Har ennå ikke tatt stilling til potensiell CAATSA-fraskrivelse til India på S400: USA

0
59

Talsmann for USAs utenriksdepartement Ned Price holder en pressebriefing ved utenriksdepartementet i Washington. (Filfoto via Reuters)

USA har ennå ikke tatt en avgjørelse om noen potensiell Countering America's Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA) fraskrivelse til India med hensyn til deres kjøp av S-400 missilforsvarssystem fra Russland, sa Biden-administrasjonen tirsdag.

Utenriksdepartementets kommentarer kommer en uke etter at India begynte å motta forsyninger av S-400 missilforsvarssystem fra Russland og midt oppfordringer fra topp republikanske og demokratiske lovgivere om ikke å pålegge CAATSA-sanksjoner mot India.

Hvis de hevder at de verdsetter dets “strategiske partnerskap” med India opprettholdt en tjenestemann i utenriksdepartementet Biden-administrasjonens spenning over saken ved å fortelle reporterne at CAATSA ikke har et teppe eller landsspesifikke dispensasjonsbestemmelser knyttet til seg.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

“Vi må henvise deg til den indiske regjeringen for kommentarer om potensielle leveranser av S-400-systemet. Men vi har vært tydelige når det gjelder systemet, ikke bare i indisk kontekst, men også bredere, at vi har oppfordret alle våre allierte, alle våre partnere til å gi avkall på transaksjoner med Russland som kan risikere å utløse sanksjoner under såkalt CAATSA, Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act. Vi har ikke tatt en avgjørelse om en potensiell fraskrivelse med hensyn til indiske våpentransaksjoner med Russland,” Utenriksdepartementets talsperson Ned Price sa.

“CAATSA har imidlertid ikke et teppe eller landsspesifikke unntaksbestemmelse knyttet til seg. Vi vet også at vårt forsvarsforhold til India har utvidet og utdypet betydelig de siste årene. Det er dypt og i samsvar med det brede og dype forholdet vi har til India og dets status som en viktig forsvarspartner,” sa han.

“Vi forventer at dette sterke momentumet i forsvarsforholdet vårt vil fortsette. Vi verdsetter absolutt vårt strategiske partnerskap med India. Som du vet, hadde vi en mulighet til å reise til India for ikke så lenge siden. I august, tror jeg det var, har vi møtt utenriksminister Jaishankar mange ganger. Vi har diskutert denne bekymringen direkte, inkludert med de høyeste nivåene i den indiske regjeringen,” Price sa som svar på et spørsmål.

Flere medlemmer av den amerikanske kongressen, sa han, har vist dyp interesse for saken.

“Det er ikke opp til oss å snakke med noen systemer som den indiske regjeringen kan ha mottatt eller ikke. Det er opp til oss å snakke til lovene som står i bøkene og kravene i disse lovene. Det er klart at medlemmer av kongressen også er dypt interessert i dette. Så det er en samtale som har pågått med våre indiske partnere,” Pris sagt.

“Det er en samtale som finner sted i sammenheng med et forsvarsforhold som er meningsfullt for oss, som er viktig både for USA og India, inkludert i sammenheng med et fritt og åpent Indo-Stillehavet. Så jeg mistenker at disse samtalene vil fortsette,” sa han.

Price sa at 2+2-samtalene snart ville bli holdt i Washington DC.

“Vi har forpliktet oss til 2+2, igjen , fordi vi har et betydelig forhold til India, inkludert dets status som en viktig forsvarspartner. Men jeg kan forsikre deg om at det vil være en mulighet for en 2+2 om ikke lenge,” sa han.

I forrige måned sendte amerikanske senatorer og medledere i India Caucus Mark Warner og John Cornyn et brev til president Joe Biden der de oppfordret ham til å frafalle CAATSA-sanksjoner mot India for å ha kjøpt militære våpen fra Russland.

“Mens India har tatt betydelige skritt for å redusere sine kjøp av russisk militærutstyr, det har en lang historie med å kjøpe våpen fra Sovjetunionen, og senere Russland. I 2018 gikk India formelt med på å kjøpe russiske S-400 Triumf luftforsvarssystemer etter å ha signert en innledende avtale med Russland to år før,” sa de.

< /p>

“Vi er bekymret for at den kommende overføringen av disse systemene vil utløse sanksjoner i henhold til Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA), som ble vedtatt for å holde Russland ansvarlig for sin ondartede oppførsel ,” de skrev.

“Som sådan oppfordrer vi deg på det sterkeste til å gi CAATSA dispensasjon til India for dets planlagte kjøp av S-400 Triumf overflate-til-luft missilsystem. I tilfeller der det å gi en dispensasjon vil fremme USAs nasjonale sikkerhetsinteresser, gir denne frafallsmyndigheten, som skrevet inn i loven av Kongressen, presidenten ytterligere skjønn når det gjelder å anvende sanksjoner,” skrev de to senatorene.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.