Allt du behöver för att skydda dina Black Friday-leveranser från Porch Pirates

0
117
RightFramePhotoVideo/Shutterstock.com figur>

Få saker är sötare än att göra en episk affär på en gåva med höga dollar, särskilt när det är till dig själv. Och som sådan är få saker mer demoraliserande än att få ditt värdefulla paket stulet direkt från din veranda. Med några få verktyg, några av dem gratis, kan du förhindra den travestien.

Tyvärr är piratkopieringen på verandan på uppgång och det verkar bara bli värre för varje år. Vi åker alla hemifrån ibland, och det är svårt att kontrollera exakt när dina paket kommer fram. Om de är ute på din veranda i timmar i sträck, gör det dem till Prime-produkter (ordlek avsedda) för stöld. För att det inte ska hända, vill du begränsa tiden dina paket exponeras och hålla ett öga på dem när det är oundvikligt.

För det ändamålet börjar vi med de gratisverktyg som du inte ens behöver ha levererat till dig, innan vi går vidare till de lösningar du måste köpa. Eftersom en videodörrklocka du inte har ännu kommer inte att göra någon nytta för de Prime Delivery som kommer imorgon.

Innehållsförteckning

< /p>

Leda bort dina paket från din veranda
Spåra dina paket så att du vet när de anländer
Titta på dina paket efter att de har anlänt

Avled dina paket bort från din veranda

Hadrian/Shutterstock.com

Den bästa och mest effektiva metoden för att förhindra att någon stjäl paket från din egendom är att ta bort alla frestelser. Om du vet att du kommer att få många leveranser under tider då du inte omedelbart kan hämta dina paket, ska du inte få dem levererade hem till dig.

Skicka istället dina beställningar till uthämtningsställen som är bättre skyddade. Amazon erbjuder till exempel en gratis skåptjänst som du kan välja i kassan. Bonusen här är att ibland kommer dina paket fram snabbare om du väljer alternativet för hämtning av skåp. Men ännu viktigare, genom att omdirigera ditt paket till en säker plats kan tjuvar inte ta lådorna från din veranda eller från din ytterdörr.

På samma sätt erbjuder UPS, FedEx och USPS alla alternativ för att hålla dina paket på en säker plats, även om du kanske måste betala för tjänsten. Men kolla in dessa alternativ direkt: Om paketet redan är ute för leverans kan du inte få det shuntat till en annan plats. Och inte alla paket är berättigade till säker låsning heller, även om anledningarna till varför skiljer sig från operatör till operatör.

Alternativt, om du inte vill bege dig till en sekundär plats, kan Amazon Key leverera direkt till ditt garage (hemleveranser är för närvarande pausade). Du kan behöva extra hårdvara, som en smart garageportöppnare och en valfri kamera. Men den hårdvaran kommer att ge Amazons leveransperson möjlighet att öppna dörren du godkänner och lämna ditt paket i ditt hem, medan du håller ett öga på dem för att säkerställa att det är ALLT de gör om du får kameran. Om du har en ny Chamberlain garageportöppnare kanske du har allt du behöver för att komma igång.

Spåra dina paket så att du vet när de anländer

h2>

UPS

Om du inte kan undvika att skicka dina leveranser till ditt hem är det näst bästa alternativet att spåra dem. Om du vet när dina beställningar kommer kan du vara där för att få dem utanför dörren så snart som möjligt. Medan företag som Amazon och FedEx låter dig lämna lappar för leveranspersonen att gömma paketet eller lämna det vid en bakdörr, kan du inte lita på det. Många leveransmän är en tillräckligt hård tidskris för att de ignorerar instruktionerna och lämnar dina lådor i osynlig vy. Det är bättre att bara vara där.

Beroende på vad din beställning är, erbjuder Amazon och UPS ofta att du också kan se det sista skedet av leveransen. Amazon’s tjänst talar om för dig antalet stopp som finns kvar innan ditt, och UPS tillhandahåller en realtidskarta som visar din lastbils plats.

Du kan få mycket mer detaljerad information om dina leveranser genom att registrera dig för konton hos FedEx, UPS och USPS. De erbjuder inte bara aviseringar, utan du får mer detaljerad spårningsinformation och bättre uppskattningar av leveranstid. De grundläggande kontona är gratis, men du kan betala för extra funktioner.

Och återigen, om du behöver leverera hem till dig vill du vara där när ditt paket kommer så att du kan ösa upp det innan tjuvarna hinner. På Amazon kan du välja en dag i veckan du vill att alla dina paket ska komma fram. Döpt till “Amazon Day,” När du ställer in det kommer Amazon att berätta för Amazon att hålla alla beställningar du gör och leverera dem alla tillsammans på en onsdag eller en lördag, eller vilken dag du vill. Välj den dag du vet att du alltid kommer att vara hemma.

Ett annat bra sätt att veta när några paket anländer är en postlådesensor. Om ett paket kommer via USPS och får plats i din brevlåda, är det där det hamnar.

Titta på dina paket när de har anlänt

h2>

Josh Hendrickson

Ibland kan du inte undvika att paket anländer till din dörr en dag då du inte är hemma. Och för dessa fall är det bästa alternativet lite hemsäkerhet. Du kanske har sett låsboxar och paketväskor som du kan köpa, men vi rekommenderar inte dem. Det kommer tillbaka till de leveransmänniskor som har en tidskris. Alltför ofta har vi sett bilder på paket bredvid en låsbox eller felaktigt säkrade där de fortfarande lätt kan stjälas. Leveransmänniskor kommer att ignorera dem, antingen för att de är för komplicerade att använda eller för att de inte har tid. Så slösa inte bort dina pengar.

Istället är den bästa (och sista) utvägen du kan lita på kameror. Allt som låter dig hålla ett öga på dina paket och skrämma bort eventuella tjuvar. Och tack och lov är inte alla kameraalternativ svåra att installera. En av de enklaste gör användningen av din veranda ljus.

Wyze lampsockel skruvas in i valfri ljussockel, i huvudsak passar mellan sockeln och glödlampan. Det ger dig ett praktiskt smart utomhusljus som du kan schemalägga att släcka och tända, men det kommer också med en andra fördel. Den har en USB-port som är tillräckligt stark för att driva en Wyze Cam v3, så att du kan placera en kamera i perfekt vinkel för att titta på dina paket.

Men om du vill ha något lite mindre uppenbart och som har mer funktionalitet, överväg en videodörrklocka. Dessa finns i trådbundna och batteridrivna varianter och varierar i funktioner. Kabelanslutna versioner tenderar att ha längre inspelningstidsalternativ, eftersom de inte behöver oroa sig för att spara energi. Batteridörrklockor är dock lättare att installera och fungerar i hem utan funktionell dörrklockanslutning.

Vilken dörrklocka du använder beror på om du redan har investerat i ett ekosystem och hur mycket pengar du vill spendera. Men vi har gott om råd på den fronten. Om din huvudsakliga faktor är att undvika prenumerationsavgifter, kolla in Eufys videodörrklocka. Den erbjuder inte ens ett prenumerationsalternativ—betala bara för dörrklockan så är du klar.

The Best Video Dörrklockor av 2021 Bäst för Google Assistant Nest Doorbell (batteri) Google Bäst för Google Assistant Nest Doorbell (med kabel) Google Bäst för Amazon Alexa Ring Video Doorbell Pro 2 Amazon

$ 249,99
& nbsp;

Bäst för Amazon Alexa Ring Video Doorbell 4 Amazon

$ 199,99
& nbsp;

Bästa budget eufy Security Video Doorbell Amazon

$ 199,99
& nbsp;

Bästa budget Eufy Security Video Doorbell Amazon

$ 119,99
& nbsp;

Mest tillförlitliga meddelanden Arlo Essential Amazon

$ 99,98
$ 149,99 Spara 33%

Bäst för hyresgäster Ring titthålskamera Amazon

$ 149,99
 

Oavsett vilken dörrklocka du väljer, leta efter alternativ för paketdetektering. De flesta tillverkare av videodörrklockor erbjuder alternativet, även om vissa som Ring-dörrklockorna och den ursprungliga Nest-dörrklockan kräver ett abonnemang för funktionen. Tack och lov är det inte andra som den tidigare nämnda Eufy-dörrklockan och den nyare batteridrivna Nest Doorbell—.

En videodörrklocka ensam kanske inte räcker för att avskräcka tjuvar, så var beredd att hålla ett öga på ditt paket och att skrika på någon genom dörrklockans app om de försöker gå iväg med din låda. Det kommer inte alltid att fungera, men ofta släpper de paketet och springer.

Tyvärr finns det ingen idiotsäker metod för att förhindra all piratkopiering på verandan. Även Amazon-skåp fungerar ibland inte så bra som du hoppas. Men tjuvar tenderar att föredra de enklaste målen med minst motstånd. Ju mer skyddade dina paket är, desto troligare är det att du hittar dem när du kommer hem.