Peppa Pig-referanser, vroom-vroom-biler: Boris Johnsons tale vekker bekymring i Storbritannia

0
65

Den britiske statsministeren Boris Johnson (Reuters)

Den britiske statsministeren Boris Johnsons støyende tale på en industrikonferanse, der han imiterte en turgående bil og dissekere verden av Peppa Pig, en britisk tegneserie, har grepet øynene, noe som fikk teamet hans på Downing Street til å insistere på at han er fysisk frisk.

Hendelsen skjedde under Johnsons tale til bedriftsledere på konferansen Confederation of British Industry (CBI) mandag. Talen berørte elektriske kjøretøy og grønn revolusjon, et tema som Johnsons regjering har presset betydelig på de siste månedene. Storbritannia var nylig vertskap for klimakonferansen COP26 i Glasgow, Skottland, hvor det er lovet å avslutte salget av alle bensin- og dieseldrevne biler innen 2030.

Det var imidlertid journalisten som ble politikerens ukonvensjonelle forsøk på å tromme opp entusiasme for elektriske kjøretøy som overrasket mange. I videoklipp av talen hans refererer Johnson til sin tidligere karriere som bilkorrespondent, for å bekrefte at selv om elbiler kanskje ikke har “vroom vroom vrah vrah” — statsministeren stoppet opp for å etterligne det gutturale turtallet til en motor — som folk elsker, de har “så mye dreiemoment at de går av lysene raskere enn en Ferrari”.

Johnson begynte å liste opp regjeringens nylige politikk, bare for å miste sin plass blant bunken av papirer han leste fra. 57-åringen brukte deretter over 20 sekunder på å blande de mange sidene og mumle “tilgi meg” da han prøvde å finne punktet der han slapp.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Men statsministeren var langt fra ferdig. Johnson fortsatte med å snakke om sin siste tur til Peppa Pig World med sin partner og hans spedbarnssønn.

“I går dro jeg, som vi alle må, til Peppa Pig World,&#8221 ; begynte han og la til at “Peppa Pig World er veldig min type sted”. The Peppa Pig World er en fornøyelsespark i England basert på barnas animerte TV-show ‘Peppa Pig’. Showet, elsket av barn over hele verden, dreier seg om en familie med griser.

Johnson fortsatte med å si om den fiktive verdenen: “Den har veldig trygge gater, disiplin på skolene, en stor vekt på massetransportsystemer, la jeg merke til. Selv om de er litt stereotype om Daddy Pig.”

“Den virkelige leksjonen for meg å gå til Peppa Pig World… handlet om kraften i britisk kreativitet,” sa han og la til: “Hvem hadde trodd en gris som ser ut som… en hårføner muligens, vel en slags Picasso-lignende hårføner, en gris som ble avvist av BBC, ville nå bli eksportert til 180 land og fornøyelsesparker både i Amerika og Kina, så vel som i New Forest. Og en virksomhet som er verdt minst 6 milliarder pund for dette landet – 6 milliarder pund og teller. Nå tror jeg at det er et rent geni, ikke sant? Peppa Pig?”

Dette er ikke første gang den britiske statsministeren refererer til tegneseriefigurer i sine taler. I september 2021 refererte han til Kermit the Frog, en grønnfarget muppet, mens han holdt en tale om klimaendringer i FNs generalforsamling i New York.

Den konservative lederen så også ut til å sammenligne seg med Moses, og siterte den russiske revolusjonæren Lenin mens han kjempet for “grønn makt”.

Alt bra, sier statsminister British Johnson

Når statsministeren ble spurt, tilbakeviste han spørsmål fra journalister om talens uvanlige natur. “Jeg tror at folk fikk det store flertallet av poengene jeg ønsket å komme med. Jeg syntes det gikk bra,” sa han.

Johnsons talsperson avviste også bekymringer rundt talen. “Jeg vil peke på CBI selv, som på spørsmål om talen sa at ledere ville bli oppmuntret av å høre statsministeren snakke lidenskapelig om rollen til privat sektor som jobber i partnerskap med regjeringen for å oppnå vår felles ambisjon om en høykvalifisert økonomi med høye investeringer,” sa talspersonen ifølge The Guardian.

Når det gjelder pausen: “Statsministeren mistet en kort plass i talen. Han har holdt hundrevis av taler. Jeg tror ikke det er uvanlig at folk, i sjeldne tilfeller, mister sin plass i verdensrommet,” la han til.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.