Varför det är dags för Samsung att döda Bixby

0
161
Samsung

Röstassistenter spelar en betydande roll i vardagen. Oavsett om det är att fråga efter vägbeskrivning, tajma en måltid eller ställa in ett alarm, så att du går upp i första hand—Alexa, Google eller Siri, är förmodligen inblandade i processen. Föga överraskande ville Samsung ha en del av kakan, men slösar det bort sin tid?

Det koreanska företagets insats, Bixby, diskuterades utförligt under företagets konferens 2017. Den debuterade på Galaxy S8 och S8+ och såg ut att kunna hitta en plats bland dåtidens etablerade röstassistenter.

Tyvärr gick det inte så, och Bixby slutade istället upp ungefär lika populär som Microsofts Cortana. Så, exakt var gick det fel? Och borde Samsung ens fortsätta att försöka? Låt oss ta en titt.

Innehållsförteckning

Android har redan en Överlägsen assistent
Bixby fick aldrig adoptionen som Samsung ville ha
Samsung kunde fokusera dessa ansträngningar på smarta hem

Android har redan en överlägsen assistent

Justin Duino

Även om de är på samma “sida,” Bixby tävlar med Google Assistant om utrymme i våra vardagliga liv—och det är en kamp som Samsung alltid var osannolikt att vinna. Google Assistant är en av de mest funktionella, mer detaljerade röstassistenterna som finns tillgängliga—som det var 2017 när Bixby lanserades med Samsung Galaxy S8.

När Bixby lanserades hade Google Assistant funnits när under ett år assistent och arbetade sömlöst på många enheter och över flera varumärken. Du kan använda den med din telefon, Chromebook, Smart TV, wearables och en mängd olika Smarthome-enheter. Bixby erbjöd så småningom denna utökade funktionalitet men fokuserade på Samsungs produkter, vilket kraftigt begränsade dess användarbas.

Google Assistant ingår också automatiskt på alla telefoner som kör Android 6.0 eller senare. Därför har användare av Samsung-enheter det direkt ur lådan utan några extra steg utöver att ställa in det som standard.

Du kan hävda att Bixby försökte framstå som att han hade mer personlighet än Google Assistant. Google Assistant saknar ett människonamn, vilket omedelbart får det hela att verka kallare och mindre vänligt än en Siri eller en Alexa. På första sidan har Bixby’s namn massor av “personlighet” låter som en sorts egendomlig, skruvad butler som du skulle åka med på äventyr. Men å andra sidan kan det också låta mycket dummare när du skäller ut kommandon i närvaro av andra människor. “Siri” och “Alexa” är inte lika besynnerliga och “okej, Google” känns bara lite mer professionellt.

En kanske viktigare fråga var Bixby’s kamp med icke-standardiserade accenter. Första intrycket är allt, och om din egendomliga nya röstassistent har en av sina mest värdefulla funktioner inaktiverad när du först ger den en chans—varför skulle du inte bara byta tillbaka till Google Assistant och glömma att Bixby någonsin funnits?< /p>

Den började som sämre än sin direkta konkurrent och stängde förmodligen aldrig marken mellan de två. Och för argumentets skull, säg att den för närvarande var precis lika funktionell som Google Assistant var, varför skulle du byta?

Bixby fick aldrig adoptionen som Samsung ville ha

Samsung såg Bixby som viktig—så viktigt att det hade en dedikerad knapp på sidan av Galaxy S8 och S8+, företagets flaggskeppsenheter på den tiden. Bixby-knappen kunde ha använts för att komma åt kameran, ta en skärmdump, eller starta en användares favoritapp, eller någon av de andra miljoner saker som folk var mer benägna att använda än Bixby.

Tack vare Bixby-knappens placering kunde användare av misstag utlösa assistenten. Detta gjorde det utmanande att ignorera Bixby, som på magiskt sätt kunde dyka upp varje gång du plockade upp din enhet på fel sätt eller till och med gick på sidan av den.

Till slut kartlade folk antingen om Bixby-knappen, så den startade något användbart—eller bara inaktiverade knappen och lät den sitta där inert. Om du googlar “Bixby,” du kommer att se lika många artiklar om att inaktivera eller ta bort det som guider om hur du använder dess funktioner, vilket inte är ett gott tecken. Samsung fick också tipset om att Galaxy S10 tillät användare att mappa om knappen med den funktionen som rullar tillbaka genom S9- och S8-serien av enheter. Knappen försvann helt från Note 10 och framåt.

Liksom Google Assistant har Bixby åtgärdat många fel och utvecklats under tiden sedan dess. Men andra chanser garanteras aldrig, och de flesta som provade assistenten från början kanske känner att det är slöseri med tid att tända den igen. Ännu värre är ryktet. Om du nämner Bixby för människor kan negativa konnotationer följa som ett resultat av dess första mottagande. Du vill inte vara barnet vars föräldrar köpte Go-Bots till honom i julklapp. Du vill inte vara den i din vängrupp med K-Marts röstassistent.

Samsung kunde fokusera dessa ansträngningar på smarta hem

Samsung

figur>

Bixby får fortfarande regelbundna uppdateringar, och Samsung tycks fortfarande försöka få in sin skapelse i människors liv. All den ansträngningen verkar vara ett slöseri med resurser, särskilt eftersom det finns områden där Samsung skulle kunna utmärka sig och skulle vara bättre av att lägga sitt fokus.

Samsung är redan en respekterad ledare inom smarta hemsektorn. Dess SmartThings-app syftar till att effektivisera ditt smarta hem. Tillsammans med Google och Apple kommer Samsung även att hoppa på med Project Matter nästa år, vilket innebär att det kommer att vara med i den nya industristandarden.

Marknaden för smarta hem förväntas växa med mer än 15 % på årsbasis. Förutom att vara en snabbt växande marknad bör SmartThings fungera sömlöst med de flesta smarta hemenheter när det väl implementerar Project Matter. Med stöd för Project Matter, snarare än något som enbart fungerar på Samsung-enheter—Samsung kommer att ha en app som kan konkurrera med resten av marknaden.

Det finns dock en hake. Samsung integrerade Bixby i SmartThings. Med de två tjänsterna sammanlänkade kan människor bli avskräckta och drivna till en av de många andra smarta hemapparna som finns tillgängliga. Om du behöver stå ut med Bixby för att använda en app kan du avvika från den. Om du behöver en enhet som kör Bixby för att få ut så mycket som möjligt av ditt smarta hem är det ett stort problem.

Så, slutsatsen är: förutom omfördelningen av vissa resurser, SmartThings kan släppa Bixby-smutsen och bli en allt-i-ett-plats för att hantera Project Matter-enheter.