10 onnodige keukengadgets die uw leven een stuk gemakkelijker maken

0
54
Deiss/OXO/Bellemain

Er is een specifiek hulpmiddel voor zowat elke keukentaak, van avocadosnijders en sinaasappelschillers tot quesadillamakers. Natuurlijk werkt een mes op beide, en je kunt gewoon een koekenpan gebruiken om de laatste te koken. Er zijn echter tal van keukengadgets die, hoewel niet per se noodzakelijk, je leven zeker een stuk gemakkelijker kunnen maken.

Een “unitasker”—bedacht door Alton Brown, chef-kok en voormalig gastheer van Good Eats—is een keukengadget die eigenlijk maar één ding kan. Veel unitaskers zijn een verspilling van geld (en kostbare werkruimte) omdat je waarschijnlijk al een tool hebt die je kunt gebruiken om dezelfde taak uit te voeren.

Dat betekent echter niet dat elke unitasker die er is afval is. Alleen al voor het gemak zijn hier 10 waarvan we denken dat ze het geld waard zijn.

Inhoudsopgave

Een knoflookpers
Een rijstkoker
Een slacentrifuge
Een staafmixer
Een microplane Zester
Een babyvoedingmaker
Een citrusvrucht Handpers
Een zoutkelder
Een koekjesschep
Een eierscheider

Fijne vakantie! Dit artikel maakt deel uit van onze Cadeaugids voor de feestdagen 2021, waar u de beste aanbevelingen van LifeSavvy, How-To Geek en Review Geek kunt vinden om u te helpen het perfecte cadeau te kiezen voor iedereen op uw lijst!

Een knoflookpers

Alpha Grillers

Er wordt veel gepraat over hoe knoflookpersen geldverspilling zijn en op sommige niveaus is dit terecht. Knoflookpersen persen knoflook super klein, waardoor het een intensere smaak afgeeft en makkelijker kan verbranden. En natuurlijk kun je je knoflook ook gewoon met een mes in kleine stukjes hakken.

Maar we denken dat de voordelen hier opwegen tegen de nadelen. Als je ooit knoflook hebt gehakt, weet je hoe vervelend het is. De kruidnagels zijn klein en glad, waardoor het moeilijk is om de stukjes klein genoeg te krijgen (als je ze zo wilt).

Hoewel we niet ondubbelzinnig kunnen zeggen dat een knoflookpers je echt een hoop tijd zal besparen, zal het je zeker behoeden voor het zelf snijden van de knoflook, wat je absoluut zult waarderen.

Als je vaak met knoflook kookt en het liefst heel fijn gesneden hebt, koop dan een knoflookpers. Deze van Alpha Grillers wordt geleverd met een levenslange garantie. Het is roestvrij en gemaakt van 100% premium 304 roestvrij staal. Het is ook ongelooflijk eenvoudig schoon te maken: de kamer klapt uit zodat je hem kunt uitspoelen of in de vaatwasser kunt doen.

Alpha Grillers Knoflookpers

Amazon

$ 14.99

Een rijstkoker

Video afspelen

Rijst maken klinkt in theorie eenvoudig: je gooit het er in water in een pan, kook het en laat het dan de aanbevolen tijd staan. In werkelijkheid is het echter gewoon … vervelend. De aanbevolen tijd is niet altijd correct, afhankelijk van je fornuis, en de rijst blijft altijd aan de pan plakken en is moeilijk schoon te maken.

Kun je door het leven komen zonder een speciale rijstkoker? Zeker wel. Moet je sowieso een rijstkoker kopen? Ja! Het is een van onze favoriete keukenaankopen ooit. Je rijst zal er elke keer perfect uitkomen, je hoeft er niet eens over na te denken of ernaar te kijken.

Als je een rijstkoker hebt, blijft er ruimte over op het fornuis voor jou om andere dingen te koken. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en je zult geen van je goede potten kapot maken met plakkerige rijst.

We houden van de Cuisinart CRC-400. Het model met vier kopjes maakt een goede hoeveelheid rijst, maar is ook niet erg groot, dus het is niet zo vervelend om te bewaren. Het is zo gemakkelijk te gebruiken: gooi gewoon de rijst en het water erin en zet het aan.

Als het klaar is met het koken van de rijst, schakelt het automatisch over naar "Keep Warm" ; zodat je rijst niet koud wordt, maar ook niet uitdroogt. De pan met antiaanbaklaag kan ook niet eenvoudiger schoon te maken zijn.

Cuisinart CRC-400 Rijstkoker

Amazon

$ 59.95
$ 90.00 Bespaar 33%

Een Salade Spinner

OXO

De wereld is in twee groepen verdeeld: mensen die zeggen dat je dat absoluut niet doet’ geen slacentrifuge nodig hebben, en degenen die zeggen dat ze essentieel zijn. Saladespinners doen precies wat het klinkt: je groenten draaien in een vergiet om al het water eruit te krijgen. Kortom, het droogt je greens heel snel.

Kun je dit doen met een papieren handdoek? Zeker wel. Kun je de greens gewoon in een vergiet laten zitten en vanzelf laten drogen? Natuurlijk. Maar de slacentrifuge versnelt het proces en krijgt veel meer water eruit dan een van de bovengenoemde methoden. En waarom zou je papieren handdoeken weggooien? Dit zijn must-haves voor iedereen die regelmatig salades maakt of groenten eet.

We zijn dol op de OXO Steel Salad Spinner omdat hij met één druk op de knop werkt in plaats van een draaiknop te moeten draaien. De kom en vergiet zijn ook vrij groot, dus je kunt er veel in kwijt. Je kunt het vergiet ook alleen gebruiken, en de stalen kom kan worden gebruikt als slakom als alles is gedroogd.

Als je het idee leuk vindt, maar niet graag $ 50 wilt uitgeven op een slacentrifuge (zelfs voor duurzamer roestvrij staal), kun je het transparante model krijgen voor ongeveer $ 30. Het werkt op dezelfde manier en is net zo gemakkelijk schoon te maken.

OXO roestvrijstalen slacentrifuge

Amazon

$ 50.99

Een Staafmixer

Breville

Als je al een gewone blender hebt, denk je waarschijnlijk niet dat je een staafmixer nodig hebt. Ze doen immers in wezen hetzelfde: dingen door elkaar halen. Maar geloof ons, een staafmixer is geweldig om te hebben. Het maakt het mengen van dingen gewoon veel gemakkelijker en veel minder rommelig.

Deze zijn vooral goed voor soepen en sauzen. In plaats van kokend hete soep in een blender te gooien en deze vervolgens weer in een pot te gooien (en proberen niet de hele tijd te morsen of jezelf te verbranden), steek je gewoon een staafmixer in de pot en druk je op de knop. Dezelfde resultaten, maar veel gemakkelijker, met minder rommel en zonder morsen!

Als je veel kookt of bakt en/of vaak een blender gebruikt, is een staafmixer een waardevolle investering.

< p>De Breville Control Grip-staafmixer is populair omdat hij gemakkelijk vast te houden is en het mes snel mengt. Het komt ook met een aantal leuke extra's, waaronder een hakkom, een extra grote kan en een garde. Je kunt het gebruiken om te bakken of om soepen, sauzen of smoothies mee te maken.

Nadat je het een tijdje hebt gebruikt, kan het zelfs je keukenmachine of full-size blender permanent vervangen. Het is gewoon zo goed.

Buy From Bed Bath & Beyond

A Microplane Zester

Deiss

Een grote zester lijkt op het eerste gezicht helemaal niet nodig. Maar zodra u er een gaat gebruiken, verandert u snel van gedachten. Hiermee maak je niet alleen schil van citrusvruchten, maar rasp je er ook kaas, gember, chocolade en kokos mee. Het is ongelooflijk handig om te koken en bakken.

We weten niet eens hoe je dingen zou opfleuren zonder een microplane-zester. Het gebruik van een mes is zowel gevaarlijk als moeilijk. De Deiss Pro Citrus Zester heeft een vlijmscherp mes en een handvat met antiaanbaklaag dat gemakkelijk vast te houden is. En omdat hij lang en dun is, is hij niet moeilijk op te bergen. Het is zo gemakkelijk te gebruiken omdat de rand tegen het aanrecht zit zonder te bewegen, zelfs als je enthousiast bent.

Deiss PRO Citrus Zester & Kaasrasp

Amazon

$ 11.98

Een Babyvoeding Maker

BÉABA

Je hebt waarschijnlijk veel moeders horen zeggen dat babyvoedingmakers een complete verspilling van geld zijn. Het is waar dat je waarschijnlijk voedsel kunt stomen en mixen met het gereedschap dat je al in je keuken hebt staan. Fabrikanten van babyvoeding maken het proces echter een stuk eenvoudiger en veel minder rommelig. En welke drukke ouder wil dat niet?

Combo-babyvoedingmakers zijn prijzig, maar als je weet dat je je eigen babyvoeding gaat maken, zijn ze het waard. Ze stomen en blenden in één machine voor eenvoudige reiniging. Ze zijn ook snel en je kunt ze meestal met één hand bedienen, wat erg belangrijk is voor een moeder. Sommigen van hen kunnen zelfs flessen en eten opwarmen.

We zijn dol op de BÉABA Babycook en kunnen ons niet voorstellen om zonder babyvoeding te maken. Hij stoomt, mengt en is klein genoeg om niet te veel ruimte op het aanrecht in beslag te nemen. Het is ook gemakkelijk schoon te maken en zal het maken van babyvoeding volledig stroomlijnen.

BÉABA Babycook Solo Babyvoeding Maker

Amazon

$ 154.99

Een Citrus Hand Juicer

Bellemain

We weten, we weten het, je kunt letterlijk een citroen of limoen uitknijpen met je handen en het sap komt er gemakkelijk uit. Je hebt geen citruspers nodig. Behalve, eerlijk gezegd, jij wel.

Handsapcentrifuges maken het leven in de keuken gewoon een beetje eenvoudiger. Ze persen citrusvruchten totdat er helemaal niets meer over is, en je krijgt geen plakkerig sap meer over je handen. Ze zorgen er ook voor dat de pitjes niet in wat je ook eet of drinkt terechtkomen, wat nog een leuk extraatje is.

De Bellemain roestvrijstalen citroenpers is duurzaam en gemakkelijk in te knijpen dankzij het ergonomisch ontworpen handvat. Het is ook een makkie om schoon te maken.

Bellemain Premium Citroenpers

Amazon

$ 19.95

een zoutvaatje

HTB

Als je kookt vaak met grove zouten, zoals koosjer of zeezout, moet je absoluut een zoutvaatje hebben. Alleen gewoon keukenzout gebruiken? U hebt waarschijnlijk geen van deze nodig en kunt doorgaan naar het volgende item op onze lijst.

Vraagt ​​u zich af wat een zoutkelder is? Het is een kist (meestal gemaakt van hout) die grof zout bevat en gewoon op je aanrecht of ergens handig staat. Het doet niets bijzonders, het is letterlijk een kleine kom voor je zout.

Het is echter geweldig om er een naast je kookgedeelte te hebben. Dan, wanneer je een snufje zout nodig hebt, reik je gewoon naar voren en knijp je, in plaats van de doos met zout te zoeken en er wat uit te schudden. Het deksel op de zoutvaatje houdt je zout ook langer vers en droog dan elke andere container.

We vinden vooral het draaibare deksel van de HTB Zoutbox erg fijn. Het deksel is magnetisch, waardoor het super eenvoudig te openen en te sluiten is. Het is ook van binnen verdeeld, zodat je je zout en peper erin kunt bewaren, of elke andere specerij of smaakmaker die je vaak gebruikt. Het lepeltje is een uitstekende aanvulling zodat je je vuile vingers uit je verse zout kunt houden.

< h3>HTB-zoutdoos

Amazon

$ 18.99

Een Cookie Scoop

OXO

We zijn ons er volledig van bewust dat je elke lepel of je vingers kunt gebruiken om schep balletjes koekjesdeeg om je koekjes te maken. Als je echter veel bakt, is een koekjeslepel erg handig omdat het giswerk bij het meten wegneemt!

Ook, in tegenstelling tot een lepel, legt een koekjeslepel het koekjesdeeg op magische wijze op het blad zonder dat je het eraf hoeft te schrapen. Natuurlijk, het is meer een gemaksartikel, maar als je er eenmaal een hebt, vraag je je af hoe je zo lang zonder hebt geleefd!

De OXO Good Grips Medium Koekjesschep is perfect! Het meet ongeveer 1-1/2 eetlepels deeg, wat bijna altijd de perfecte koekjesmaat is.

OXO Good Grips Medium Koekjesschep

Amazon

$ 15.95

Een Ei Separator

OXO

We hebben altijd gedacht aan een eierscheider als een essentieel keukengereedschap. Natuurlijk kun je gewoon de schaal gebruiken, maar deze geweldige kleine gadgets scheiden de eidooier naadloos van het wit. Ze maken het hele proces gewoon makkelijker en sneller.

Als je liever eiwitten eet, is een van deze baby's absoluut de moeite waard. Ze zijn ongelooflijk goedkoop en klein, dus het is niet zo dat het veel ruimte in beslag neemt, maar gooi het gewoon in een la.

We zijn dol op de OXO Good Grips Egg Separator. Het is schattig en doet zijn werk goed. De opstaande rand is ook geweldig omdat het voorkomt dat stukjes eierschaal overal op komen wat je eet.

OXO Good Grips 3-in-1 eierscheider

Amazon

$ 6.95