GST-taxa: IT-ministeriet för att träffa mobiltelefontillverkare, söka budgetinsatser

0
145

Ministeriet kommer sannolikt att be dem att förbereda en rapport om krav från budgeten, sa källor. (Representativ)

Ministeriet för elektronik och informationsteknologi kommer sannolikt att träffa mobiltelefontillverkare och närstående komponenttillverkare igen denna vecka för att diskutera möjliga steg för rationalisering av avgifter som skatt på varor och tjänster (GST). Mötet kommer att hållas före det planerade mötet för GST Group of Ministers (GoM) möte den 27 november, sa källor.

“Det finns några farhågor som vi är medvetna om. Vi hade några möten tidigare och vi förstår vad vi behöver göra. Vi kommer att ha ett par möten till för att ta reda på hur vi bäst kan rationalisera dessa avgifter”, sa en hög tjänsteman i ministeriet. I sina möten med branschorganisationerna kommer ministeriet sannolikt också att be dem att utarbeta en rapport om sina krav från budgeten, sa källor.

Vid möten under de senaste veckorna har tillverkare av mobiltelefoner och närstående komponenter i sina inlagor sagt till IT-ministeriet att avgiften på 18 procent GST på mobiltelefoner hade “ledt till mycket höga kostnader” och borde sänkas till 12 per cent. De har också hävdat att GST på allierad komponent sänks till 5 procent.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste affärsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GREEN för sin trovärdighet och pålitlighet av Newsguard, en global tjänst som betygsätter nyhetskällor för deras journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd