Kommer att kampanja för regionala partier mot BJP om du uppmanas att: Mamata

0
138

Mamata Banerjee höll ett möte med BJP-ledaren Subramanian Swamy i Delhi. (Expressfoto av Amit Mehra)

TILLKÄNDA ATT hon planerar att besöka premiärminister Narendra Modis valkrets Varanasi för att “tända diyas”, sa Västbengalens chefsminister och TMC-supremo Mamata Banerjee på onsdagen att hennes parti inte vill försvaga de regionala partiernas kamp mot BJP genom att bestrida omröstningar i alla stater, men är redo att kampanja om det behövs.

Banerjee informerade reportrar efter att ha träffat premiärministern den tredje dagen av hennes besök i Delhi, och sa att hon kommer att göra en kampanj om något regionalt parti bjuder in henne att göra det. – Ett beslut kommer att tas när det är dags. I Goa, Haryana och Tripura har vi startat [partienheter]. I Uttar Pradesh har vi en liten enhet. Men jag känner att det finns några områden där de låter dem slåss, de regionala partierna, starkt, om det behövs kan vi kampanja för dem, det beror på.

Läs också |Subramanian Swamy möter Mamata Banerjee i Delhi: 'Jag var redan hos henne…'

Så svarade hon på en relaterad fråga, “Jag vill besöka Varanasi. Där tänder jag diyas, det finns planer på att besöka Shiv Mandir.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“TMC vill att BJP ska besegras. Men vi kommer inte att slåss mot opinionsmätningar överallt. Vi kommer att kämpa där vi behövs. Om Akhilesh vill ha vår hjälp så är vi redo att göra det”, sa hon på frågan om TMC kommer att ställa upp kandidater i 2022 års Uttar Pradesh Assembly-omröstningar.

Läs också |BJP, TMC-rollomkastning: Mamata kommer sannolikt att höja Tripura-våldsproblem med PM

Under sitt möte med premiärministern sa Banerjee att hon tog upp flera frågor, allt från beslutet att utvidga BSF:s territoriella jurisdiktion i Bengalen, “vilket kommer att störa den federala strukturen”, till godkännande av utestående avgifter och “grymheterna i Tripura ”.

Hon sa att hon sa till premiärministern att ideologiska skillnader inte bör utsätta relationer mellan stat och centrum under påfrestningar.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

“Ditt parti och vårt parti har separata ideologier. Men det bör inte påverka relationerna mellan staten och centrum. Centret utvecklas när en stat utvecklas”, sa chefsministern och tillade att premiärministern har accepterat hennes inbjudan att inviga ett globalt affärsmöte i Västbengalen i april.

“I BSF-frågan sa jag att i vårt land måste vi stärka den federala strukturen. BSF är inte vår fiende, men lag och ordning är en statssubjekt och det kan leda till konfrontationer. För bara tre eller fyra dagar sedan dog tre personer på grund av skottlossning i Cooch Behar-distriktet. Så vi sa att om du behöver säkra gränsen och behöver stöd från staten, är staten redo. Men det är inte rätt att störa den federala strukturen”, sa hon och krävde att inrikesministeriets beslut om att utöka BSF:s jurisdiktion upp till 50 km innanför de internationella gränserna skulle återkallas.

På frågan om hon planerar att träffa kongresspresidenten Sonia Gandhi och AAP-chefen Arvind Kejriwal under sin vistelse här, sa hon: “Jag sökte inte tid från någon annan än premiärministern. Jag vet att det finns omröstningar i Punjab och att de (Gandhi och Kejriwal) är upptagna, låt dem arbeta för sitt parti.”

När hon pressade ytterligare sa hon: ”Behöver jag träffas varje gång? Finns det någon sådan konstitutionell bestämmelse? Jag sa att jag inte letade någon gång. De är upptagna med Punjab-undersökningar, låt dem arbeta för sitt parti.”

Banerjee sa dock att hon kommer att träffa Maharashtras chefsminister Uddhav Thackeray och NCP-chefen Sharad Pawar under hennes kommande besök i Mumbai den 30 november.

Vejrar att svara på en fråga om kongressledaren Adhir Ranjan Chowdhury’s När hon kritiserade henne sa hon: “Fråga vår blockpresident.”

Banerjee avvisade förslag om att TMC:s aggressiva försök att expandera kommer på bekostnad av kongressen, och sa: “Om någon går med i vårt parti , det är individens val. Vi vill inte bygga eller slå sönder något parti.”

< /p>

På sitt möte med BJP-ledaren Subramanian Swamy tidigare under dagen i TMC:s generalsekreterare Abhishek Banerjees officiella bostad, sa hon: “Han är en senior person, BJP-parlamentariker. Du kan träffa vem som helst om en person är intresserad av att träffa dig. Det kan finnas politiska skillnader men vad är skadan? Det här är vår demokrati.”

Swamy, som avsattes från BJP:s nationella verkställande kommitté förra månaden, berättade för reportrar att de diskuterade frågor relaterade till Västbengalen. På tisdagen träffade han guvernör Jagdeep Dhankhar i Kolkata.

Som svarade på en fråga om huruvida han planerar att gå med i TMC, sa Swamy: “Jag var redan med henne (Mamata Banerjee). Jag behöver inte gå med.”

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste nyheterna från Indien, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd