10 onödiga köksprylar som kommer att göra ditt liv mycket enklare

0
160
Deiss/OXO/Bellemain figur>

Det finns ett specifikt verktyg för nästan alla köksuppgifter, från avokadoskärare och apelsinskalare till quesadillatillverkare. Naturligtvis fungerar en kniv på båda de förra, och du kan bara använda en stekpanna för att laga den senare. Men det finns massor av köksprylar som, även om de inte nödvändigtvis är nödvändiga, definitivt kan göra ditt liv mycket enklare.

En “unitasker”—myntad av Alton Brown, kocken och tidigare programledare för Good Eats—är en kökspryl som i princip bara kan göra en sak. Många unitaskers är ett slöseri med pengar (och värdefullt diskutrymme) eftersom du förmodligen redan har ett verktyg som du kan använda för att utföra samma uppgift.

Det betyder dock inte att varje enhetsägare där ute är skräp. Enbart för bekvämlighetens skull är här 10 som vi tycker är värda pengarna.

Innehållsförteckning

En vitlökspress
En riskokare
En salladssnurra
En Immersion Blender
En Microplane Zester
En Baby Food Maker
En Citrus Handjuicer
En saltkällare
A Cookie Scoop
En äggseparator

Glad helg! Den här artikeln är en del av vår julklappsguide 2021 där du kan hitta de bästa av de bästa rekommendationerna från LifeSavvy, How-To Geek och Review Geek för att hjälpa dig välja den perfekta presenten till alla på din lista!

A Garlic Press

Alpha Grillers

Det pratas mycket där ute om hur vitlökspressar är slöseri med pengar och på vissa nivåer är detta giltigt. Vitlökspressar hackar vitlök supersmå, vilket gör att den ger en mer intensiv smak och kan lättare brännas. Och visst, du kan definitivt bara skära upp din vitlök i små bitar med en kniv.

Men vi tror att fördelarna överväger nackdelarna här. Om du någonsin har hackat vitlök vet du hur irriterande det är. Kryddnejlika är små och hala, vilket gör att det är svårt att få bitarna tillräckligt små (om det är så du gillar dem).

Även om vi inte entydigt kan säga att en vitlökspress faktiskt kommer att spara dig massor av tid, kommer den definitivt att rädda dig från att hacka vitlöken själv, vilket du absolut kommer att uppskatta.

Om du lagar ofta med vitlök och föredrar att den är väldigt finhackad, skaffa dig en vitlökspress. Den här från Alpha Grillers kommer med livstidsgaranti. Det är rostfritt och tillverkat av 100 % premium 304 rostfritt stål. Det är också otroligt lätt att rengöra: kammaren fälls ut så att du kan skölja ur den eller lägga den i diskmaskinen.

Alpha Grillers Garlic Press

Amazon

$ 14,99

En riskokare

Spela upp video

Att få ris låter enkelt i teorin: du slänger det i lite vatten i en kastrull, koka upp och låt det sedan sitta under den rekommenderade tiden. Men i verkligheten är det bara … irriterande. Den rekommenderade tiden är inte alltid korrekt, beroende på din spis, och riset fastnar alltid i grytan och är svårt att rensa bort.

Kan du ta dig igenom livet utan en dedikerad riskokare? Säker. Ska man skaffa en riskokare ändå? ja! Det är ett av våra favoritköksinköp någonsin. Ditt ris kommer att bli perfekt varje gång du behöver inte ens tänka på eller kolla på det.

Om du har en riskokare, lämnar den plats på spisen åt dig att laga andra saker. De är lätta att rengöra, och du kommer inte att förstöra några av dina goda krukor med klibbigt ris.

Vi gillar Cuisinart CRC-400. Modellen med fyra koppar gör en bra mängd ris, men är inte särskilt stor, så den är inte alltför irriterande att lagra. Det är så enkelt att använda: Släng bara i riset och vattnet och sätt sedan på det.

När det är färdigt att koka riset växlar det automatiskt till “Håll varmt&#8221 ; så att ditt ris inte blir kallt, men det kommer inte heller att torka ut det. Nonstick-krukan kunde inte heller vara lättare att rengöra.

Cuisinart CRC-400 Riskokare

Amazon

$ 59,95
$ 90,00 Spara 33%

En Sallad Spinner

OXO

Världen är uppdelad i två grupper: människor som säger att du absolut gör det’ inte behöver en salladssnurra, och de som säger att de är viktiga. Salladssnurror gör precis vad det låter som: snurrar dina gröna i ett durkslag för att få bort allt vatten. I grund och botten torkar det bara dina greener väldigt snabbt.

Kan du göra detta med en pappershandduk? Säker. Kan du bara, du vet, låta grönsakerna sitta i ett durkslag och torka av sig själva? Självklart. Men salladssnurran påskyndar processen och får ut mycket mer vatten än någon av de tidigare nämnda metoderna. Plus, varför slösa pappershanddukar? Det här är ett måste för alla som lagar sallad eller äter grönt som vanligt.

Vi älskar OXO Steel Salad Spinner eftersom den fungerar med en knapptryckning istället för att behöva snurra en urtavla. Skålen och durkslaget är också ganska stora, så man får plats med mycket där. Du kan också använda durkslaget på egen hand, och stålskålen kan användas som en salladsskål när allt har torkat.

Om du gillar idén, men inte är sugen på att spendera 50 USD på en salladssnurra (även för mer hållbart rostfritt stål) kan du få den genomskinliga modellen för cirka 30 USD. Den fungerar på samma sätt och är lika lätt att rengöra.

OXO salladssnurra i rostfritt stål

Amazon

$ 50,99

En Immersion Blender

Breville

Om du redan äger en vanlig mixer, tror du förmodligen inte att du behöver en mixer. När allt kommer omkring gör de i princip samma sak: blanda ihop saker. Men lita på oss, en stavmixer är en underbar sak att ha. Det gör bara att blanda saker mycket enklare och mycket mindre rörigt.

Dessa är särskilt bra för soppor och såser. Istället för att hälla kokande het soppa i en mixer och sedan hälla tillbaka den i en gryta (och försöka att inte spilla något eller bränna dig hela tiden), stoppar du bara en stavmixer i grytan och trycker på knappen. Samma resultat, men mycket enklare, med mindre röra och inget spill!

Om du lagar mat eller bakar mycket och/eller använder en mixer ofta, kommer en stavmixer att vara en värd investering.

< p>Breville Control Grip Immersion Blender är populär eftersom den är lätt att hålla i och bladet smälter snabbt. Den kommer också med några trevliga tillbehör, inklusive en skärskål, en extra stor kanna och en visp. Du kan använda den för att baka eller göra soppor, såser eller smoothies.

När du har använt den ett tag kan den till och med ersätta din matberedare eller mixer i full storlek permanent. Det är precis så bra.

Köp från Bed Bath & Beyond

A Microplane Zester

Deiss

Vid första anblicken verkar en stor zester inte alls vara nödvändig. Men när du väl börjar använda en, kommer du snabbt att ändra dig. Du kan inte bara använda detta för att skapa skal från citrusfrukter, utan du kan också riva ost, ingefära, choklad och kokos med det. Det är otroligt praktiskt för matlagning och bakning.

Vi vet inte ens hur du skulle pirra saker utan en mikroplanszester. Att använda kniv är både farligt och svårt. Deiss Pro Citrus Zester har ett knivskarpt blad och ett nonstick-handtag som är lätt att hålla i. Dessutom eftersom den är lång och tunn, så den är inte svår att förvara. Det är så enkelt att använda eftersom kanten ligger mot disken utan att röra sig, även när du är pigg.

Deiss PRO Citrus Zester & Ostriv

Amazon

$ 11,98

A barnmat Maker

BÉABA

Du har säkert hört många mammor säga att barnmatstillverkare är ett totalt slöseri med pengar. Det är sant att du förmodligen kan ånga och blanda mat med de verktyg du redan har i ditt kök. Men barnmatstillverkare gör processen mycket enklare och mycket mindre rörig. Och vilken upptagen förälder vill inte ha det?

Kombinerade barnmatstillverkare är dyra, men om du vet att du kommer att göra din egen barnmat, är de värda det. De ångar och blandas i en maskin för enkel rengöring. De är också snabba och du kan vanligtvis arbeta med dem med en hand, vilket är väldigt viktigt för en mamma. Vissa av dem kan till och med värma flaskor och mat.

Vi älskar BÉABA Babycook och kan inte föreställa oss att göra barnmat utan den. Den ångar, blandar och är liten nog att den inte tar upp för mycket plats på bänken. Det är också lätt att rengöra och kommer att helt effektivisera din barnmatsprocess.

BÉABA Babycook Solo Baby Food Maker

Amazon

$ 154,99

A Citrus Hand Juicer

Bellemain

Vi vet, vi vet, du kan bokstavligen pressa en citron eller en lime med händerna och saften kommer lätt ut. Du behöver inte en citrus juicepress. Förutom, ärligt talat, så gör du det.

Handpressare gör livet i köket lite enklare. De pressar citrusfrukter tills absolut ingenting finns kvar, och du kommer inte få någon av den där klibbiga juicen över dina händer. De hindrar också att groparna får i dig vad du än äter eller dricker, vilket är en annan trevlig förmån.

Bellemains citronpress i rostfritt stål är hållbar och lätt att pressa, tack vare det ergonomiskt utformade handtaget. Det är också lätt att rengöra.

Bellemain Premium Citronpress

Amazon

$ 19,95

Ett salt källare

HTB

Om du lagar mat ofta med grova salter, som kosher eller havssalt, bör du absolut äga en saltkällare. Använder du bara vanligt bordssalt? Du behöver förmodligen inte en av dessa och kan gå vidare till nästa punkt på vår lista.

Undrar vad i helvete en saltkällare är? Det är en låda (vanligtvis gjord av trä) som rymmer grovt salt och som bara står på din disk eller någonstans som är praktiskt. Det gör inget fancy—det är bokstavligen bara en liten skål för ditt salt.

Det är häftigt att ha en precis bredvid matlagningsområdet. Sedan, närhelst du behöver en nypa salt, sträcker du dig bara fram och nyper, istället för att behöva hitta saltlådan och skaka ut lite. Locket på saltkällaren håller också ditt salt fräscht och torrt längre än någon annan behållare.

Vi gillar särskilt det vridbara locket på HTB Salt Box. Locket är magnetiskt, vilket gör det superlätt att öppna och stänga. Den är också uppdelad inuti, så att du kan förvara salt och peppar där, eller någon annan krydda eller krydda du använder ofta. Den lilla skeden är ett utmärkt tillskott så att du kan hålla dina smutsiga fingrar borta från ditt färska salt.

< h3>HTB-saltlåda

Amazon

$ 18,99

A Cookie Scoop

OXO

Vi är fullt medvetna om att du kan använda vilken sked eller dina fingrar som helst för att ösa ut bollar av kakdeg för att göra dina kakor. Om du bakar mycket är en kakskopa dock väldigt praktisk eftersom det tar bort gissningarna från att mäta!

Dessutom, till skillnad från en sked, lägger en kakskopa på magiskt sätt kakdegen på brickan utan att du behöver skrapa bort den. Visst, det är mer av en bekvämlighet, men när du väl har en, kommer du att undra hur du levde så länge utan den!

OXO Good Grips Medium Cookie Scoop är perfekt! Den mäter cirka 1-1/2 matskedar deg, vilket nästan alltid är den perfekta kakstorleken.

OXO Good Grips Medium Cookie Scoop

Amazon

$ 15,95

En Egg Separator

OXO

Vi har alltid tänkt på en äggavskiljare som ett viktigt köksredskap. Visst, du kan bara använda skalet, men dessa fantastiska små prylar skiljer äggulan från den vita sömlöst. De gör bara hela processen enklare och snabbare.

Om du föredrar att äta äggvita är ett av dessa barn helt värt det. De är otroligt billiga och små, så det är inte så att det tar massor av utrymme—bara släng det i en låda.

Vi älskar OXO Good Grips Egg Separator. Den är söt och gör sitt jobb bra. Den upphöjda kanten är också fantastisk eftersom den hindrar äggskalsbitar från att komma över vad du än äter.

OXO Good Grips 3-i-1 äggseparator

Amazon

$ 6,95