Waarom het tijd is voor Samsung om Bixby te doden

0
56
Samsung

Stemassistenten spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven. Of het nu gaat om het vragen om de weg, het plannen van een maaltijd of het instellen van een alarm, zodat je in de eerste plaats opstaat, Alexa, Google of Siri zijn waarschijnlijk bij het proces betrokken. Het is niet verwonderlijk dat Samsung een deel van de taart wilde, maar verspilt het zijn tijd?

De inspanning van het Koreaanse bedrijf, Bixby, werd uitgebreid besproken tijdens de 2017-conferentie van het bedrijf. Het debuteerde op de Galaxy S8 en S8+ en het leek erop dat het een plek zou kunnen vinden tussen de gevestigde stemassistenten van die tijd.

Helaas werkte het niet zo, en eindigde Bixby in plaats daarvan ongeveer net zo populair als Cortana van Microsoft. Waar ging het dan precies mis? En moet Samsung het zelfs blijven proberen? Laten we eens kijken.

Inhoudsopgave

Android heeft al een Superieure assistent
Bixby kreeg nooit de adoptie die Samsung wilde
Samsung zou deze inspanningen kunnen richten op Smart Home

Android heeft al een superieure assistent

Justin Duino

Hoewel ze aan dezelfde “kant staan,” Bixby concurreert met Google Assistant om ruimte in ons dagelijks leven & #8212;en dat is een strijd die Samsung altijd waarschijnlijk niet zou winnen. Google Assistant is een van de meest functionele, uitgewerkte stemassistenten die er zijn, net als in 2017 toen Bixby werd gelanceerd met de Samsung Galaxy S8.

Tegen de tijd dat Bixby werd gelanceerd, was Google Assistant er al. voor een jaar Assistent en werkte naadloos op veel apparaten en tussen verschillende merken. Je zou het kunnen gebruiken met je telefoon, Chromebook, Smart TV, wearables en een verscheidenheid aan Smarthome-apparaten. Bixby bood uiteindelijk deze verbeterde functionaliteit aan, maar richtte zich op Samsung-producten, waardoor het gebruikersbestand ernstig werd beperkt.

Google Assistant wordt ook automatisch meegeleverd op elke telefoon met Android 6.0 of hoger. Daarom hebben gebruikers van Samsung-apparaten het direct uit de doos zonder extra stappen, behalve het als standaard instellen.

Je zou kunnen stellen dat Bixby probeerde over te komen als iemand met meer persoonlijkheid dan Google Assistent. Google Assistant mist een menselijke naam, waardoor het geheel meteen kouder en minder vriendelijk lijkt dan een Siri of een Alexa. Op het eerste gezicht heeft de naam van Bixby tonnen “persoonlijkheid” klinkt als een soort eigenzinnige, gestoorde butler waarmee je op avontuur zou gaan. Maar aan de andere kant kan het ook veel gekker klinken als je commando's blaft in het bijzijn van andere mensen. “Siri” en "Alexa" zijn niet zo bizar, en "oké, Google" voelt gewoon een beetje professioneler.

Misschien een belangrijker probleem was Bixby's worsteling met niet-standaard accenten. Eerste indrukken zijn alles, en als je eigenzinnige nieuwe stemassistent een van de meest waardevolle functies heeft uitgeschakeld wanneer je hem in eerste instantie een kans geeft, waarom zou je dan niet gewoon terugschakelen naar Google Assistent en vergeten dat Bixby ooit heeft bestaan?< /p>

Het begon als inferieur aan zijn directe concurrent en heeft waarschijnlijk nooit de grond tussen de twee gesloten. En ter wille van het argument, stel dat het momenteel net zo functioneel was als de Google Assistent, waarom zou je overstappen?

Bixby kreeg nooit de adoptie die Samsung wilde

Samsung vond Bixby zo belangrijk, zo belangrijk dat het een speciale knop had aan de zijkant van de Galaxy S8 en S8+, destijds het vlaggenschip van het bedrijf. De Bixby-knop had kunnen worden gebruikt om toegang te krijgen tot de camera, of om een ​​screenshot te maken, of om de favoriete app van een gebruiker te starten, of een van de andere miljoen dingen die mensen eerder zouden gebruiken dan Bixby.

Dankzij de plaatsing van de Bixby-knop kunnen gebruikers per ongeluk de assistent activeren. Dit maakte het een uitdaging om Bixby te negeren, die op magische wijze kon opduiken wanneer je je apparaat op de verkeerde manier oppakte of zelfs maar aan de zijkant ervan schampte.

Uiteindelijk waren mensen ofwel de Bixby-knop aan het opnieuw toewijzen, dus het lanceerde iets nuttigs of schakelde de knop gewoon uit en liet hem daar inert zitten. Als u “Bixby,” je zult net zoveel artikelen zien over het uitschakelen of verwijderen als handleidingen over het gebruik van de functies, wat geen goed teken is. Samsung kreeg ook de hint: met de Galaxy S10 konden gebruikers de knop opnieuw toewijzen met die functionaliteit die teruggaat naar de S9- en S8-serie apparaten. De knop is volledig verdwenen vanaf de Note 10.

Net als de Google Assistent heeft Bixby veel fouten opgelost en sindsdien verder ontwikkeld. Een tweede kans is echter nooit gegarandeerd, en de meeste mensen die de assistent in eerste instantie hebben uitgeprobeerd, hebben misschien het gevoel dat het opnieuw opstarten zonde van hun tijd is. Erger nog is de reputatie. Als je Bixby bij mensen noemt, kunnen er negatieve connotaties volgen als gevolg van de eerste ontvangst. Je wilt niet het kind zijn wiens ouders hem Go-Bots voor Kerstmis hebben gekocht. Je wilt niet degene zijn in je vriendengroep met de K-Mart-spraakassistent.

Samsung zou deze inspanningen kunnen richten op Smart Home

Samsung

Bixby ontvangt nog steeds regelmatig updates en Samsung lijkt nog steeds te proberen de creatie ervan in het leven van mensen te smokkelen. Al die moeite lijkt een verspilling van middelen, vooral omdat er gebieden zijn waar Samsung zou kunnen uitblinken en waar het beter op zou kunnen focussen.

Samsung is al een gerespecteerde leider in de smart home-sector. De SmartThings-app is bedoeld om uw slimme huis te stroomlijnen. Samen met Google en Apple springt Samsung volgend jaar ook aan boord met Project Matter, wat betekent dat het meegaat met de nieuwe industriestandaard.

De smart home-markt zal naar verwachting met meer dan 15% jaar op jaar. SmartThings is niet alleen een snelgroeiende markt, maar zou ook naadloos moeten werken met de meeste smarthome-apparaten zodra Project Matter is geïmplementeerd. Met Project Matter-ondersteuning, in plaats van iets dat puur op Samsung-apparaten werkt, heeft Samsung een app die kan concurreren met de rest van de markt.

Er is echter één probleem. Samsung heeft Bixby geïntegreerd in SmartThings. Met de twee diensten integraal met elkaar verbonden, kunnen mensen worden afgeschrikt en naar een van de vele andere beschikbare smart home-apps worden gedreven. Als je Bixby moet verdragen om een ​​app te gebruiken, kun je deze uitwijken. Als je een apparaat nodig hebt waarop Bixby draait om het meeste uit je slimme huis te halen, is dat een belangrijk probleem.

Het komt er dus op neer: naast de hertoewijzing van sommige bronnen, SmartThings zou de Bixby-smet kunnen laten vallen en een alles-in-één plek worden om Project Matter-apparaten te beheren.