New Zealand åpner igjen for utenlandske reisende fra 30. april

0
29

På et testsenter i New Zealand (AP/File)

New Zealand vil holde sine grenser stengt for de fleste internasjonale reisende i ytterligere fem måneder, sa regjeringen onsdag, og skisserte en forsiktige lettelser av grensebegrensninger som har vært på plass siden covid-19 rammet i mars 2020.

Sammen med sin geografiske isolasjon håndhevet det sørlige Stillehavslandet noen av de strengeste pandemiske restriksjonene blant OECD-nasjoner, og begrenset spredningen av covid-19 og hjelpe økonomien til å komme seg tilbake raskere enn mange av sine jevnaldrende.

Men et utbrudd av den svært smittsomme Delta-varianten tidligere i år har tvunget til et skifte i strategi, der hovedbyen Auckland nå bare gradvis åpner seg etter hvert som vaksinasjonsraten stiger.

https://images.indianexpress.com/2020 /08/1×1.png

Fullvaksinerte internasjonale reisende vil få lov til å reise inn i landet fra 30. april 2022 og utover, med gjenåpningen i etapper over tid, sa COVID-19-responsminister Chris Hipkins på en pressekonferanse.

Forklart |Hvordan Asia-Pacific leder innen Covid-vaksinasjon til tross for en treg start

Fullvaksinerte New Zealandere og oppholdsvisuminnehavere i nabolandet Australia kan reise til New Zealand fra 16. januar, mens vaksinerte New Zealandere og oppholdsvisuminnehavere de fleste fra andre land slippes inn fra 13. februar.

“En trinnvis tilnærming til å gjenopprette kontakten med verden er den sikreste tilnærmingen for å sikre at risiko håndteres nøye,” sa Hipkins. “Dette reduserer enhver potensiell innvirkning på sårbare samfunn og New Zealands helsesystem.”

Reisende vil ikke lenger være pålagt å oppholde seg i statlige karantenefasiliteter, sa han, men andre tiltak vil settes på plass, inkludert en negativ test før avreise, bevis på å være fullvaksinert og en COVID-19-test ved ankomst.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.