Mamata Banerjee möter premiärminister Modi och kräver att BSF:s förlängning av jurisdiktionen dras tillbaka

0
56

West Bengal CM Mamata Banerjee ringer PM Modi. (Twitter/PMO)

Västbengals chefsminister Mamata Banerjee, på ett tredagars besök i Delhi, sa i onsdags att hon träffade premiärminister Narendra Modi och krävde att beslutet att förlänga BSF:s jurisdiktion i staten dras tillbaka. Förutom BSF-förlängningen tog hon upp flera statsrelaterade frågor, rapporterade nyhetsbyrån PTI.

Banerjee bjöd också in premiärministern att inviga Global Business Meet i Västbengalen som ska hållas nästa år.

< p>Nyligen utfärdade inrikesministeriet (MHA) en order om att utöka BSF:s jurisdiktion upp till 50 km innanför de internationella gränsernai gränsstater, inklusive Västbengalen. Flytten har utlöst en politisk slöja mellan den regerande Trinamool-kongressen och BJP.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Chefsministern, som är i Delhi till den 25 november, tog också upp oro med premiärministern angående det “utbredda våldet” i Tripura. TMC-parlamentsledamöter har iscensatt protester mot “attack på partiarbetare” i Tripura när det är på väg mot de lokala opinionsundersökningarna.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Tidigare på dagen träffade Banerjee BJP ledare Subramanian Swamy. Efter mötet lade Swamy spekulationer om att han skulle gå med i Trinamool-kongressen för att vila. “Jag var redan med henne (Mamata). Det finns inget behov för mig att gå med i partiet”, sa han till reportrar.

I tisdags anslöt sig kongressledaren Kirti Azad och tidigare Haryana-kongresspresidenten Ashok Tanwar till TMC i närvaro av chefsministern i Delhi.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.