Köp inte Apple Watch Series 3

0
126
Apple

Apple Watch Series 3 kan verka som en enkel och prisvärd ingång till Apple Watch-världen, men vi rekommenderar att du köper en annan modell om du inte letar efter en övning i frustration och besvikelse.

Den är fortfarande till salu 2021 (och 2022)

Vid sidan av debuten av Apple Watch Series 7 i september 2021, gjorde Apple ytterligare ett tillkännagivande: de skulle fortsätta att sälja Apple Watch Series 3. Series 3 debuterade 2017, men Apples pris på 199 USD för enheten gör det verkar vara ett prisvärt sätt för användare att prova Apple Watch för storlek.

Även om det är Apples lägsta prismodell, kommer den med både stora och mindre brister som kan ha dig ångrar köpet.

Varför bör du undvika Apple Watch Series 3?

Alla som någonsin har använt en iPhone förbi sin bästa tid vet att bara för att Apple erbjuder en uppdatering för äldre enheter, betyder det inte att den kommer att fungera bra på dem.

Apple Watch Series 3 är börjar visa sin ålder på några frustrerande sätt. Tack vare det relativt lilla 8 GB inbyggda lagringsutrymmet är till och med att uppdatera klockan till den senaste versionen av watchOS en komplicerad process.

Annons

Om du inte faktiskt använder din Apple Watch fylls det begränsade lagringsutrymmet ganska snabbt. Tack vare storleken på watchOS-uppdateringar räcker det ofta inte att uppdatera utan att säkerhetskopiera klockans data, installera uppdateringen och sedan återställa dina data från säkerhetskopian.

Kom ihåg, detta är varje gång du uppdaterar watchOS. Dessa kanske inte kommer särskilt ofta, men det kommer att vara irriterande första gången du behöver göra det.

Naturligtvis förutsätter detta att Apple fortsätter att stödja Series 3 i framtida watchOS-uppdateringar. Ingen vill köpa en produkt bara för att se företaget tappa stödet för den om ett år. Apple har inte meddelat några planer på att avbryta supporten, men företaget har inte heller gett en långsiktig översikt över framtiden för Series 3.

Vad ska du köpa istället?

Apple

Även om du har en budget, finns det bättre alternativ än Apple Watch Series 3. Ja, de kan kosta mer, men du får mer för pengarna samtidigt.

Apple Watch SE är ett bättre alternativ för de flesta än Series 3, men från och med september 2021 kostar den $279 till Series 3:s $199. Om du är ute efter att köpa en Apple Watch i första hand, kan den prisskillnaden vara en dealbreaker. Som sagt, om du definitivt vill ha en Apple Watch är SE värt de extra pengarna.

Både Apple Watch Series 3 och Apple Watch SE har processorer med dubbla kärnor, pulssensorer och lovar ungefär 18 timmars batteritid. Apple Watch SE är något större, med fodralstorlekarna 44 mm och 40 mm, medan Apple Watch Series 3 finns i storlekarna 42 mm och 38 mm.

Annons

Apple Watch SE har en stor fördel genom att man kan köpa en modell med mobilradio, vilket saknas helt i Apple Watch Series 3. Den har även en större skärm med mindre ramar, en högre högtalare och 32GB lagring jämfört med 8 GB i Series 3.

Det extra lagringsutrymmet i Apple Watch SE borde vara skäl nog att välja den här modellen, förutsatt att du planerar att hålla den uppdaterad. Det nyare chippet i den här modellen bör också fortsätta fungera bra med framtida watchOS-uppdateringar längre, vilket ger SE:n ytterligare livslängd.

Bästa billiga Apple Watch

Apple Watch SE

Apple Watch SE kostar lite mer, men du får modernare hårdvara som håller dig längre.

Amazon

 

Överväg att köpa begagnat

Om du inte är intresserad av Apple Watch SE, finns det fortfarande alternativ för att få en bättre klocka än Series 3 utan spendera mer än du är bekväm med.

Ett av de bästa sätten att spara pengar på Apple-produkter samtidigt som du får något som du kan vara säker på fungerar direkt är att köpa från Apples egen Refurbished-butik. Du får prisbesparingar för att köpa begagnat, men din Apple Watch kommer att dyka upp i nyskick i vad som ser ut som en helt ny förpackning.

När detta skrivs kan du hitta en Apple Watch Series 4 GPS i den renoverade delen av Apple Store online för $279. Ja, det är mer än prislappen på 199 USD för Series 3, men du får en större, ljusare skärm, förbättrad batteritid och en mer slank kropp.

Annons
< p>Du kan också spara ännu mer pengar genom att välja en av de många tjänsterna som säljer begagnade Apple Watch-modeller. Om du funderar på att gå den här vägen har vi en komplett guide till hur du sparar pengar på Apple-produkter som kan hjälpa dig.

Tänk om du verkligen vill ha en serie 3?

Det är möjligt att du är ett fan av det lite hårdare utseendet på Series 3 jämfört med de rundare formerna på nyare Apple Watch-modeller. Kanske gillar du storleken på 38 mm jämfört med de lite större storlekarna i Series 4 och senare.

Självklart är det också möjligt att du verkligen inte vill spendera för mycket på vad som i huvudsak är ett tillbehör, men du föredrar ändå att köpa nytt. Det finns många rimliga skäl till att du kanske är intresserad av att köpa en Apple Watch.

Om du är helt inställd på att köpa en Apple Watch Series 3, låt oss inte stoppa dig. Se bara till att du är medveten om nackdelarna innan du klickar på köpknappen.

LÄS NÄSTA

  • › Black Friday 2021: Bästa Apple-erbjudanden
  • › Den bästa Apple Watch 2021
  • › Black Friday 2021: Bästa tekniska erbjudanden
  • › Black Friday 2021: Bästa PC-erbjudanden
  • › Black Friday 2021: Bästa Apple-erbjudanden
  • › Vad är ett system på ett chip (SoC)?
  • › Så här tänder du ljus med ditt larm
  • › 12 grundläggande Excel-funktioner som alla borde känna till