Alle de tre mennene siktet i Ahmaud Arberys død dømt for drap

0
67

Denne bildekombinasjonen viser fra venstre Travis McMichael, William "Roddie" Bryan og Gregory McMichael under rettssaken deres ved Glynn County Courthouse i Brunswick, Georgia. (Pool, fil)

Jurymedlemmer har dømt de tre hvite mennene som er siktet for døden til Ahmaud Arbery, den svarte mannen som ble jaget og dødelig skutt mens han løp gjennom nabolaget deres i et angrep som ble en del av det større nasjonale oppgjøret om rase. urettferdighet.

Juryen diskuterte onsdag i omtrent 10 timer før de dømte Greg McMichael, sønnen Travis McMichael og naboen William ‘Roddie’ Bryan, som alle risikerer minimumsdommer på livstid i fengsel. Det er opp til dommeren å avgjøre om det kommer med eller uten mulighet for prøveløslatelse.

Travis McMichael sto for dommen med advokatens arm rundt skulderen. På et tidspunkt senket McMichael hodet til brystet. Etter at dommene var lest opp, mens han sto for å gå, sa han “elsker deg” til moren hans, som var i rettssalen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Greg McMichael hang med hodet da dommeren leste hans første skyldige dom. Robbie Bryan bet seg i leppa.
Øyeblikk etter at dommene ble kunngjort, ble Arberys far, Marcus Arbery Sr., sett gråt og klemte støttespillere utenfor rettssalen.

“ Han gjorde ingenting,” faren sa, “men løp og drøm.”

Ben Crump, advokat for Arbery’s far, snakket utenfor tinghuset, og sa gjentatte ganger at “ånden til Ahmaud beseiret lynsjmobben.”

Arberys mor , Wanda Cooper-Jones, takket mengden som var samlet for dommen og sa at hun ikke trodde hun ville se denne dagen.

“Det har vært en lang kamp. Det har vært en hard kamp. Men Gud er god,” hun sa. Om sønnen hennes, sa hun, “han vil nå hvile i fred.”

McMichaels grep våpen og hoppet i en lastebil for å forfølge 25-åringen etter å ha sett ham løpe utenfor havnebyen Brunswick i Georgia i februar 2020. Bryan ble med i jakten i sin egen pickup og tok opp mobiltelefonvideo av Travis McMichael dødelig skyter Arbery.

Faren og sønnen fortalte politiet at de mistenkte at Arbery var en innbruddstyv på flukt. Men påtalemyndigheten hevdet at mennene provoserte frem den fatale konfrontasjonen og at det ikke var bevis for at Arbery hadde begått forbrytelser i nabolaget.

“Vi berømmer motet og tapperheten til denne juryen til å si at det som skjedde 23. februar 2020 med Ahmaud Arbery – jakten og drap på Ahmaud Arbery – det var ikke bare moralsk galt, men juridisk galt, og vi er takknemlige. for det,” sa Latonia Hines, eksekutiv assisterende distriktsadvokat i Cobb County.

Aktor Linda Dunikoski la til: “Jurysystemet fungerer i dette landet, og når du presenterer sannheten for folk og de ser den, vil de gjør det rette.”

Travis McMichaels’ Advokater sa at både han og faren føler at de gjorde det rette, og at de trodde videoen ville hjelpe saken deres. Men de sa også at McMichaels angrer på at Arbery ble drept.

“Jeg kan ærlig si at disse mennene beklager det som skjedde med Ahmaud Arbery,” sa advokat Jason Sheffield. “De beklager at han er død. De beklager tragedien som skjedde på grunn av valgene de tok for å gå ut og prøve å stoppe ham.”

De planla å anke.

Bryans advokat, Kevin Gough, sa at teamet hans var “skuffet over dommen, men vi respekterer den.” Han planla å inngi nye rettslige begjæringer etter Thanksgiving.

Hovedrettsdommer Timothy Walmsley planla ikke umiddelbart en domsdato, og sa at han ønsket å gi begge sider tid til å forberede seg.

I en uttalelse sa president Joe Biden at Arberys drap var en “ødeleggende påminnelse” av hvor mye mer arbeid landet må gjøre i kampen for rasemessig rettferdighet.

“Selv om de skyldige dommene gjenspeiler at rettssystemet vårt gjør jobben sin, er ikke det alene nok. I stedet må vi forplikte oss til å bygge en fremtid med enhet og delt styrke, der ingen frykter vold på grunn av hudfargen deres,” sa Biden.

Selv om påtalemyndighetene ikke hevdet at rasisme motiverte drapet, har føderale myndigheter anklaget dem for hatforbrytelser, og påstått at de jaget og drepte Arbery fordi han var svart. Den saken skal etter planen opp for rettssak i februar.

Den uforholdsmessig hvite juryen mottok saken rundt middag tirsdag.

Kart etter at de kom tilbake til retten onsdag morgen, sendte juryen et notat til dommeren ber om å få se to versjoner av skytevideoen – den originale og en som etterforskerne forbedret for å redusere skygger – tre ganger hver.

Jurymedlemmene kom tilbake til rettssalen for å se videoene og lytte igjen til 911-anropet en av de tiltalte kom fra sengen til en lastebil omtrent 30 sekunder før skytingen.

På 911-anropet ble juryen vurdert, Greg McMichael forteller en operatør: “Jeg er her ute i Satilla Shores. Det er en svart mann som løper nedover gaten.”

Så begynner han å rope, tydeligvis mens Arbery løper mot McMichaels tomgangsbil med Bryans lastebil på vei opp bak ham: “Stopp der! Faen, stopp! Travis!” Våpenskudd kan høres noen sekunder senere.

Det grafiske videodødsfallet lekket ut på nettet to måneder senere, og Georgia Bureau of Investigation tok over saken, og arresterte raskt de tre mennene. Hver av dem er siktet for drap og andre forbrytelser.

Forsvarsadvokater hevder at McMichaels forsøkte å arrestere en lovlig borger da de satte i gang etter Arbery, og forsøkte å arrestere og avhøre ham som en mistenkt innbruddstyv etter at han ble sett løpe fra et nærliggende hjem under bygging.

Travis McMichael vitnet om at han skjøt Arbery i selvforsvar, og sa at den løpende mannen snudde seg og angrep med knyttnevene mens han løp forbi den tomgangslastebilen der Travis McMichael sto med haglen sin.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.