Spekulationerna igång: De kan bli nya ministrar

0
130

Efter MP:s avhopp har Magdalena Andersson en rad luckor att fylla i sin kommande regering. Aftonbladet pekar ut riksdagsledamöterna Anna-Caren Sätherberg och Åsa Westlund som möjliga jordbruksministrar och riksdagsledamoten Lawen Redar som kulturminister. Tidningen skriver också att tunga Malmö-politikern Katrin Stjernfeldt Jammeh kan bli minister, samt att Aida Hadzialic varit på tal för en comeback även om hon bedöms ha en viktig roll på det lokala planet i Stockholm. Arbetets ledarskribent Daniel Swedin har listat sina drömministrar. Han placerar just Stjernfeldt Jammeh som bostadsminister. Dessutom vill han ha Daniel Suhonen som infrastrukturminister, lidigare LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson som jämställdhetsminister och att LO:s chefsekonom Ola Pettersson ersätter Magdalena Andersson som finansminister.