Vil kampanje for regionale partier mot BJP hvis du blir bedt om å: Mamata

0
138

Mamata Banerjee holdt et møte med BJP-leder Subramanian Swamy i Delhi. (Ekspressbilde av Amit Mehra)

FOR Å kunngjøre AT hun planlegger å besøke statsminister Narendra Modis valgkrets Varanasi for å «lyse diyas», sa Vest-Bengals sjefsminister og TMC-overordnede Mamata Banerjee onsdag at partiet hennes ikke ønsker å svekke regionale partiers kamp mot BJP ved å konkurrerer avstemninger i alle stater, men er klar til å kampanje om nødvendig.

Banerjee orienterte journalister etter å ha møtt statsministeren på den tredje dagen av besøket i Delhi, og sa at hun vil kampanje hvis et regionalt parti inviterer henne til det. – En avgjørelse vil bli tatt når den tid kommer. I Goa, Haryana og Tripura har vi startet [partienheter]. I Uttar Pradesh har vi en liten enhet. Men jeg føler at det er noen områder der de lar dem kjempe, de regionale partiene, sterkt, om nødvendig kan vi kampanje for dem, det kommer an på,» sa hun.

Les også |Subramanian Swamy møter Mamata Banerjee i Delhi: 'Jeg var allerede hos henne …'

Så hun svarte på et relatert spørsmål, sa hun: “Jeg vil besøke Varanasi. Der skal jeg tenne diyas, det er planer om å besøke Shiv Mandir.»

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

«TMC ønsker at BJP blir beseiret. Men vi vil ikke kjempe mot meningsmålinger overalt. Vi skal kjempe der vi trengs. Hvis Akhilesh vil ha vår hjelp, er vi klare til å gjøre det,» sa hun på spørsmål om TMC vil stille med kandidater i Uttar Pradesh Assembly-målingene i 2022.

Les også |BJP, TMC-rollevending: Mamata vil sannsynligvis øke Tripura-voldsproblem med PM

På sitt møte med statsministeren sa Banerjee at hun tok opp flere spørsmål, alt fra beslutningen om å utvide den territorielle jurisdiksjonen til BSF i Bengal, “som vil forstyrre den føderale strukturen”, til godkjenning av utestående kontingent, og “grusomhetene i Tripura ”.

Hun sa at hun fortalte statsministeren at ideologiske forskjeller ikke burde sette forholdet mellom stat og sentrum under press.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

«Ditt parti og vårt parti har separate ideologier. Men det bør ikke påvirke forholdet mellom stat og sentrum. Senteret utvikler seg når en stat utvikler seg,” sa sjefsministeren og la til at statsministeren har akseptert hennes invitasjon til å innvie et globalt forretningsmøte i Vest-Bengal i april.

“Når det gjelder BSF-spørsmålet, sa jeg at vi i vårt land trenger å styrke den føderale strukturen. BSF er ikke vår fiende, men lov og orden er et statssubjekt og det kan føre til konfrontasjoner. For bare tre eller fire dager siden døde tre personer på grunn av skyting i Cooch Behar-distriktet. Så vi sa at hvis du trenger å sikre grensen og trenger støtte fra staten, er staten klar. Men det er ikke riktig å forstyrre den føderale strukturen,» sa hun og krevde at innenriksdepartementets ordre om å utvide BSF’s jurisdiksjon opp til 50 km innenfor de internasjonale grensene skal oppheves.

På spørsmål om hun planlegger å møte kongresspresident Sonia Gandhi og AAP-sjef Arvind Kejriwal under oppholdet her, sa hun: «Jeg søkte ikke tid fra andre enn statsministeren. Jeg vet at det er meningsmålinger i Punjab, og de (Gandhi og Kejriwal) er opptatt, la dem jobbe for partiet deres.»

Når hun ble presset videre, sa hun: «Trenger jeg å møtes hver gang? Finnes det noen slik grunnlovsbestemmelse? Jeg sa at jeg ikke søkte noe tidspunkt. De er opptatt med Punjab-målinger, la dem jobbe for partiet deres.»

Banerjee sa imidlertid at hun vil møte Maharashtras sjefsminister Uddhav Thackeray og NCP-sjef Sharad Pawar under hennes kommende besøk i Mumbai fra 30. november.

Nekter å svare på et spørsmål om kongressleder Adhir Ranjan Chowdhury’s kritikk av henne sa hun: «Spør blokkpresidenten vår.»

Da avviste forslag om at TMCs aggressive forsøk på å utvide kommer på bekostning av kongressen, sa Banerjee: «Hvis noen blir med i partiet vårt , det er den enkeltes valg. Vi er ikke opptatt av å bygge eller bryte noen fest.»

< /p>

På sitt møte med BJP-leder Subramanian Swamy tidligere på dagen i TMC-generalsekretær Abhishek Banerjees offisielle bolig, sa hun: «Han er en senior person, BJP-parlamentsmedlem. Du kan møte hvem som helst hvis en person er interessert i å møte deg. Det kan være politiske forskjeller, men hva er skaden? Dette er vårt demokrati.”

Swamy, som ble droppet fra BJPs nasjonale eksekutivkomité forrige måned, fortalte journalister at de diskuterte saker relatert til Vest-Bengal. Tirsdag hadde han møtt guvernør Jagdeep Dhankhar i Kolkata.

Som svar på et spørsmål om hvorvidt han planlegger å bli med i TMC, sa Swamy: «Jeg var allerede sammen med henne (Mamata Banerjee). Det er ikke nødvendig for meg å bli med.»

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd