Nya Zeeland öppnar igen för utländska resenärer från den 30 april

0
61

Vid ett testcenter i Nya Zeeland (AP/File)

Nya Zeeland kommer att hålla sina gränser stängda för de flesta internationella resenärer i ytterligare fem månader, sade regeringen på onsdagen och beskrev en försiktiga lättnader av gränskanter som har funnits sedan covid-19 drabbades av i mars 2020.

Tillsammans med sin geografiska isolering genomdrev landet i södra Stilla havet några av de strängaste pandemirestriktionerna bland OECD-länder, vilket begränsade spridningen av covid-19 och hjälper dess ekonomi att återhämta sig snabbare än många av dess jämnåriga.

Men ett utbrott av den mycket smittsamma Delta-varianten tidigare i år har tvingat fram en förändring av strategin, där huvudstaden Auckland nu bara gradvis öppnar upp när vaccinationsfrekvensen stiger.

https://images.indianexpress.com/2020 /08/1×1.png

Fullt vaccinerade internationella resenärer kommer att tillåtas att komma in i landet från och med den 30 april 2022, med återöppnandet med tiden, sa covid-19-responsminister Chris Hipkins på en presskonferens.

Förklarat |Hur Asien-Stillahavsområdet leder i Covid-vaccination trots en långsam start

Fullvaccinerade Nya Zeelandbor och innehavare av uppehållsvisum i grannlandet Australien kan resa till Nya Zeeland från den 16 januari, medan vaccinerade Nya Zeelandbor och innehavare av uppehållsvisum de flesta från andra länder kommer att tillåtas in från den 13 februari.

“Ett stegvis tillvägagångssätt för att återansluta till världen är det säkraste sättet att säkerställa att risker hanteras noggrant,” sa Hipkins. “Detta minskar eventuella effekter på utsatta samhällen och det Nya Zeelands hälsosystem.”

Resenare kommer inte längre att behöva stanna vid statliga karantänanläggningar, sa han, men andra åtgärder kommer att sättas på plats inklusive ett negativt test före avresa, bevis på att du är helt vaccinerad och ett covid-19-test vid ankomst.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste världsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.