S: Andersson fick veta om MP:s avhoppsplaner efter statsministeromröstningen

0
13

S-ledaren Magdalena Andersson fick veta att MP avsåg att lämna regeringen om oppositionens budget gick igenom först efter onsdagens statsministeromröstning. Det skriver Johan Ekström, pressekreterare hos Magdalena Andersson, till SVT Nyheter. Moderaterna krävde tidigare under torsdagskvällen att Andersson skulle klargöra när hon fick vetskap om MP:s planer. Detta sedan MP-språkröret Märta Stenevi uppgett att Andersson var informerad, men utan att kunna precisera när Andersson fick den informationen. M:s gruppledare Tobias Billström sa till Expressen att han tycker att det verkar som att Andersson förde talman Andreas Norlén bakom ljuset om hon hade vetskap om MP:s planer men inte informerade Norlén. Norlén var själv mycket kritisk till MP inte berättat för honom att de inte tänkte sitta kvar i regeringen om oppositionens budgetförslag vann.