Varför du bör använda en bärbar bildskärm med ditt skrivbord

0
142
AOC

Bärbara bildskärmar och stationära datorer kanske inte låter som en hållbar blandning. Den ena är tänkt att tas med på språng, den andra raka motsatsen. Men bärbara bildskärmar kan ge några betydande fördelar till din installation som standardskärmar inte kan konkurrera med.

Innehållsförteckning

Vad är en bärbar bildskärm
Bärbarhet är fortfarande användbar
En modulär skrivbordsinstallation
Den största nackdelen är specifikationerna
Ett bra alternativ till vanliga bildskärmar

Vad är en bärbar bildskärm

Du kan förmodligen analysera vad en bärbar bildskärm är enbart med hjälp av namnet. Det är en bildskärm som är bärbar och inte så mycket mer än så. Det finns dock ett par unika saker med bärbara bildskärmar som skiljer sig från standardskärmar.

RELATERADEDe bästa bärbara USB-drivna bildskärmarna

För det första kommer de vanligtvis installerade med ett stativ eller någon annan form av bärbart stativ. Dessa är inbyggda och tar inte upp lika mycket utrymme som de flesta stationära bildskärmar’ mycket justerbara stativ. För det andra, många kräver inte ett vägguttag för att få ström; de kan helt enkelt lita på ström från din bärbara dator, stationära eller till och med en telefon om den stöder det.

Det är en av de viktiga egenskaperna som gör dessa så bra för resor. Utan att behöva ett uttag gör det att ställa in en mobil arbetsyta mycket enklare. Det är precis vad dessa bildskärmar vanligtvis används för att få igång en skärm på ett snabbt och enkelt sätt eller som en enkel sekundär bildskärm för en bärbar dator. Resor är namnet på spelet här, oavsett om det är runt din stad eller över hela landet.

Så varför skulle du då använda en med ett skrivbord? En typ av dator som är uppkallad efter hur stationär den är. Även om en bärbar bildskärm inte är designad för stationära datorer, erbjuder de fortfarande några viktiga fördelar jämfört med traditionella bildskärmar som definitivt är värda att överväga.

Bärbarheten är fortfarande Användbar

Datorutrustning, särskilt i den högre delen, tenderar att luta mot att vara tung. Inte en stor affär för de flesta datoranvändare, men om du snabbt behöver justera något, flytta saker ur vägen för att nå en kabel, eller om du bara gillar att ändra din installations layout regelbundet, kan det bli irriterande snabbt. De flesta stationära bildskärmar har mycket justerbara stativ så att du kan justera deras höjd och vinkel perfekt efter dina önskemål, men de kan inte erbjuda det för sin placering. Det är där en bärbar bildskärm kan komma till användning.

Med lägre vikter och brist på nätsladdar kan du enkelt flytta dessa runt ditt skrivbord dit du behöver dem just nu. Det gör det enklare att dela en skärm med någon annan och låter dig böja din installations layout när du vill. Och om du någonsin har behövt flytta din skrivbordsinstallation över ditt hem, eller till och med bara i rummet, vet du hur användbart det är att ha en ljusare skärm. Bärbara monitorer väger vanligtvis bara cirka två pund, vilket gör det enkelt att flytta dem oavsett avstånd.

De flesta bärbara bildskärmar har också ytterligare portar på sin ram någonstans också, så dessa bildskärmar kan till och med fungera som provisoriska portnav om du behöver dem.

A Modular Desk Setup

Att ha två skärmar känns som ett universellt behov för alla som arbetar på en dator nuförtiden. Produktivitetsvinsterna är för höga för att tacka nej, men när du väl börjar tänka på inställningar för tre eller till och med fyrdubbla bildskärmar, är det där saker och ting blir mer nischade. De flesta människor behöver inte så mycket skärmfastigheter och behöver särskilt inte att det konsumerar massor av utrymme 24/7. Bärbara bildskärmar erbjuder då ett intressant alternativ.

Eftersom de flesta av dem är tunna och lätta att förvara kan du dra ut hur många displayer du behöver och sedan lägga undan dem när du är klar för dagen. Inget behov av massiva multimonitorstativ med massor av kablar som löper överallt. Skaffa bara ett par extra bärbara bildskärmar som kan anslutas till ditt skrivbord för ström och snabbt utöka din installation så att den har hur många skärmar du vill.

The Biggest Nackdelen är specifikationerna

De flesta bärbara skärmar börjar runt $100 – $150 prisklass, vilket är olyckligt eftersom de specifikationer du kan förvänta dig från de flesta bärbara bildskärmar inte är bra. Stationära bildskärmar har övergått till 4K-upplösningar och höga uppdateringsfrekvenser, medan bärbara bildskärmar fortfarande mest använder 1080p. Vissa spelfokuserade bärbara skärmar har dock högre uppdateringsfrekvens.

Om du behöver en högfientlig skärm, kommer dessa förmodligen inte att fungera bra för dig. Panelerna är inte lika bra, och färgnoggrannhet är aldrig ett stort fokus, så att använda dessa som en primär display för kreativt arbete är inte en bra idé. Även om vissa bärbara bildskärmar har bättre paneler än de flesta matchar de fortfarande inte de bästa skrivbordsskärmarna.

En bra bärbar bildskärm ser inte dålig ut, märk väl, men om du&#8217 Om de arbetar inom ett område där bildkvalitet är viktigt, är de långt ifrån det bästa valet.

Ett bra alternativ till vanliga bildskärmar

Lenovo

En bärbar bildskärm kommer inte att revolutionera din stationära installation, men den kan ge extra rörlighet och flexibilitet som du kanske inte insåg att du behövde. De är enkla, enkla sätt att utöka din installation som, även om de kanske inte kan tillhandahålla bilder av högsta kvalitet, kan ge unika fördelar som standardskärmar kämpar för. De flesta datorskärmar är i stort sett samma produkt med olika specifikationer, vilket är bra, men att ha ytterligare alternativ som detta är bra för att ge dig fler alternativ för hur du arbetar.

Det finns många bärbara skärmar där ute för olika prisklasser och användningsfall, från större skärmar till till och med spelfokuserade. Det kan vara svårt att hitta den som passar din budget och dina behov, särskilt eftersom marknaden inte är i närheten av så stor som stationära bildskärmar, men det finns fortfarande många bra alternativ.

De bästa bärbara USB-drivna skärmar Best Overall Portable skärm Lenovo Think M14 Amazon

$ 238,00
 

Bästa Budget Portable Monitor AOC e1659Fwu Portable Monitor Amazon

$ 124,99
& nbsp;

Bästa bärbara storbildsskärm NIUTO 17,3-tums bärbar bildskärm Amazon

$ 339,99
& nbsp;

Bästa bärbara bildskärm för spel G-Story GSV56FT bärbar bildskärm Amazon

$ 279,99
& nbsp;