7 kalkonsmörgåsar som får dig att bli kär i matrester

0
61
stevemart/Shutterstock

När det kommer till Thanksgiving-rester finns det inget enklare (eller godare) än en kalkonsmörgås. Men det finns ingen anledning att vara tråkig med det! Från panini’s till Croque Madames, dessa sju smörgåsar tar dessa rester till nästa nivå.

Thanksgiving är den tid på året många ser fram emot, och resterna är en av de bästa delarna. I år kan du bli sugen och prova något av dessa läckra hopkok.

Innehållsförteckning

Kalkon och potatismos våfflor smälter
Resterad kalkonsalladssmörgås
Turkey Cranberry Panini
Stekt kalkon, tranbär och brie grillad ost
Thanksgiving-rester Croque Madame
Turkey Sandwich med tranbär, brie och prosciutto
Sliders med tranbär Sriracha

Våfflor med kalkon och potatismos smälter

Halvbakad skörd

Vi är ledsna att säga att denna underbara frukostkalkonsmälta kan invadera dina drömmar fram till den stora festen. Du kommer att älska denna alltför kreativa våffelmacka med brie, krossad avokado och, naturligtvis, den gyllengula äggulan som flödar med varje tugga.

Du kommer att lära dig att göra våfflor av överblivna mosade potatis, kärnmjölk och några andra ingredienser. När dina våfflor är färdigkokta staplar du kalkon, avokado, brie, tranbärssås och bacon. Sedan toppar du det hela med ett ägg kokat precis som du vill.

Hämta receptet: Halvbakad skörd

Överbliven kalkonsalladsmörgås

Recept Girl

Här är ett fantastiskt sätt att använda upp extra kalkon och mata din familj utan att känna att du äter samma sak igen. En annan bonus är att du kan bli av med all extra selleri eller lök som du har runt omkring på baksidan av ditt kylskåp.

Kalkonen, de torkade tranbären, sellerin och löken kombineras för att skapa en kall, fräsch smörgås som många kommer att älska.

Om du inte har några torkade tranbär till hands kan du ersätta dem med överbliven tranbärssås. Den krämiga majonnäsen och den syrliga såsen skapar en läcker krydda som ger en utmärkt kalkonsallad.

Hämta receptet: Receptflicka

Turkiet Cranberry Panini

Happy Foods Tube

Rostat ciabattabröd fyllt med färsk kalkon och karamelliserad lök tillagad med tranbärssås skapa ganska panini. Det här receptet kräver också en bra spridning av färskost på varje skiva innan du pressar din smörgås.

Om du inte har någon färskost, kan du också använda getost, eftersom det verkligen passar ihop. väl med syrlig tranbärssås.

Inga bekymmer om du inte har en paninipress—det finns också instruktioner för att rosta eller grilla ditt bröd.

Hämta receptet: Happy Foods Tube

stekt kalkon, tranbär och brie grillad ost

Heather Christo

Du behöver inte vara ett barn för att äta grillad ost, och speciellt inte för den här. Även om det bara kräver några få ödmjuka överblivna ingredienser, är denna smörgås sprängfylld av smak. Det bästa av allt är att det bara tar några minuter att slänga ihop.

Rostad kalkon, lite tjusig brieost och tranbärssås eller chutney smälter ihop perfekt. Fyll ditt surdegsbröd med dessa ingredienser, bred på lite smör och grilla det sedan som vilken annan grillad ostmacka som helst.

Hämta receptet: Heather Christo

Thanksgiving-rester Croque Madame

Halvbakad skörd

En Croque Madame är en berömd fransk grillad skinka-och-ost-smörgås. Den är traditionellt gjord med en vit sås och ett stekt eller pocherat ägg på toppen, men författaren på Half Baked Harvest tar det till en helt ny nivå.

Först tar du lite överbliven sås och skapar en ostversion av den tidigare nämnda vita såsen. Sedan bygger du din croissantmacka nerifrån och upp, med hjälp av överblivna grönsaker och potatismos, följt av kalkon- och tranbärssås. Du toppar det hela med din ostsås.

Lägg den andra hälften av din croissant ovanpå, riv lite färsk Gruyère och in i ugnen! När det kommer ut, toppa det hela med ett stekt ägg och njut av varje härlig tugga.

Hämta receptet: Halvbakad skörd

Kalkonsmörgås med tranbär, brie och prosciutto

Ät dig smal

Här är ännu en fantastisk smörgås fylld med lager av snygga ingredienser. Visst, det finns överbliven kalkon- och tranbärssås där, men prosciutton och brie, tillsammans med lite färsk ruccola, gör verkligen varje tugga perfekt.

Det är enkelt och kan kastas på grillen, i en paninipress eller ätas kallt. Prova den här med din favorit överblivna grönsakssida eller för sig själv.

Skaffa receptet: Ät dig mager

Sliders med tranbär Sriracha

Matfantast

De här reglagen är att dö för, och varje ostliknande, kryddig tugga kommer att få dig att komma tillbaka för mer. Författaren säger att dessa är den perfekta aptitretaren för en familjekul fotbollsmatch.

De är också så snabba och enkla att sätta ihop! Du kan göra mycket för alla med mycket liten ansträngning. Srirachasåsen är blandad med tranbärssås för den perfekta söta och kryddiga kombinationen.

Som om det inte lät tillräckligt gott skapar du också en smörsås blandad med vallmofrön, hackad lök, Dijon senap och Worcestershire. Allt du behöver göra är att hälla smörsåsen rakt över reglagen innan du sätter in den i ugnen. Snacka om smaskigt!

Hämta receptet: Matfantast