De bästa 75-tums TV-apparaterna 2021

0
149
shippee/Shutterstock.com figur> Innehållsförteckning

Vad man ska leta efter i en 75-tums TV 2021
Bästa 77 -tums-TV totalt: LG C1
Bästa 75-tums budget-TV: Hisense 75U7G
Bästa 75-tums 8K-TV: Samsung QN900A
Bästa 77-tums spel-TV: LG G1
Bästa 77-tums TV för filmer: Sony A80J
Bästa 75-tums Roku TV: TCL 75R635
Bästa 75-tums LED-TV: Samsung QN90A


Glad helg! Den här artikeln är en del av vår julklappsguide 2021 där du kan hitta de bästa av de bästa rekommendationerna från How-To Geek, LifeSavvy och Review Geek för att hjälpa dig välja den perfekta presenten till alla på din lista!

Vad du ska leta efter i en 75-tums TV 2021

Nu när du har bestämt dig för att skaffa en storbilds-TV till ditt hem, det finns några saker att tänka på för att se till att du får den bästa möjliga upplevelsen.

Först och främst måste du nöja dig med displaypanelteknik. De flesta moderna TV-apparater använder en av de två stora skärmtyperna—LED-bakgrundsbelyst LCD och OLED.

Medan OLED-TV-apparater ger överlägsen bildkvalitet på grund av deras nästan oändliga kontrastförhållande och perfekta svarta färger, är de dyra och kan drabbas av permanent inbränning. Å andra sidan är LED-bakgrundsbelysta LCD-TV-apparater (eller LED-TV-apparater) relativt billigare och är inte känsliga för inbränning.

Men de når inte upp till bildkvalitet på OLED-nivå, även med nyare teknologier som kvantpunkts- och fullmatris lokal dimning. I grund och botten måste du bestämma dig för om du vill ha den absolut bästa möjliga bilden eller spara på pris och tid på OLED-underhåll.

RELATERATHur man köper en TV: Vad du behöver veta

För det andra, om du i första hand använder din TV för att spela eller titta på film, vill du ha funktioner som matchar användningsfallet. Till exempel har de bästa spel-TV-apparaterna en variabel uppdateringsfrekvens (VRR), Auto Low Latency Mode (ALLM) och HDMI 2.1-portar för att stödja 4K-spel med 120 fps, medan de bästa TV-apparaterna för filmer har bättre HDR-stöd, överlägsen bildbehandling, och utmärkt uppskalningskapacitet.

Sistligen, om du har budgeten, kanske du också vill överväga 8K. 8K TV-apparater ger inte bara extra pixlar, utan de innehåller också det bästa av vad tillverkarna har att erbjuda när det gäller TV-teknik.

Innan vi går in i våra rekommendationer är det viktigt att notera att vi har inkluderat både 75-tums och 77-tums TV-apparater i den här guiden. Alla större TV-tillverkare har släppt sina nya OLED-TV i 77-tum till skillnad från 75-tum. Det är nästan omöjligt att föreställa sig en lista över de bästa TV-apparaterna utan OLED-TV, så se till om du skaffar en så att du har det extra utrymmet.

RELATERAT:< /strong> 6 misstag människor gör när de köper en TV

Bästa 77-tums TV:n totalt sett: LG C1

LG

Proffs

 • ✓ Fantastisk bildkvalitet med perfekt svärta
 • ✓ Stöd för Dolby Vision IQ och HDR10
 • ✓ 4K@120fps spel, ALLM och VRR-stöd
 • ✓ Fyra HDMI 2.1-portar
 • ✓ Utmärkta betraktningsvinklar

Nackdelar

 • ✗ Permanenta inbränningsproblem
 • ✗ Inte lämplig för rum med mycket ljus

Om du letar efter den bästa 75-tums-TV:n överlag, vill du ha 77-tums LG C1. Den är ett par tum större, men LG Display, som levererar OLED-paneler till alla större TV-tillverkare, gör bara 77-tums 4K OLED-paneler. Så när det kommer till en OLED-TV måste du ha de extra tummen tillgängliga.

När det gäller själva TV:n erbjuder C1 en fantastisk bildkvalitet. Färgerna slår verkligen mot TV:ns perfekta svarta färger, och det finns ingen blomning. Den har också utmärkta betraktningsvinklar, så även när du tittar på TV med en grupp vänner kommer alla att få en fantastisk upplevelse.

RELATERATHur man underhåller en OLED-TV för att förhindra inbränning och mer

Dessutom kommer LG-tv:n med Dolby Vision IQ och HDR10-stöd, så att du kommer att kunna njuta av massor av HDR-innehåll från Netflix, Disney+ och andra streamingtjänster. Det är också en av de första TV-apparaterna som stöder Dolby Vision-spel i 4K vid 120 fps genom Xbox Series X och Series S.

Du får fyra HDMI 2.1-portar och stöd för AMD FreeSync, Nvidia G- Sync och HDR Forum VRR-format i andra spelfunktioner. Dessutom finns det ett Game Optimizer-läge för att styra spelrelaterade inställningar och ALLM.

Även om LG C1 blir tillräckligt ljus för en fantastisk HDR-upplevelse, är den tyvärr inte bäst lämpad för rum med mycket ljus på grund av dess relativt låga ljusstyrka. Som alla OLED-TV-apparater är den också känslig för permanent inbränning. Men LG har flera funktioner för att säkerställa att det inte händer.

Bästa 77-tums TV:n totalt sett

LG C1

Om du prioriterar bildkvalitet och kan betala för det är LG C1 en fantastisk TV. Den erbjuder perfekt svart, ett nästan oändligt kontrastförhållande och utmärkta betraktningsvinklar.

Amazon

2871,99 USD
3799,99 USD Spara 24 %

Bästa 75-tums budget-TV: Hisense 75U7G

Hisense

Pros

 • ✓ Stöd för Dolby Vision och HDR10+
 • ✓ Stöd för nästa generations spel
 • ✓ Bra valuta för pengarna
 • ✓ Utmärkta betraktningsvinklar

Nackdelar

 • ✗ Blommar runt ljusa föremål

Hisense har i det tysta gjort sig ett namn genom att göra utmärkta budget-TV-apparater. Många av företagets TV-apparater erbjuder fantastiskt värde för pengarna, inklusive vårt val av den bästa budget-TV:n Hisense U7G. Det är en 4K LED-TV som inte snålar med funktioner trots sin lägre prislapp.

U7G drivs av Android TV och kommer med ett kvantpunktsskikt för att producera verklighetstrogna och mättade färger. Du får också full-array lokal dimning (FALD) för att öka TV:ns kontrastförhållande och skapa djupa svärta. Men eftersom TV:n bara har 72 dimningszoner är det märkbar blomning.

Till skillnad från TV:ns 65-tums och 55-tums modeller, som har en Vertical Alignment (VA) panel, 75-tumsversionen kommer med en IPS-panel (In-Plane Switching). Som ett resultat ger 75U7G mycket bättre betraktningsvinklar än dess mindre storlekar.

RELATERAT2021 års bästa budget-TV

Hisense har också lagt till stöd för Dolby Vision, HDR10+ och HLG, så att du kommer att kunna njuta av ett stort bibliotek med HDR-innehåll. Dessutom blir TV:n tillräckligt ljus för att få fram höjdpunkter i HDR och även hantera reflektioner effektivt i ett ljust rum.

Spel är ett annat område där U7G lyser, eftersom TV:n har en mycket låg ingångsfördröjning för en responsiv spelupplevelse. Nästa generations spelfunktioner finns också, inklusive två HDMI 2.1-portar, ALLM och VRR-stöd.

Bästa 75-tums budget-TV

Hisense 75U7G

Hisense är en solid allround-TV men med en överkomlig prislapp. Från nästa generations spelfunktioner till Dolby Vision och HDR10+-stöd, den har något för alla.

Amazon

$ 1199,99
$ 1499,99 Spara 20%

Bästa 75- tums 8K TV: Samsung QN900A

Samsung

Proffs

 • ✓ Kant-till-kant-design för en uppslukande upplevelse
 • ✓ Verklighetstrogna färger och höga ljusstyrkanivåer
 • ✓ Fyra HDMI 2.1-portar med stöd för 8K@60fps-spel
 • ✓ Utmärkt på att skala upp innehåll med lägre upplösning

Nackdelar

 • ✗ Lågt naturligt kontrastförhållande
 • ✗ Blommar runt ljusa föremål
 • ✗ Inget stöd för Dolby Vision

Om du vill uppleva det bästa av tv-teknik finns det inget bättre sätt än att skaffa en 8K-tv. TV-tillverkare lägger den bästa tekniken i 8K-modeller, och detsamma gäller för Samsungs QN900A, som är företagets flaggskepps 8K-TV.

Samsung QN900A har en vacker kant -to-edge design som kommer att se bra ut i ditt vardagsrum. Den är också välbyggd och känns premium. Samsung har använt Mini-LED-bakgrundsbelysning i TV:n, vilket gör att den kan erbjuda höga ljusstyrkor som hjälper den att motverka bländning i rum med mycket ljus.

TV:n har även kvantpunktsteknik och har en bred färg omfång, vilket resulterar i en utmärkt HDR-prestanda.

RELATERAD8K TV har anlänt. Här är vad du behöver veta

Tyvärr finns det inget Dolby Vision-stöd, men du får HDR 10+ Adaptive, en uppdaterad version av HDR10+ som dynamiskt kan optimera HDR-innehåll efter omgivningsljuset.

Samsung-TV:n är också bra på att skala upp innehåll med lägre upplösning, vilket är särskilt viktigt för en 8K-TV eftersom det är svårt att hitta faktiskt 8K-innehåll. Dessutom har företaget inkluderat stöd för ATSC 3.0 eller NextGen TV, vilket gör att du kan få TV-sändningar i hög upplösning.

Även om QN900A använder en VA-panel är dess ursprungliga kontrastförhållande lågt, men FALD hjälper till TV:n producerar djupa svärta. Men detta resulterar i att det blommar runt ljusa föremål, så det är något att tänka på om det är en deal-breaker.

Bästa 75-tums 8K-TV

Samsung QN900A

Samsung QN900A är företagets flaggskepp i 8K-TV, och den ser vacker ut. TV:n innehåller också all premium-tv-teknik som finns i företagets arsenal.

Amazon

4453,01 USD

Bäst 77-tums spel-TV: LG G1

LG

Proffs

 • ✓ Ljusare OLED evo-panel förbättrar HDR-prestandan
 • ✓ Stöd för AMD FreeSync, Nvidia G-Sync och HDMI Forum VRR
 • ✓ Fyra HDMI 2.1-portar med 4K@120fps spelstöd
 • ✓ Vacker design och fem års begränsad panelgaranti

Nackdelar

 • ✗ OLED-inbränningsproblem
 • ✗ Inget bordsstativ i lådan
 • ✗ Dyrt än LG C1, som också är bra på spel

För den bästa spel-TV:n med stor skärm rekommenderar vi 77-tums LG G1. Tyvärr, eftersom den är en OLED, är den inte tillgänglig i 75-tumsstorleken. Som sagt, de extra två tum kommer inte att göra någon stor skillnad för din upplevelse.

LG G1 är företagets flaggskepp 4K-TV. Den har den nya OLED evo-panelen som är ljusare än andra OLED-TV-apparater i företagets sortiment. Denna ökade ljusstyrka ger en betydande förbättring av TV:ns HDR-prestanda och hjälper små höjdpunkter att sticka ut. Du får även stöd för Dolby Vision IQ och HDR10, men HDR10+-kompatibilitet saknas.

RELATERADEJämförda HDR-format: HDR10, Dolby Vision, HLG och Technicolor

LG har gått all-in på spelfunktioner i denna tv. Du får en inbyggd 120Hz-panel, fyra HDMI 2.1-portar för nästa generations spel och ALLM. TV:n stöder även AMD FreeSync, NVIDIA G-Sync och HDMI Forum VRR, så det kommer inte att ske någon skärm som går sönder oavsett om du spelar på en konsol eller PC. Dessutom har TV:n låg ingångsfördröjning, och det är en av få TV-apparater som stöder Dolby Vision för spel i 4K 120Hz.

Tv:n ser vacker ut och är tänkt att vara väggmonterad. Så, företaget paketerar inte ett bordsstativ i kartongen. Om du behöver ett stativ måste du köpa ett separat från företaget.

Bästa 77-tums spel-TV

LG G1

Om du letar efter den absolut bästa spel-TV:n är LG G1 en no-brainer. Den har den nyare och ljusare OLED evo-panelen och innehåller alla spelfunktioner du vill ha.

Amazon

$ 3796,99
$ 3999,99 Spara 5%

Bästa 77- tums TV för filmer: Sony A80J

Sony

Proffs

 • ✓ Överlägsen bildbehandling och uppskalning
 • ✓ Dolby Vision och HDR10-stöd
 • ✓ Nästan oändligt kontrastförhållande och perfekt svärta
 • ✓ Två HDMI 2.1-portar

Nackdelar

 • ✗ Risk för permanent inbränning
 • ✗ VRR-stöd kommer i en framtida uppdatering

Medan LG TV-apparater i allmänhet är bra för spel, är Sony kända för sin överlägsna bildbehandling och färgnoggrannhet, vilket gör dess TV-apparater till ett bättre val för att titta på film. Så om du letar efter den bästa storbilds-TV:n för filmer, föreslår vi att du väljer 77-tums Sony A80J. Eftersom den är en OLED är den tyvärr inte tillgänglig i 75-tumsstorleken.

Tack vare sina självemitterande pixlar kan Sony A80J visa perfekt svärta utan att blomma, vilket gör den utmärkt för att titta på film i ett mörkt rum. Även om den inte blir lika ljusstark som LG G1 eller Sonys flaggskepp A90J, är den jämförbar med andra OLED-TV och tillräckligt ljus för att göra HDR-innehåll rättvisa.

RELATERATVad är en NanoCell TV?

TV:n är också utmärkt på att skala upp innehåll, och även när du tittar på 480p DVD-skivor kommer du inte att hitta några artefakter. Dessutom kan den ta bort skakningar från vilken källa som helst.

Sony A80J ser fantastisk ut och har solid byggkvalitet. Det medföljande bordsstativet stöder tre positioner, nästan i linje med bordet, upphöjt för soundbar och smalt för mindre bord.

Medan Sony har inkluderat två HDMI 2.1-portar och du kan spela i 4K med 120 fps. TV:n har ännu inte fått VRR-stöd, men företaget har lovat att lägga till den i den framtida uppdateringen. ALLM saknas också, men Sony har en egen funktion för automatiskt spelläge som fungerar med PlayStation-konsoler.

Bästa 77-tums TV för filmer

Sony A80J

Sony A80J innehåller företagets branschledande bildbehandling, uppskalningskapacitet och rörelsehantering. Så med 77-tumsstorleken finns det ingen bättre TV för att titta på film.

Amazon

$ 2998,00
$ 3499,99 Spara 14%

Bästa 75- tum Roku TV: TCL 75R635

TCL

Proffs

 • ✓ Utmärkt bildkvalitet med levande färger
 • ✓ Stöd för VRR och ALLM
 • ✓ Valuta för pengarna
 • ✓ Stöd för Dolby Vision och HDR10

Nackdelar

 • ✗ Smala betraktningsvinklar
 • ✗ Lokal nedbländning orsakar svart krossning och blomning
 • ✗ Inga HDMI 2.1-portar

När det kommer till Roku TV-apparater, producerar TCL utan tvekan några av de bästa modellerna. Så om du vill ha den bästa 75-tums Roku TV:n är TCL 75R635 din bästa insats. R635 är en del av TCL 6-serien och är en utmärkt prestanda och erbjuder bra valuta för pengarna.

Oavsett om du tittar på filmer, TV-program eller sport, producerar R635 en fantastisk bildkvalitet tack vare den underliggande kvantpunktsteknik. Som ett resultat får du levande och exakta färger. TCL har även använt Mini-LED-bakgrundsbelysning som hjälper TV:n att nå höga ljusstyrkanivåer.

RELATERATHur du får ut det mesta av din Roku: Six Things Du bör göra

Medan företaget har använt en inbyggd 120Hz 4K-panel, stöder den inte 4K-spel med 120fps på grund av bristen på HDMI 2.1. Men den kan hantera 4K-spel vid 60Hz och 1440p-spel vid 120Hz, vilket kommer att räcka för många människor. Dessutom, trots bristen på HDMI 2.1, finns det VRR-stöd och ALLM.

Dessutom är TV:ns kontrastförhållande enastående, och den producerar djupa svarta nivåer, tack vare full-array lokal dimning. Men FALD resulterar i svart krossning och blomning runt ljusa föremål.

Bästa 75-tums Roku TV

TCL 75R635

Roku är fantastiskt, och om du vill ha en TV som drivs av den är TCL R635 det bästa alternativet. Du kommer att bli hårt pressad för att hitta en sådan fantastisk bildkvalitet i TCL R635:s pris.

Amazon

1299,99 USD
1399,99 USD Spara 7%

Bästa 75-tums LED-TV: Samsung QN90A

Samsung

Proffs

 • ✓ Utmärkt bildkvalitet med verklighetstrogna färger
 • ✓ Stöd för 4K@120fps-spel, VRR, ALLM
 • ✓ Vida betraktningsvinklar

Nackdelar

 • ✗ En del blommar runt ljusa föremål
 • ✗ Endast en HDMI 2.1-port
 • ✗ Inget Dolby Vision-stöd

Samsung producerar några av de bästa LED-TV-apparaterna just nu, särskilt dess Neo QLED-modeller. Så om du är på marknaden för en 75-tums LED-TV kan du inte gå fel med företagets QN90A. Den överträffar i stort sett alla aspekter, från spel till att titta på film.

Liksom andra Neo QLED-modeller kommer QN90A med Mini-LED-bakgrundsbelysning och inkluderar ett kvantpunktsskikt. Som ett resultat får du en fantastisk bildkvalitet med exakta färger och hög ljusstyrka.

RELATERATOLED vs. QLED och mer: Vilken TV ska du köpa?

Tack vare sin VA-panel har TV:n också ett utmärkt naturligt kontrastförhållande, och FALD hjälper till att producera djupa svärta. Men lokal nedbländning orsakar också viss blomning. Men för att kompensera för de smala betraktningsvinklarna på VA-paneler har Samsung inkluderat sin Ultra Viewing Angle-teknik som avsevärt förbättrar betraktningsvinklarna på TV:n.

Om du gillar att spela mycket, kan du’ Kommer att kunna njuta av 4K-spel med 120 fps. Men tyvärr finns det bara en HDMI 2.1-port. Andra viktiga nästa generations funktioner som VRR och ALLM finns också i TV:n.

Tizen OS hanterar smart-TV-funktionerna och den har ett ganska anständigt urval av appar, inklusive alla populära streamingtjänster.< /p> Bästa 75-tums LED-TV

Samsung QN90A

Samsung QN90A är ett utmärkt alternativ till OLED-TV om du behöver en TV för ett ljust rum. Dess Mini-LED-bakgrundsbelysning kan uppnå hög ljusstyrka, och lokal nedbländning hjälper till att producera djupa svarta nivåer.

Amazon

$ 2597,99
$ 3499,99 Spara 26%

LÄS NÄSTA

 • & rsaquo; Så här tänder du ljus med ditt larm
 • › 12 grundläggande Excel-funktioner som alla borde känna till
 • › Vad är ett system på ett chip (SoC)?
 • › Black Friday 2021: Bästa PC-erbjudanden
 • › Black Friday 2021: Bästa tekniska erbjudanden
 • › Black Friday 2021: Bästa Apple-erbjudanden