guiden till att köpa en bärbar Bluetooth-högtalare

En annan stor faktor när du väljer en Bluetooth-högtalare är ljudkvaliteten och volymnivån. När en högtalare når sin högsta volym orsakar bastung musik ibland en ljudförvrängning i högtalare av låg kvalitet. Vi gjorde det till en punkt att välja högtalare som inte gör det här eftersom, för att uttrycka det enkelt, ingen vill ha det.

Att spendera mer på en högtalare innebär vanligtvis bättre ljud, högre volym och fler ringsignaler. Det finns dock några mycket prisvärda pärlor som gör jobbet lika bra, om inte bättre, än de dyrare konkurrenterna.

Att ibland välja en högtalare av ett stort märke i en lägre prisklass offras faktiskt vissa funktioner som du kan få med ett mindre känt märke om du tar chansen på dem. Med det sagt, att välja ett stort varumärke i en något högre prisklass ($80 eller mer) kan resultera i en heltäckande fantastisk premiumprodukt.

Med allt detta ur vägen, här är våra rekommendationer.

Bästa Bluetooth-högtalare totalt: JBL Charge 5

JBL av Harman

Proffs

 • & #10003; Bästa ljudkvaliteten av alla högtalare på den här listan
 • ✓ IP67 vattentät och dammtät
 • ✓ Tillräckligt högt för att passa en fest
 • ✓ Inbyggd powerbank för att ladda enheter
 • ✓ 20 timmars batteritid för genomsnittlig användning
 • ✓ Premiummaterial gör denna högkvalitativa och hållbara

Nackdelar

 • ✗ Högt pris
 • ✗ Något större än en genomsnittlig bärbar Bluetooth-högtalare

JBL Charge 5 är en mångsidig Bluetooth-högtalare som säkerställer att ditt ljud kan höras högt och kristallklart. För 179 USD får du en högtalare som är IP67 vattentät, har 20 timmars batteritid och inkluderar en powerbank för att ladda din enhet medan du lyssnar.

När du håller i Charge 5 gör de premiummaterial som används att det känns som att det kan ta stryk och hålla länge. Det är den perfekta högtalaren att ta med till stranden för en utomhusfest utan att behöva oroa dig för att hålla den borta från vattnet eller sanden. Du måste dock komma ihåg att Charge 5 är större än en genomsnittlig bärbar högtalare, så du måste ta hänsyn till det utrymme som den tar mer i en påse.

Men vad gör att Charge 5 sticker ut jämfört med andra Bluetooth-högtalare är ljudkvaliteten. Basen är inte överväldigande, men den är närvarande och tydlig. Mellan och diskant är fantastiska, och de får sången att ringa ut som om de sjungs precis framför dig. Denna JBL Bluetooth-högtalare kan också bli ganska hög så att du kan använda den i en mängd olika scenarier. Det här är en mångsidig högtalare!

Charge 5 är också mångsidig när det gäller anslutningar. Du kan ansluta upp till två telefoner till högtalaren samtidigt, vilket är användbart. Högtalaren är också en del av JBL’s Partyboost-serie, vilket innebär att du kan ansluta den till andra kompatibla högtalare för att spela samma musik samtidigt. Som ett resultat får du en mer uppslukande lyssningsupplevelse när du spelar musik i stereo med Partyboost på grund av den extra lättheten att separera hörapparater och stereoeffekter.

Sammantaget är JBL Charge 5 ett kraftpaket för en högtalare som har hållbarheten, mångsidigheten och batteritiden för att användas varje dag på alla sätt.

Bästa Bluetooth-högtalare överlag

JBL Charge 5

JBL Charge 5 är en utmärkt Bluetooth-högtalare med en IP67 vattentät klassificering, bra ljud och den fantastiska Partyboost-funktionen för ljud med flera högtalare.

Amazon

$ 179,95

Bästa Budget Bluetooth Högtalare: DOSS Soundbox

DOSS

Proffs

 • ✓ Lågt pris
 • ✓ IPX5 vattentät
 • ✓ 20 timmars batteritid med genomsnittlig användning
 • ✓ Liten storlek
 • ✓ Hållbar

Nackdelar

 • ✗ Saknar funktioner
 • ✗ Ljudkvaliteten är inte den mest imponerande

För $30 ger The DOSS Soundbox dig en stor valuta för pengarna. Den är liten, bärbar, har en batteritid på 20 timmar och är otroligt hållbar. Designen består av lättanvända pekknappar på toppen av den enkla, boxiga kroppen. Du kan också välja mellan en mängd olika färgställningar också, vilket är en fin touch till den här prisklassen.

Soundboxen är IPX5-klassad, vilket betyder att den är okej nära duschen eller poolen och i regnet, men högtalaren kan inte sänkas ner. När det gäller byggkvalitet, betonar de flesta recensenter hur hållbar den här högtalaren är. Det finns till och med en recension från Amazon som hävdar att den här högtalaren fortfarande fungerar efter att den har tappats i lera, regnat på och använts konsekvent i över fyra år.

Med 12 watts effekt packad i en liten kroppen kan den här trådlösa högtalaren bli ganska högljudd. Det kanske inte är tillräckligt högt när en fest blir mer än 15 personer eller så, men det är mycket högt för personligt dagligt bruk eller för mindre sammankomster.

Den här högtalaren är bra för priset, men förvänta dig inte att få massor av klockor och visselpipor. Men om du letar efter en Bluetooth-högtalare som är enkel och som kan bäras nästan överallt, är DOSS Soundbox ett utmärkt val.

Bästa Budget Bluetooth-högtalare

DOSS Soundbox

JBL-högtalare är fantastiska, men de är inte heller billiga. Om du letar efter en Bluetooth-högtalare som har utmärkt ljud utan prislapp, kommer DOSS Soundbox att göra susen.

Amazon

$ 34,99

Bästa Portabel Bluetooth-Högtalare: JBL Clip 4

Proffs

 • &#10003 ; Ultraportabel karbinhake design enkel transport
 • ✓ Bra ljudkvalitet för liten storlek
 • ✓ IP67 vattentät och dammtät

Nackdelar

 • ✗ Högt pris för en liten högtalare

Om du behöver något ultraportabelt är JBL Clip 4 rätt väg att gå. Det uppenbara försäljningsargumentet är att den här högtalaren redan har en inbyggd karbinhake, så att du kan klippa den var som helst och du är redo att ta med den var som helst.

Bara för att det här är en liten högtalare betyder det inte att den inte kommer att imponera på dig. Den har bara fem watts effekt, men JBL’s signaturljudstydlighet lyser fortfarande igenom. Även vid höga volymer har denna högtalare ingen ljudförvrängning, vilket är en unik kvalitet för en så liten Bluetooth-högtalare. Vanligtvis börjar en högtalare av den här storleken att låta lerig i basen när den höjs till volymer över 90 % eller så, så det är imponerande att Clip 4 lyckas undvika det.

JBL’s Clip 4 är IP67-klassad, så den är vattentät och dammtät, precis som JBL Charge 5. Den går dock lite kort i batteritid, eftersom den bara räcker i cirka 10 timmars tillgänglig juice. För en högtalare som har tilltal av att vara med dig hela dagen, skulle du vilja se att den har batteritid hela dagen.

Ändå är Clip 4 fortfarande det bästa valet för en bärbar Bluetooth-högtalare. Om du behöver något superlitet med tydlig ljudkvalitet att fästa på din väska och rocka ut eller lyssna på poddsändningar på vandringar eller cykelturer, är det här.

Bästa bärbara Bluetooth-högtalare

JBL Clip 4

Många Bluetooth-högtalare är bärbara, men du kan inte bli mycket mer bärbar än JBL Clip 4. Du kan fästa den till vad som helst och ha fantastiskt ljud var du än går.

Amazon

59,95 USD
79,95 USD Spara 25 %

Bästa vattentäta Bluetooth-högtalare: LEHII BT-A7Pro

Amazon

Proffs

 • ✓ IP67 vattentät och dammtät
 • ✓ 60 watt effekt i ett litet paket
 • ✓ Slitstark design med krok för att fästa en karbinhake
 • ✓ 20 timmars batteritid
 • ✓ Bra basrespons

Nackdelar

 • ✗ Ljudkvaliteten är mindre imponerande i mellan- och högnivåer

LEHII BT-A7Pro är den vattentäta högtalaren för alla strandbesökare, sjöbor och solare vid poolen. Detta är en IP67-klassad högtalare med 60 watts kraft som blomstrar från en kompakt kaross. Det finns också en krok på sidan som du kan använda med en karbinhake för enkel transport. Det är inte svårt att dedikera en väska till den här högtalaren.

För $70 har BT-A7 en hel del funktioner som Charge 5 också ger. Om du vill ha en Charge 5 men inte kan motivera JBL-prislappen är den här högtalaren ett bra alternativ för dig. Den har en genomsnittlig batteritid på 20 timmar och inkluderar en USB-port för att ladda dina enheter när du är på språng.

RELATERADEHur vattentäthetsklassificeringar fungerar för prylar

När det kommer till ljud är mellan- och toppnivåerna inte lika tydliga som Charge 5, men LEHII-basresponsen håller för JBLs högkvalitativa högtalare. Om den typ av musik du gillar är bastung kommer den här högtalaren att göra dig nöjd. Charge 5 är fortfarande vårt bästa val på grund av de överlägsna materialen som används och bättre ljudkvalitet totalt sett, men LEHII BT-A7Pro är fortfarande en tung hit i Bluetooth-högtalararenan.

Självklart, den bästa vattentäta högtalaren kan inte bara vara vattentät. Den måste vara hållbar, måste ha ett långvarigt batteri och ha förmågan att ladda dina enheter när elektricitet inte är lättillgänglig. LEHII BT-A7Pro kontrollerar alla dessa lådor och är verkligen byggd för äventyr.

Bästa vattentäta högtalare

LEHII BT-A7Pro

Om du är typen som vill ha en bra högtalare vid poolen eller på stranden, LEHII:s högtalare blir den du vill ha med sin IP67-certifiering.

Amazon

$ 79,99

Bästa Bluetooth Car Högtalare: Sony SRS-XB33

Sony

Proffs

 • ✓ Uppslukande stereoljud
 • ✓ Tillräckligt högt för att ersätta bilstereon, plus inbyggd mikrofon för telefonsamtal
 • ✓ IP67 vattentät, dammtät och stötsäker
 • ✓ Live Sound Mode- möjliggör en hörsalliknande lyssningsupplevelse
 • ✓ 24 timmars genomsnittlig batteritid

Nackdelar

 • ✗ Priset är högt, men ändå relativt rimligt med tanke på funktioner
 • ✗ Något större än de flesta bärbara högtalare (jämförbar med JBL:s Charge 5)

Sony SRS-XB33 är den bästa Bluetooth-högtalaren för en bil av tre enkla anledningar: Den är högljudd, uppslukande och har fantastisk ljudkvalitet. Dess storlek och profil liknar JBL Charge 5 och är tillräckligt liten för att vara bärbar, men den tar upp lite mer plats än de flesta högtalare i en väska eller handväska.

Vi kan inte underskatta hur nedsänkt ljudet är på XB33. Den har 2 balanserade högtalare för att leverera stereoljud, vilket förbättrar instrumentseparationen. SRS-XB33 inkluderar även Sonys Live Sound-läge, vilket gör att musiken låter som om den framförs precis framför dig. Detta uppnås genom att projicera ljudet i olika riktningar utåt, efterlikna en 3D-lyssningsupplevelse.

Denna Sony-högtalare har också många funktioner som tidigare nämnts med andra högtalare. Detta inkluderar 24-timmars batteritid, en IP67 vattentät klassificering, en standard USB-port och en USB-C-port så att du kan ladda din smartphone när du är på språng. Sony har även Party Connect, en funktion som liknar JBL’s Partyboost som låter dig ansluta med kompatibla högtalare för en starkare, mer uppslukande upplevelse.

Om du ska byta ut din bilstereo mot en Bluetooth-högtalare kan du lika gärna få något som kan replikera hur din bils högtalare omger dig och placera dig mitt i musiken. Sony SRS-XB33 är högtalaren för att göra precis det.

Bästa Bluetooth-bilhögtalaren

Sony SRS-XB33

Om du vill ha bra ljud i bilen men inte vill betala hundratals för ett stereosystem, kommer Sonys Bluetooth-högtalare säkert att klara jobbet med hög volym och Live Sound Mode.

Amazon

$ 148,00

Bästa Bluetooth-högtalare: Gemini GC-206BTB

Gemini Sound

Proffs

 • ✓ Utmärkt ljudkvalitet
 • ✓ Tillräckligt högt för att lysa upp en fest
 • ✓ Rolig färgskiftande LED-design
 • ✓ Inkluderar portar för mikrofon eller gitarr
 • ✓ 500 watt effekt till ett lågt pris

Nackdelar

 • ✗ Den största högtalaren på den här listan (22 tum lång och ungefär en fot bred)
 • ✗ Batteriet räcker bara upp till sex timmar
 • ✗ Inte vattentät

Gemini GC-206BTB kan vara den minst “portabla” Bluetooth-högtalare på den här listan, men den kan sparka upp alla fester med sin 500 watt effekt och färgskiftande LED-kropp. Det kan vara för stort för att slänga i en påse med resten av dina nödvändigheter, men det är fortfarande lätt och väger drygt åtta pund. Den här högtalaren kommer också med en axelrem för att frigöra dina händer och göra portabiliteten lite enklare.

Det finns också en mängd olika sätt att använda Geminis högtalare. Den är naturligtvis Bluetooth-kompatibel, men du kan också använda den med ett SD-kort, USB-port, AUX-port eller en kvartstumsingång för att koppla in en gitarr eller mikrofon.

Uppenbarligen är den största fördelen med denna högtalare volymen. Detta liknar en PA-högtalare och kan bli tillräckligt högt för att pumpa ut ljud till en hel fest. Gemini är ett varumärke som vanligtvis är känt för branschstandard DJ-utrustning, och kvaliteten från denna högtalare lever upp till det.

När det gäller nackdelar skulle den första uppenbara vara storleken. Det är den största högtalaren på den här listan, även om den medföljande lätta vikten och axelremmen gör den fortfarande lätt att bära. Det uppladdningsbara batteriet GC-206BTB räcker dock bara i 6 timmar i genomsnitt. Om det inte räcker med batterikraft är Alto Uber LT en högtalare med liknande funktioner men med 35 timmars batteritid. Den har mycket mindre effekt än Gemini på bara 50 watt, men den är fortfarande tillräckligt hög för att underhålla en fest.

Bästa högtalare med Bluetooth

Gemini GC-206BTB

Geminis Bluetooth-högtalare är kanske inte den lättaste att transportera, men den är väldigt hög och har tilltalande RGB, vilket gör den perfekt för en fest.

Amazon

69,99 USD

LÄS NÄSTA

 • › Så här lägger du till Bluetooth-hörlurar till din HDTV
 • › HTG recenserar Braven BRV-X: väderbeständigt Bluetooth-ljud
 • › Kan dina Bluetooth-enheter hackas 2019?
 • › Bluetooth 5.1: Vad är nytt och varför det är viktigt
 • › Mer än headset: 5 saker du kan göra med Bluetooth
 • › Så här parar du en Bluetooth-högtalare med Google Home
 • › Så här hindrar du din Bluetooth-mus från att ständigt koppla från
 • › Black Friday 2021: Bästa tekniska erbjudanden